Wielerroute
Olympia-Express – Innsbrucker Dorpenronde

Innsbruck organiseerde niet één, maar twee keer de Olympische Spelen. In de hoofdstad van Tirol vind je overal nog sporen van de Winterspelen. De toer rondom Innsbruck, genaamd de ‘Olympia Express’, neemt fietsers mee langs alle highlights van de Olympische Spelen uit 1976. De route is lang, uitdagend en vol beklimmingen. Het grootste deel van de wegen kent weinig verkeer. De Olympia Express is een bijzondere belevenis langs sensationele uitzichtpunten.

© Guee

"Dit is mijn favoriete route rond Innsbruck. Vooral op dagen met wisselende weersomstandigheden is de tocht ideaal vanwege de vele mogelijkheden om de route in te korten." 

Martin Weiss, oud wielrenner

Grote plattegrond openen

Startpunt

Innsbruck

Eindpunt

Innsbruck

Bergketen

Karwendel

Lengte

172,4 km

Reistijd

7 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

1.260 m570 m

Hoogtemeters bergopwaarts2.800 m
Hoogtemeters afdaling2.800 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

De route start in Innsbruck en voert langs de voet van de Nordkette naar Thaur. Sla linksaf naar het dorp en rijd langs de Absamer Kaserne richting Gnadenwald. Passeer het Michaelerhof pension, sla rechtsaf richting Fritzens en rijd vervolgens door naar Wattens. Volg hier de Bundesstraße richting Volders en ga vervolgens in het dorp linksaf naar Volderberg.

Na het passeren van het Schloss Friedberg kasteel start de steile klim richting Tulfes. Na enkele kilometers omhoog kom je aan in het dorp Tulfes gelegen op het Mittelgebirge plateau. Vervolg de rit langs de dorpen Rinn en Sintrans tot Lans. Neem in Lans een scherpe bocht naar links bij Gasthof Zum Wilden Mann, rijd langs de Olympische bobsleebaan en vervolg de weg tot het dorp Patsch. Sla hier linksaf naar de Römerstraße. Deze weg kent weinig verkeer en heeft een prachtig uitzicht op de bergen. Rijd via de hoofdweg van Matrei am Brenner (Brenner-Bundesstraße) terug richting Innsbruck.

Vervolgens fiets je verder over de redelijk drukke weg langs Schönberg tot de grote rotonde richting Innsbruck Zuid. Neem de afrit Mutters – Götzens en hierna volgt een korte, maar steile klim richting Mutters.

Vanuit Mutters voert de weg langs de dorpen Götzens, Axams, Grinzens en Tanneben voordat je arriveert bij het Sellraintal dal. Steek de brug over in Sellrain en klim omhoog tot St. Quirin.

Rijd vervolgens verder langs Oberperfuss, Unterperfuss, Inzing en Hatting. Hier doorkruis je de vallei en rij je in westelijke richting tot de eerste rotonde dichtbij Telfs.

Hier start het laatste gedeelte van de wielertour. Neem vanuit Telfs de Büchner Landstraße en rij via Buchen en Leutasch naar Seefeld. De afdaling gaat verder via Mösern naar Telfs. Het laatste vlakke stuk neemt je mee via de noordelijke kant van de Inn langs Zirl en Kranebitten naar de eindbestemming: Innsbruck. 

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Olympia-Express – Innsbrucker Dorpenronde (47.26761,11.391)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.