Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 20, © Tirol Werbung/Dominik Gigler

Adelaarsweg etappe 20 - Hanauer Hütte – Württemberger Haus

Op de indrukwekkende bergen tussen rivier de Inn en de Lech, één van de laatste wild water rivieren van Europa, wandelt u vaak voor langere tijd zonder dat u iemand tegenkomt. Hierdoor geniet u optimaal van de prachtige natuur. Blijf echter ook op de weg letten, want die loopt over steile voetpaden, grindvlakten, bergplateaus en via met touwen gezekerde rotsblokken. U wandelt over de Hintere/Östliche Dremelscharte (een variant is de route over de Vordere/Westliche Dremelscharte.) en passeert een aantal prachtig gelegen bergmeren. U kunt ook een ommetje maken naar de Schlenkersee onder de Östliche Dremelscharte.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · De Parzinnmeren, die idyllisch in een kom liggen, lijken in de zon twee schitterende smaragden. Vanaf hier dwaalt uw blik af naar de indrukwekkende Dremelspitze en de Dremelscharte. Het is ook de moeite waard om het plantenrijk in het oog te houden. De hooggelegen kar (karakteristieke lange puintong) van Parzinn staat namelijk bekend om zijn rijkdom aan alpenbloemen.

Adelaarskick · Op de Rosskarscharte moet u ondanks de gespannen touwen wellicht op handen en voeten kruipen. Zeker als het terrein nat en glibberig is. Tijdens de afdaling loopt het pad door een smalle rotsspleet steil omlaag. De aansluitende grindvlaktes zijn ook niet ideaal. Gelukkig wordt het later wel gezellig in het Württemberger Haus.

Tip: bij de Black Diamond-Service-Stations bij de Gaudeamushütte (Kaisergebirge), het Karwendelhaus (Karwendelgebirge) en het Württemberger Haus (Lechtaler Alpen) kunnen wandelaars een gebroken wandelstok of een verloren handschoen gratis vervangen.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 24, Lechtaler Alpen Hornbachkette

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · De Parzinnmeren, die idyllisch in een kom liggen, lijken in de zon twee schitterende…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Hanauer Hütte

Eindpunt

Württemberger Haus

Bergketen

Lengte

4,3 km

Totale wandeltijd

3 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.480 m1.902 m

Hoogtemeters bergopwaarts587 m
Hoogtemeters afdaling446 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Hanauer Hütte

Direct na de Hanauer Hütte volgt u de borden ‘Württemberger Haus‘. Even later splitst het voetpad zich. Vanaf hier loopt u in richting de ‘Steinseehütte‘ en niet in de richting ‘Württemberger Haus‘. Net voor de beek splitst het voetpad zich opnieuw. Hier staat twee keer ‘Steinseehütte’ vermeld. Voor de Hintere/ Östliche Dremelscharte kiest u route nr. 625 (links). Vanaf hier volgt u steeds de borden ‘Steinseehütte’. U loopt over een steile helling omhoog en naar het keteldal tussen de Dremelspitze en de Kleine Schlenkerspitze. Nadat u de grindvlaktes bent overgestoken, loopt een prima voetpad door een rotsachtig terrein steil omhoog in de richting van de oostelijke Dremelscharte. In het bovenste gedeelte moet u een smalle, met touwen gezekerde (grind)spleet oversteken. Aan de andere kant loopt de weg door weides eerst steil omlaag en vervolgens veelal lichtjes omhoog en voert via de mooie Steinsee naar de Steinseehütte.

Rustmogelijkheid: Steinseehütte

Vanaf hier loopt u weer een klein stukje omlaag en daarna weer gemoedelijk bergopwaarts naar de Steinkarscharte. Hierachter steekt u grashellingen c.q. grindvlakten over. Daarna loopt het voetpad weer steiler omhoog door rotsen en vervolgens over een grindpad naar de Roßkarscharte. Na de Scharte loopt u door een nauwe, door touwen gezekerde rotsspleet steil bergafwaarts. Later klautert u door de iets breder wordende kar over grind omlaag in een bassin. Hierna doorkruist de route grashellingen en grindvlakten en loopt de weg hierbij enigszins omhoog. Uiteindelijk loopt de weg steil omhoog naar de Gebäudjoch. Daarna wordt het iets lastiger: u wandelt over de zwarte aarde en een niet gezekerd voetpad van mindere kwaliteit steil omlaag naar de grashellingen aan de overkant. U steekt deze hellingen over en volgt aansluitend de kronkelende weg omlaag naar het Württemberger Haus (2.220 m). Deze ligt prachtig in het ronde zinkgat van het Obermedriol.

Eindpunt: Württemberger Haus

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 20 - Hanauer Hütte – Württemberger Haus (47.24983,10.59079)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.