Stanzer kwets


 

De 'genus' route begint bij de dorpsbron van Grins en leidt naar Stanz en omhoog naar de Schroffenstein ruïne. In de stokerijen die open zijn voor publiek, is er gelegenheid voor vakgesprekken met de brandewijnstoker en voor het proeven van een heleboel Stanzer specialiteiten.

  • Vanaf het dorpsplein in Grins gaat het links aan het sportterrein voorbij. Vanaf de kapel leidt de weg langs de versterkingsmuur over zonnige weilanden naar Stanz. Van hieruit wandelt men, zonder van richting te veranderen, verder tot vlak voor de parochiekerk, waar de weg links omhoog afbuigt naar de “Ruïne Schrofenstein”.
  • Het laatste stuk naar deze indrukwekkende uitzichtplek leidt door een pijnenbos. Op dezelfde route gaat het terug naar het dorpscentrum van Stanz, waar talrijke brandewijnstokerijen op proeverijen uitnodigen.
  • Daarna wandelt men weer een klein stuk in richting “Ruïne Schrofenstein”, buigt bij de eerste gelegenheid echter links, licht bergop, af. Dan volgt de route de vlak verlopende “Waalweg” c.q. „Höhenweg Stanzer Waal“. Ten slotte gaat het op een klein bergpad terug naar Grins.
  • Aanlegmogelijkheid: Stokerijboemel in één van de talrijke brandewijnstokerijen.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Grins

Eindpunt

Grins

Lengte

8,5 km

Duur

1 Tag(e)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

1.122 m

Hoogtemeters bergopwaarts100 m
Bergafdaling in hoogtemeters100 m

Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Wandeltochten in dit gebied


Omhoog
Live Chat
Live Chat