Klettergärten voor gezinnen


Kletteren of klettersteigen is een leuke bezigheid voor jong en oud waarbij u gezekerd een parcours aflegt. De 10 beste klettergärten op een rij.

Kletteren of klettersteigen is een leuke bezigheid voor jong en oud waarbij u gezekerd een parcours aflegt. In de Tiroler klettergärten voor gezinnen, die onderdeel uitmaken van het ‘Climbers Paradise’ van Tirol, kunt u naar hartenlust klimmen en klauteren. Deze zorgvuldig geselecteerde klimtuinen bieden uitdaging voor nieuwe en ervaren klimmers.

Het strategisch langs rotsen omhoogklimmen is al lange tijd een populaire vrijetijdsbesteding in de bergen. De talrijke officieel erkende klettergärten, die deel uitmaken van Climbers Paradise, bieden een grote verscheidenheid aan klimmogelijkheden. De gezinsvriendelijke klimtuinen in Tirol zijn voorzien van faciliteiten zoals uitrustplaatsen, speelweides en toiletten. U heeft altijd keuze uit verschillende routes en niveaus zodat ieder gezinslid voldoende uitdaging heeft.


Moeilijkheidsgraad

De routes van de klettergärten zijn onderverdeeld in moeilijkheidsgraad 1 tot 9. Hoe hoger het nummer, des te moeilijker is het traject. De letters achter de cijfers geven een niveauverschil binnen de moeilijkheidsgraad aan (2a is eenvoudiger dan 2B). Soms wordt er ook gewerkt met plus en min tekens, waarbij min minder lastig is dan plus.


1 · Schrofenwies in het Lechtal


In minder dan 1 minuut betreedt u het Lechleiten klettergebied met routes die uiteenlopen van moeilijkheidsgraad 4b tot 7c. De 31 routes tussen de 10 en 18 meter hoog garanderen klimplezier voor heel het gezin. De mooie omgeving, barbecue plaats met zitgelegenheid en ‘Spiderman’ klettersteig (moeilijkheidsgraad B/C) maken het aanbod van het klettergärten Schrofenwies compleet.

2 · Kraichen in het Lechtal


Vanuit de gemeente Bach bereikt u eenvoudig de klettergärten Kraichen. De klimtuin is verdeeld in gedeelte één en twee en telt in totaal 15 kletterroutes in moeilijkheidsgraad 3 tot 7. Door het uitstekende veiligheidssysteem kunnen gezinnen zorgeloos kennis maken met het kletteren.

3 · Sauerbrunn Pritz in het Tiroler Oberland


Tegenover de camping in Prutz staat de kleinschalige klettergärten Prutz. Door het gebruik van kunstmatige handgrepen voelen kletteraars met indoor ervaring zich hier helemaal thuis. De zes routes in moeilijkheidsgraad 4 tot 7 bieden uitdaging voor jong en oud. De eenvoudige instapmogelijkheid en speelplaats met mineraalwaterbron maken deze klettergärten erg geliefd bij gezinnen.

4 · Fernergries in het Tiroler Oberland


Deze mooie hoog alpine klettergärten ligt in de directe omgeving van de Kaunertaler Gletscherstraße en is in enkele minuten bereikbaar. Deze klimtuin heeft 44 kletterroutes in moeilijkheidsgraad 3 tot 6, waaronder enkele routes die meerdere touwlengtes lang zijn. In de nabije omgeving is eveneens een klettersteig.

5 · Oberried in het Ötztal


Familie klettergarten Oberried in Längenfeld, © Tirol Werbung/Robert Pupeter

Klettergarten Oberried ligt aan het westelijke eind van het dal bij Längenfeld. De 109 routes in moeilijkheidsgraad 3 tot 7 bieden uitdaging van klimmers van alle niveaus. De routes lopen uiteen van steile overhangen tot klassieke knooppunten voor gevorderden en garanderen uitdagend klimplezier.

6 · Sölden / Moos in het Ötztal


De idyllisch gelegen klettergärten Sölden/Moos biedt uitdaging voor zowel beginnende als geoefende klimmers. De 32 routes in moeilijkheidsgraad 3 tot 7 bieden volop afwisseling. De tijd naar het instappunt bedraagt ongeveer 20 minuten. In de zomermaanden kan het vrij warm worden in deze zuidwestelijk gelegen klimtuin.

7 · Klimparadijs in Ellmau bij Wilder Kaiser


© Roland Mühlanger

In de buurt van de Gaudeamushütte liggen de 15 meter hoge klimwanden ‘Murmeltier- en Gamsfelsen’, met 16 klimroutes is dit klimparadijs ideaal voor zowel beginners als jonge kinderen. Met moeilijkheidsniveau ’s van 3 tot 6b+ kunnen klimmers hier hun vaardigheden en techniek verbeteren en oefenen met het zekeren. Vanaf de parkeerplaats bij de Wochenbrunner Alm is het 30 tot 40 minuten lopen naar het klimpark, waarbij u langs de Gaudeamushütte komt.

8 · Mauritzalm aan de AchenseeKlettergärten Mauritzalm telt vier eenvoudige oefentrajecten (moeilijkheidsgraad 3) voor kinderen, beginners en gezinnen. De relatief korte route van 8 meter lang, die direct bij de Maurizenalm start, is uitstekend geschikt voor het trainen van technieken. Door het betrouwbare veiligheidssysteem klimmen beginners en gezinnen er zorgeloos op los. 

9 · Wiesensee in het Pillerseetal


In slechts drie minuten betreedt u de pittoreske klettergärten Wiesensee, gelegen tussen de dorpen St. Ulrich am Pillersee en Hochfilzen. De 25 trajecten van moeilijkheidsgraad 3 tot 7 worden zorgvuldig onderhouden door Alpenverein Hochfilzen, waardoor gezinnen genieten van zorgeloos klimplezier.

10 · Rabantkofel in OsttirolDe klettergärten op de Rabantkofel is zeer zorgvuldig aangelegd. Kinderen en beginners vinden hier uitstekend onderhouden trajecten. De 40 routes van moeilijkheidsgraad 4 tot 8 bieden volop afwisseling en mogelijkheden om uw technieken te verbeteren. De klettergärten is in 5 minuten bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij Nörsach.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in


Omhoog
Live Chat
Live Chat