Tiefenbachklamm, © Tirol Werbung
Tiefenbachklamm, © Tirol Werbung

Tiefenbachklamm

Buiten verzet het ochtendzonnetje zich nog dapper tegen het koude jaargetijde dat er bijna aan komt. In de Tiefenbachklamm is de herfstige koelte van de ijskoude Gischt echter al voelbaar. Stevige schoenen en een windjack zijn geen overbodige luxe als je geen kou wilt leiden en wilt genieten van een avontuurlijke wandeling langs de oude Holztrift tussen Kramsache en Brandenberg in het Alpbachtal. Waar het kostbare hout ooit onder zeer zware, levensgevaarlijke omstandigheden door de nauwe kloof van de Brandenberger Ache werd getransporteerd, kun je nu tegenwoordig zien hoe kajaks daar nu in de diepte onder het bergpad dapper het gevecht met draaikolken aangaan en zich een weg langs de uitstekende rotsen banen. Het heet tenslotte niet voor niets de Tiefenbachklamm. Na een uur wordt de kloof echter breder en mondt hij uit in een idyllische weide. Dan is het tijd om je jas uit te trekken en op het terras van het restaurant te genieten van een stevige maaltijd en nog even in het herfstzonnetje te zonnen.

© Tirol Werbung/W9 STUDIOS

Eten & Beleven

Eten. In de authentieke eetgelegenheid Tiefenbachklamm worden streekgerechten, zelfgemaakt of in de buurt bereid, geserveerd. Ook is er een speeltuin voor de kinderen die nog lang niet moe zijn na de korte wandeling door de kloof.

Beleven. De Tiefenbachklamm is zowel vanaf Kramsach als vanaf de Aschauer Straße in Brandenberg toegankelijk. Bij hevige regen is de Klammsteig in verband met de veiligheid gesloten. Het bergpad is veilig, maar het is desondanks aan te bevelen om kinderen een veiligheidsgordel te doen. Als de kleintjes na de wandeling door de kloof nog niet moe zijn, is een uitstapje naar het Lauserland in het Alpbachtal of Hexenwasser Söll am Wilden Kaiser een aanrader.

Wandelen bij de Tiefenbachklamm

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.