Schloss Tratzberg, © Tirol Werbung
Schloss Tratzberg, © Tirol Werbung

Schloss Tratzberg

Wees eens eerlijk: zelf zou je het onderhoud van zo'n renaissancekasteel niet zien zitten. Maar je woont niet slecht in zo'n gebouw denk je als je door het toegankelijke deel van kasteel Tratzberg loopt. Het statige kasteel, in particulier eigendom en permanent bewoond door de familie Goess-Enzenberg, staat vorstelijke op een heuvel in het dal van de Inn tussen Jenbach en Schwaz en is vanuit te verte al te zien. Bij een bezoek aan Tratzberg kan een korte, maar steile wandeling door het bos in herfstkleuren worden gecombineerd met een excursie over de culturele geschiedenis die absoluut de moeite waard is. Je kunt daar de Habsburgse zaal met zijn prachtige muurschilderingen bezichtingen, evenals tal van waardevolle originele meubels uit de periode vanaf het begin van de 16e eeuw, de met liefde ingerichte kamers, zoals het “Frauenstüberl" en de binnenplaats met zijn sierlijke gevelbeschilderingen.

© Tirol Werbung/W9 STUDIOS

Eten & Bereikbaarheid

Eten. Wie niet tot de vriendenkring van de bewoners behoort, kan bij de Schlosswirt aan de voet van de Schlossberg op eigen kosten gaan eten. Passend bij de wijn, van de eveneens aan de grafelijke familie toebehorende Zuid-Tiroler wijngaard, biedt de Schlosswirt in de herfst een traditioneel Törggele-menu aan.

Bereikbaarheid. De plaats Stans is vanaf de Inntal-snelweg via de afrit Schwaz bereikbaar. Daar is ook een parkeerplaats, enigszins verscholen in het bos aan de voet van de Schlossberg. Het kasteel bereik je te voet of met het boemeltreintje dat tussen de Schlosswirt en het kasteel pendelt, de “Tratzberg-Express”.

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.