Pfundser Tschey, © Tirol Werbung
Pfundser Tschey, © Tirol Werbung

Pfundser Tschey

Dit betoverende hooggelegen dal boven Pfunds met de mooie oude naam Pfundser Tschey ligt op 1.650 meter hoogte. Daarom is niet alleen het klimaat in de herfst aantrekkelijk met precies de juiste hoeveelheid zonnewarmte en een aangenaam koele bries, ook de schoonheid van het landschap is weldadig en rustgevend voor de ziel: het lichtbruin van de weiden die zich na de laatste maaibeurt op hun winterslaap voorbereiden; een paar donzige, witte sluierwolkjes, losjes verspreid waardoor het diepe blauw van de hemel nog beter uitkomt. En dan zijn er nog de talloze kleine 'stadel', de zogenaamde kookhutten, van donker verweerd hout die willekeurig in het landschap zijn verspreid.

Pfundser Tschey, © Tirol Werbung

Eten & Beleven

Eten. De herfst is de tijd voor wild en in de Berghof in Pfunds is er naast de traditionele Tiroler en Oostenrijkse gerechten ook zelf gejaagd wild verkrijgbaar.

Beleven. Het dal Pfundser Tschey ligt ongeveer 400 meter boven het dorp Pfunds en begint bij de gerenoveerde molen Greiter Mühle bij de Radurschlbach. Door de Tschey en het Platzertal kun je naar de Platzalm wandelen. Deze wandeltocht van ongeveer 2,5 uur is geschikt voor het hele gezin. Voor gezinnen die meer tijd hebben, ligt een uitstapje naar het nabij gelegen Bergerlebnispark Serfaus-Fiss-Ladis voor de hand.

Wandelen in Pfundser Tschey

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.