Rondwadeling door het alpengebergte van Ködnitztal naar de Glorer Hütte, © Tirol Werbung
Rondwadeling door het alpengebergte van Ködnitztal naar de Glorer Hütte, © Tirol Werbung

Rondwandeling
Ködnitztal - Glorer Hütte

Deze rondwandeling door het hooggebergte leidt van het Lucknerhaus aan het einde van de Kalser Glocknerstraße naar de Glorer Hütte in het Glocknergebied. De populaire alpenverenigingshut is prachtig gelegen op de Berger Törl en op het geomorfologische natuurpad, dat de fascinerende diversiteit laat zien van het landschap bestaande uit rotsen en vegetatie. De wandeling is redelijke makkelijk bewandelbaar: de meeste paden zijn goed begaanbaar en er is voldoende bewegwijzering. Het enige wat u nodig heeft, is tredzekerheid.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Lucknerhaus in Kals

Eindbestemming

Glorer Hütte

Eindpunt

Lucknerhaus in Kals

Bergketen

Schobergroep

Lengte

11 km

Totale wandeltijd

5 uur 15 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.642 m1.910 m

Hoogtemeters bergopwaarts750 m
Hoogtemeters afdaling750 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Lucknerhaus (eind van de Kalser Glocknerstraße)

Rustmogelijkheden

  • Glorer Hütte (tussen half juni tot eind september/begin oktober)
  • Lucknerhaus (eind mei tot midden oktober)

Downloads

Routebeschrijving

Het startpunt is het Lucknerhaus (1.920 meter) aan het einde van de Kalser Glocknerstraße. Volg vanaf het informatiebord van het geomorfologische natuurpad de borden naar 'Glorer Hütte' en wandel richting het zuiden over een prachtig bergpad naar de Schliederle-Alm, waar de materiaalkabelbaan wordt overgestoken. Vanaf het begin is er een geweldig uitzicht op het Ködnitztal, waar de Großglockner bovenuit torent. Langs de Bergerbach en de route van de materiaalkabelbaan wandelt u eerst over een brede bergrugt en vervolgens over het brede pad langs het natuurpad, deels omringd met kleine keien. Neem de tijd om de interessante informatie op de borden te lezen. Ze verklaren de geschiedenis van de rotsformaties en de vegetatie aan de zuidelijke rand van het Tauernfenster.

In ongeveer twee uur wandelt u in noordoostelijke richting tussen Medelspitze en Kasteneck naar de Glorer Hütte (2.642 meter). Deze is gelegen is op een prachtige locatie op Berger Törl bij de grens van het Hohe Tauern National Park en biedt uitzicht op de toppen van de Glockner, Venediger en Granatspitz-groep. Na een welverdiende rustpauze (of misschien na een overnachting), gaat u zuidwestelijk over de Wiener Höhenweg over de westflank en de zuidhellingen van de Kasteneck naar de Wetterkreuz en Peischlachtörl (2.484 meter). Deze sectie is bijzonder uitdagend als het nat is of als er nog sneeuwresten zijn. Volg vanaf de Peischlachtörl de Peischlachbach aan de rechterkant in westelijke richting, hier vindt u een bord dat de richting naar Lesachriegelhütte aangeeft. Ga rechtdoor bij de splitsing, neem afscheid van de beek neemt als metgezel en passeer binnen elke ogenblikken een houten poort. Vervolgens passeert u een stal en op dit punt verlaat de route het Hohe Tauern National Park. Dit doet niets af aan de schoonheid van het landschap. Via scherpe bochten gaat het bergafwaarts richting weilanden en velden van de Niggl Alm (2.004 meter), waar een bergbron fris water biedt voor de dorstige wandelaar. Nu leidt een goed onderhouden pad door het bos en over de Bergerbach. Vervolgens leidt een korte klim naar de Kalser Glocknerstraße en na ongeveer 200 meter in noordelijke richting wordt het Lucknerhaus bereikt.

Tip: het Lucknerhaus is vanuit Lienz-Huben te bereiken met de postbus.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Ködnitztal - Glorer Hütte (47.02081,12.6879)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.