Tirol Mountain Bike Safari Etappe 13, © Tirol Werbung/Gleirscher
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 13, © Tirol Werbung/Gleirscher
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 13, © Tirol Werbung/Gleirscher
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 13, © Tirol Werbung/Gleirscher

Etappe 13: Alpbach - Niederau/Wildschönau

Op deze zware etappe openbaren zich indrukwekkende bergpanorama's richting de Wilder Kaiser - waarbij mountainbikers een eerste blik op de Kitzbüheler Alpen aan de horizon zien verschijnen.

Ook de prachtige panorama rit van Inneralpbach staat garant voor een onvergetelijke belevenis. Op deze etappe dient u op eigen kracht ruim 990 hoogtemeters bergopwaarts te overbruggen, met 1.950 hoogtemeters bergafwaarts als beloning. Zeer bijzonder is de afdaling van de Hornboden in smalle serpentines naar Inneralpbach.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina. 

Ook de prachtige panorama rit van Inneralpbach staat garant voor een onvergetelijke belevenis. Op deze etappe dient u op eigen kracht ruim 990…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Alpbach

Eindpunt

Niederau

Bergketen

Lengte

33,7 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

1.760 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:2.085 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.085 m
Hoogtemeters afdaling2.130 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Wiedersbergerhornbahn in Alpbach • +43 5336 5233 • www.alpbachtal.at

Deze etappe start met een ontspannen rit met de Wiedersbergerhornbahn. Bij het bergstation en bergrestaurant Hornboden volgt de trail kort de route van de lift en loopt daarna, met een lichte hellingsgraad, in zuidelijke richting bergafwaarts over een grindpad tot aan de Moserbaumgartenalm (1.603 m). Vanaf hier loopt de route met steile bochten door naar Inneralpbach. Net na de eerste bebouwing, buigt u licht hellend af naar rechts en vervolgt u uw weg in zuidoostelijke richting. Na de ‘Buamkapelle’ steekt u links een brug over. Daarna rijdt u in noordelijke richting om aan de klim te beginnen. Via een asfaltweg, die later overgaat in een grindpad, en een korte gras trail bereikt u het hoogste punt op ca. 1.680 m. Vanaf hier rijdt u via een smalle trail, en later een grindpad, omlaag in de richting van Thierbach. Vanaf hier voert u de asfaltweg naar het dal tot Mühltal. Er volgt tussentijds nog een korte klim onderweg naar het eindpunt van vandaag: Niederau.

Eindpunt: Niederau

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 13: Alpbach - Niederau/Wildschönau (47.395582795,11.931789784)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.