“Bronkiemlingen”, © Archiv Tonis Sprossengarten
“Bronkiemlingen”, © Archiv Tonis Sprossengarten
“Bronkiemlingen”, © Archiv Tonis Sprossengarten
“Bronkiemlingen”, © Archiv Tonis Sprossengarten

Zoetwater kiemgroenten

Het tedere groen, dat uit afzonderlijke korrels kiemt, is bekend onder de naam scheuten. Deze je planten bevatten alles wat nodig is om uit te groeien tot een krachtige halm, korrel of groente. Hun inhoudstoffen zijn ook voor de voeding bijzonder waardevol - aminozuren, vitamines en mineralen verrijken het menu. Scheuten van 13 plantensoorten worden in Landeck, in Toni's Sprossengarten, gekweekt.

  • De begeleide genottocht begint in het stadcentrum van Landeck, bij Restaurant Greif. Onder ervaren leiding wandelt men in wenige minuten naar de scheutenproductie bei de Pirchers.
  • Vakvrouw Maria Pircher legt het rijpingsproces uit, toont een scheutencilinder en en verraadt de een en andere botanische bijzonderheid. Na de presentatie keert men terug naar het stadscentrum van Landeck. Van hieruit rijden genotwandelaars met de lijnbus naar de deelgemeente Schönwies (bushalte Oberhäuser). Men gaat naar het westen, naar de de omhoogrijzende bosrug, op de top waarvan, ver zichtbaar, de Kronburg troont.
  • Een straat leidt door een woongebied en, na de laatste huizen, rechts langs de spoordijk. Na een onderdoorgang volgt de weg verder het spoor. De nu smalle asfaltstraat is tegelijkertijd de Inn-fietsweg. Ongeveer 150 meter na de onderdoorgang buigt een weg linksaf (wegwijzer GH Kronburg).
  • De nu volgende rijweg is deel van de Jakobsweg en ook zo bewegwijzerd. Deze volgt men door bosgebied altijd rechtdoor en licht stijgend. Een brug over de “Tobel” laat in het diep ingesneden ravijn blikken, hier openbaart zich de kracht van het water. Meteen daarna opent zich het uitzicht op de tastbaar nabije bergtop met de Kronburg. Men steekt een bergweide over, op het zadel waarvan Restaurant Kronburg met bijgebouwen en een bedevaartkerk te zien zijn.
  • Vanaf het restaurant leidt een smal bergpad naar de 125 meter hoger gelegen burchtruïne.  De 30 minuten looptijd naar de historische muren is de moeite waard. In Restaurant Konburg serveert men als origineel Tiroolse specialiteit scheuten met almboter op Tiroggl-brood.
  • Aanlegmogelijkheid: Restaurant Kronburg

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Schönwies bei Landeck, 747 Meter Seehöhe

Eindpunt

Kronburg, Zams

Lengte

3,5 km

Duur

1 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

943 m

Hoogtemeters bergopwaarts200 m

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.