Lechradweg, © TVB Reutte - Robert Eder
Lechradweg, © TVB Reutte - Robert Eder
Am Lechufer, © TVB Lechtal / Irene Ascher
Am Lechufer, © TVB Lechtal / Irene Ascher
Mit dem Rad am Lech, © TVB Lechtal / Irene Ascher
Mit dem Rad am Lech, © TVB Lechtal / Irene Ascher
Auf dem Lechradweg, © TVB Reutte - Robert Eder
Auf dem Lechradweg, © TVB Reutte - Robert Eder
Lechradweg, © Naturparkregion Lechtal-Reutte
Lechradweg, © Naturparkregion Lechtal-Reutte
Elbigenalp in het Lechtal, © Tirol Werbung/Katleen Johne
Elbigenalp in het Lechtal, © Tirol Werbung/Katleen Johne
Lech, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Lech, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Ruïne Ehrenberg bij Reutte, © Tirol Werbung/Bernhard Aichner
Ruïne Ehrenberg bij Reutte, © Tirol Werbung/Bernhard Aichner
Aan de overs van de Lech bij Forchach, © Tirol Werbung/Verena Kathrein
Aan de overs van de Lech bij Forchach, © Tirol Werbung/Verena Kathrein
De hangbrug bij Holzgau, © Tirol Werbung/Peter Neusser
De hangbrug bij Holzgau, © Tirol Werbung/Peter Neusser

Lech fietspad

Het Lech fietspad heeft een lengte van 52 kilometer en brengt u van Reutte naar Steeg, waar de Kaiserbach uitmondt in de Lech. Het fietspad, opgedeeld in 4 etappes, is gemakkelijk begaanbaar en voert door een van de meest natuurrijke valleien in Midden-Europa. Met ongeveer vier uur rijtijd is de route perfect voor een mooie dagtocht. De route kan ook in de tegenovergestelde richting worden afgelegd. De Lech wordt beschouwd als een van de laatste ongereguleerde rivieren in de Alpen. Vele brede grindbanken bezetten grote delen van de vallei. Ze bieden de optimale rustmogelijkheid voor een welverdiende pauze langs de route. Fiets door Europa’s mooiste oeverbossen, over weelderige bergweiden en geniet onderweg van de talloze pauze- en overnachtingsmogelijkheden.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Reutte

Eindpunt

Steeg

Bergketen

Lengte

52 km

Reistijd

4 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.120 m840 m

Hoogtemeters bergopwaarts620 m
Hoogtemeters afdaling350 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Etappe 1: Reutte - Vorderhornbach
Afstand: ongeveer 24 kilometer, reistijd 1 uur en 45 minuten

De eerste etappe van de Lechradweg voert van Reutte/Lechaschau via Höfen en Weißenbach naar Vorderhornbach. Na het eerste deel over de hoofdweg gaat het Lech fietspad over een eigen weg langs de rivier en door een dennenbos dat rijkelijk met alpenheide is versierd. Vervolgens komt u langs vele mooie plaatsen: de Weißenbachsee, het sparrenbos met uitzicht op de steile toppen van de Hornbachkette, de Forchacher hangbrug met waterval, de uitgestrekte Errachau met wilgen en vennen en uiteraard volop groen grasland.

Barrièrevrije etappe: Höfen - Vorderhornbach - Höfen
Afstand: 41 kilometer, reistijd 3 uur

Parkeer bij het voetbalveld in Höfen en vanaf hier gaat het fietspad richting Strengen. Dit deel is grotendeels geasfalteerd, licht glooiend met korte steile stukken, voornamelijk vanaf het punt na 16 kilometer. Vanaf 18 kilometer gaat het voor 1,5 kilometer over een grindpad naar het natuurbad Badolino. Dit is een uitnodigende pauzemogelijkheid, aangezien hier ook een restaurant te vinden is. De terugweg gaat over dezelfde route.

Handbike optie: schilderachtige handbike-tocht langs de Lech met veel bochten. De route gaat grotendeels over verharde ondergrond, deels ruw terrein en geschikt voor recratieve fietsers. Voor de route naar Badolino vereist het grindstuk sterk fietsmateriaal.

Etappe 2: Vorderhornbach - Häselgehr
Afstand: ongeveer 10 kilometer, reistijd 45 minuten

De lichtere tweede etappe met pauzemogelijkheden in Martinau, Klimm en Häselgehr voert langs de voet van de reusachtige Klimmspitze. U heeft mooi uitzicht op de vallei met de river de Lech en de omliggende bergen: de top van de Pfeilspitze, de rotsachtige kliffen van de Rotwand, de Lichtspitze en de dolomiet toppen van de Hornbachketten evenals het Bschlabser dal met de Hantennjoch. Het eindpunt van de etappe is in Häselgehr, waar in 1500 keizer Maximilliaan regelmatig jaagde op herten.

Etappe 3: Häselgehr - Bach
Afstand: 12 kilometer, duur: 45 minuten

De gemakkelijke derde etappe kruist de ‘Duarf’ Elbigenalp, de belangrijkste plaats in het Lechtal. De geboorteplaats van Geierwally staat bekend om het openluchtpodium in de Bernhard kloof en als carving stad. Het voormalige vakantieoord van aartshertogin Maria van Beieren is een fijne stopmogelijkheid op warme dagen dankzij het verkoelende buitenzwembad. 

Etappe 4: Bach - Steeg
Afstand: ongeveer 10 kilometer, duur: 45 minuten

In het laatste en wederom gemakkelijke deel van de Lech-fietsroute is het mooie Holzgau een leuke stop. Holzgau wordt gezien als de parel van het Lechtal. Het huis van ski-racer Peppi Strobl maakt indruk met de sierlijk gevormde gevels. Het is zeker de moeite waard om een korte trip te maken naar de nabijgelegen Höhenbachtalschlucht met de beroemde Simmswasserfall. De weg naar de eindbestemming van de etappe in Steeg voert langs de wilde Sulzltals over verschillende bruggen tot Dickenau, waar de Keizerbach in de Lech uitmondt.

Tips voor excursies

  • De Holzgauer hangbrug overspant de Höhenbachtal-kloof op een hoogte van ongeveer 105 meter en met een lengte van 200 meter.
  • De ‘highline179’ is, met een lengte van 405 meter en een hoogte van 110 meter, de langste hangbrug ter wereld. Het verbindt de ruïne van Ehrenberg met het Fort Claudia bij Reutte en is het hele jaar door toegankelijk.
  • Het Naturpark Lechtal wordt beschouwd als een paradijs voor vissers. Als een van de laatste ongereguleerde rivieren in Europa, zijn er veel visplekken te vinden tussen stroomversnellingen en rustige baaien.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Lech fietspad (47.4928,10.71796)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.