Großer Ahornboden, © Tirol Werbung
Großer Ahornboden, © Tirol Werbung

Großer Ahornboden

Hoe uniek en waardevol de Große Ahornboden aan het eind van het Rissbachtal is, hadden de Tirolers al vroeg door: al in 1927 werd de Große (en ook de Kleine) Ahornboden in de zogenaamde Eng een beschermd natuurmonument. De met ruim 2.500 bergahornen begroeide almen in het Karwendelgebergte ten noorden van het Inntal zijn sprookjesachtig en betoverend. In de herfst, als de bladeren geel en fel rood kleuren, is dit gebied op zijn mooist. Wie meer wil weten, kan zich in het natuurparkhuis Hinteriss over de flora, fauna en geologie van de Ahornboden laten informeren.

Großer Ahornboden in de herfst, © Tirol Werbung/Mario Webhofer

Eten & Beleven

Eten. De inspanningen van de bergsport worden ruim beloond. Op het terras van Rasthütte Eng geniet je niet alleen van de laatste warme zonnenstralen van het jaar, maar ook van de goede keuken. In Gasthof Post in de Hinterriss worden de dagjesmensen met wild en vis van eigen vangst verwend.

Beleven. De Große Ahornboden, op de 9e etappe van de Adlerweg van de Lampsenjochhütte naar de Falkenhütte, is via de tolweg naar het Rissbachtal te bereiken. Het is een geliefde bestemming voor wandelaars en mountainbikers, maar ook het startpunt van vele pittige bergtochten. Vanaf de parkeerplaats Eng over de Enger Almen kunnen ook ouders met kleine kinderen en kinderwagens op hun gemak naar de Enger Grund wandelen.

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.