Adelaarsweg etappe 18, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 18, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 18, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 18, © Tirol Werbung/Dominik Gigler

Adelaarsweg etappe 18: Lorea Hütte - Anhalter Hütte

Deze veeleisende etappe begint relatief eenvoudig met een voetpad door prachtige bergweiden, maar loopt al snel steil omhoog. Daarna gaat het net via Loreascharte zo snel weer bergafwaarts het Heimbachtal in. Iets later komt u langs de Schweinsteinjoch en de Hintere Tarrentonalm. Ondanks de prachtige natuur, moet u op de weg blijven letten. Vooral bij natte omstandigheden is echte voorzichtigheid geboden op de afdaling van de Hinterbergjoch en bij de oversteek van enkele sneeuwvelden die hier eventueel nog liggen. Na de Hinterbergjoch en de Kromsattel loopt de route licht bergafwaarts door grasland en bergweides. Daarna kunt u een pas op de plaats maken omdat u bij de Anhalter Hütte bent gearriveerd!

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · Wanneer u vanaf de Schweinsteinjoch voor de variant via de Heiterwand-Nordsteig kiest (deze loopt ca. 100 m hoger), ziet u vervallen mijnen waar vroeger lood en zink werd gewonnen. Deze mijnen zijn door een gangenstelsel van ca. 25 km met elkaar verbonden. ‘Bergwerksverein Tarrenz‘ organiseert hier informatieve excursies. Meer informatie over de mijnbouw krijgt u in de ‘Bergwerksverein Tarrenz’ in Tarrenz.

Adelaarskick · Uw benen kunnen voor en na deze etappe wel een ontspannende massage gebruiken, want de steile klim naar de Loreascharte (2.315 m), die deels over lastig puinpassages en de steile afdaling naar het Heimbachtal loopt, zijn zeer zware passages. Uw inspanningen zijn echter niet voor niets! Op de Loreascharte heeft u namelijk een geweldig uitzicht over het westelijke deel van de Lechtaler Alpen.

Aanbevolen wandelkaarten: Kompass-Karte 290, Innsbruck en omgeving

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · Wanneer u vanaf de Schweinsteinjoch voor de variant via de Heiterwand-Nordsteig kiest (deze…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Lorea Hütte

Eindpunt

Anhalter Hütte

Bergketen

Lengte

16 km

Totale wandeltijd

6 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.310 m1.410 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.180 m
Hoogtemeters afdaling1.200 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Lorea Hütte

Bij de Lorea Hütte volgt u eerst de borden ‘Loreakopf’ en loopt u daarna over het voetpad door bergweides lichtjes bergopwaarts. Bij de eerstvolgende splitsing wordt het pad steiler. Hier slaat u linksaf. U loopt nu veelal over een puinweg steil omhoog naar de Loreascharte. Vervolgens wandelt u aan de andere kant over het voetpad door een grashelling steil bergafwaarts het Heimbachtal in. Op de dalbodem houdt u links aan richting 'Nassereith'. Hier loopt een smal voetpad langs de beek (in een passage direct bij de bedding) licht aflopend het dal uit. Op de plek waar het dal een duidelijke bocht naar rechts maakt, komt u uit op de rechterzijde van de beek. Let op de markering op de rots aan de rechterkant! U wandelt nu over het smalle voetpad verder het bos in. U wandelt in zuidwestelijke richting omlaag naar het Tegestal en naar het bospad (hier komt u op ongeveer 1.400 m op uit). Nu gaat u gemoedelijk stijgend het dal in. U passeert de afslag naar de Heiterwandhütte (links). U blijft echter steeds in het Tegestal. De route loopt nu naar het bergweidegebied en gemoedelijk omhoog naar de Schweinsteinjoch (1.564 m). Hier buigt de route af naar Sinnesbrunn. U loopt vanaf de pas in dezelfde richting door het bergweidegebied omlaag naar de Hintere Tarrentonalm (1.519 m).

Rustmogelijkheid: Hintere Tarrentonalm

Bij de Alm volgt u de borden 'Anhalter Hütte'. Over een breed bospad marcheert u gemoedelijk bergafwaarts. Bij de splitsing houdt u even later links aan en wandelt u langs de beek. De route loopt langs de Schaferhütte en gaat kort daarna over in een voetpad. Nu volgt u het voetpad of sporen hiervan in open terrein onder de Heiterwand. U wandelt nu meestal gemoedelijk omhoog naar de Hinterbergjoch (2.202 m). Vanaf de Hinterbergjoch gaat u de steile grashelling af (‘Schwarze Erde’). U steekt de kar (karakteristieke lange puintong) over en loopt naar de Kromsattel (sporen van een voetpad). Vanaf de Kromsattel loopt de route lichtjes omlaag door grasland en prachtige bergweides naar de authentieke, maar zeer gezellige Anhalter Hütte (2.040 m), gelegen aan de voet van de Heiterwand. Nu mogen de schoenen uit en de voetjes omhoog.

Eindpunt: Anhalter Hütte

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 18: Lorea Hütte - Anhalter Hütte (47.3464434,10.7913704)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.