© Tirol Werbung/Ines Mayerl
© Tirol Werbung/Ines Mayerl

Berggeistweg - Highlights van de keuken en de natuur

Vanuit het dorpje St. Christoph wandelt u door de ongerepte natuur van de Arlberg naar de nabijgelegen Kaltenberg hut in Vorarlberg. Hier wordt u op 2.089 meter hoogte culinair verwend en geniet u van een prachtig bergpanorama. Rust en ongerepte natuur zijn uw gezelschap tijdens deze gemiddeld zware wandeltocht. In de buurt van het mooie Maroitals opent zich het uitzicht naar St. Anton en de opvallende piek van de Patteriol (3.056 m) in het zuiden. Dankzij de balkonachtige ligging heeft de Kaltenberghut prachtig uitzicht op het Klostertal en de Flexenpass (1.773 m) en op de tegenoverliggende toppen van de Lechquell en de Verwall gebergtes. Een bergmeer bij de hut biedt verfrissing voor lichaam en geest op 2.000 m hoogte.

  • In de buurt van het mooie Maroitals opent zich het uitzicht naar St. Anton en de opvallende piek van de Patteriol (3.056 m) in het zuiden.
  • Dankzij de balkonachtige ligging heeft de Kaltenberghut prachtig uitzicht op het Klostertal en de Flexenpass (1.773 m) en op de tegenoverliggende toppen van de Lechquell en de Verwall gebergtes.
  • Bij de Kaltenberghut is een speeltuin en een gezekerde klimtuin voor de kleine wandelaar. In de hut zorgen Berggeist-gerechten voor de nodige versterking.
  • Een bergmeer bij de hut biedt verfrissing voor lichaam en geest op 2.000 m hoogte.
  • Albona is een pittoresk plaatsje om te verblijven.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

St. Christoph

Eindpunt

Kaltenberghütte

Bergketen

Verwall groep

Lengte

15,3 km

Duur

6 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.355 m1.786 m

Hoogtemeters bergopwaarts780 m
Hoogtemeters afdaling780 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

Boven Gasthof Valluga in St. Christoph begint de Berggeistweg. Het pad gaat licht bergopwaarts naar het Maroital, verder naar het bergstation Albonagrand en uiteindelijk een comfortabel en aflopend pad boven het Klostertal naar de Kaltenberghut. Vanaf daar gaat het Paul-Bantlin-pad rustig naar beneden langs de Albona meren en terug naar St. Christoph. 

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.