Berglsteiner See, © Tirol Werbung
Berglsteiner See, © Tirol Werbung

Berglsteiner See

Eerlijk is eerlijk: het is een kwestie van smaak en van de trots van de lokale bevolking (die de Tirolers nu eenmaal niet vreemd is) welke van de vele bergmeren tot lievelingsmeer wordt uitverkoren. Maar de Berglsteiner See tussen Kramsach en Breitenbach heeft alles voor een hoge plaats op een objectief samengestelde ranglijst van Tiroler bergmeren. Zeker in de herfst als de in schitterende kleuren van de bossen rondom de verscholen, diepgroene poel zich in het water spiegelen.

Berglsteiner See in de hersft, © Tirol Werbung/Mario Webhofer

Eten & Beleven

Eten. Wie wil weten hoe de perfecte dag begint, maakt 's ochtends als het nog fris is een wandeling rondom de Berglsteiner See en gaat dan naar het gelijknamige restaurant om daar op het terras boven het water te genieten van een van de vele ontbijtvarianten. Dat betekent niet dat een visje uit het meer of een Aziatisch gekruide linzensoep later op de dag ook op volle tevredenheid kunnen rekenen. 

Beleven. Vanaf de parkeerplaats aan het oostelijke puntje van de Reintaler See is de Berglsteiner See via een weg door het bos bereikbaar. Deze eenvoudige wandeling is goed te doen met een kinderwagen die geschikt is voor alle terreinen. Via Haus, een deel van Breitenbacher kun je ook rechtstreeks naar de parkeerplaats Berglsteiner See in Oberberg rijden. Na de wandeling mag je een bezoek aan het Museum Tiroler Bauernhöfe in Kramsach beslist niet missen.

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.