Obernberger See, © Tirol Werbung
Obernberger See, © Tirol Werbung

Obernberger See

Op een zonnige herfstdag aan de Obernberger See verzamelt de natuur nog eens al zijn krachten voordat hij in winterslaap gaat. Het wateroppervlak dat zo glad is als een kostbare spiegel, glinstert in de fraaiste kleuren: het sprookjesachtige blauw van lapis lazuli, de tere schakeringen van turkoois met een groene zweem, glinsterend donkergroen malachiet en smaragd. Deze schatkist op een hoogte van bijna 1.600 meter hoogte wordt bewaakt door reusachtige lichtgele lariksbossen en de machtige toppen van de Tribulaun die zich scherp aftekenen tegen een onwerkelijk blauwe hemel. Het is rustig. Zo rustig en vredig dat je, zittend op een door de zon verwarmde vlakke steen aan de oever van het meer, onwillekeurig met een lagere stem gaat praten en er nooit meer weg wil.

Eten & Beleven

Eten. In Vinaders, aan het begin van het Obernbergtal (en dus ideaal voor een gezellige en hartige afsluiting van een dag in de bergen), ligt direct naast de kerk het Gasthaus Vinaders. Tip: de zelf gebakken taart van de chefi!

Beleven. In het Wipptal verlaat men bij de afrit Nösslach de Brenner-snelweg en slaat men bij Gries am Brenner af richting Vinaders in het Obernbergtal. Aan het eind van het dal bij Gasthof Waldesruh kunt u de auto op de parkeerplaats (betaald parkeren) achterlaten en in ongeveer drie kwartier via een bospad of een pad door de weiden naar het meer wandelen. Pretentieuze bergbeklimmers kunnen bijvoorbeeld de Obernberger Tribulaun beklimmen en genieten daar van het uitzicht op het meer.

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.