Zell-Gerlos, Zillertal Arena

Boerenmarkten, concerten en het grootste skigebied: omringd door de bergen van de Zillertaler en Tuxer Alpen, ligt de vakantieregio Zell-Gerlos in het Zillertal.

In het middelste deel van het Zillertal vormen de vakantiedorpen Gerlos, Gerlosberg, Hainzenberg, Rohrberg, Zell am Ziller en Zellberg de vakantieregio Zillertal Arena. Zell am Ziller is een drukke marktstad met veel bezienwaardigheden zoals de Zillertalbahn spoorweg met zijn stoommachines en oude rijtuigen. De stad kent vele boerenmarkten, concerten en evenementen, waardoor er altijd een gezellige sfeer hangt. Tijdens de wintermaanden trekt de regio veel bezoekers door de Zillertal Arena dat beschikt over 140 km aan pistes. In de zomer is een van de populairste attracties het nabijgelegen Zillertaler Alpen Nature Park. Zell-Gerlos is een van de beste gebieden in Tirol voor gezinnen met kinderen en heeft een gevarieerd programma voor kinderen en tieners waaronder mountainbiken, klimmen en canyoning. 

Zomer

  • Deze regio van Tirol richt zich op gezinnen. Wie spanning en sensatie zoekt, stapt in de Arena Coaster of de Arena Skyliner. De harten van de jongste bezoekers gaan sneller kloppen in de vele speeltuinen en het Fun-Park.
  • 's Zomers kunt u in de Zillertal Arena genieten een ruim aanbod van 400 km aan wandelpaden. Zo kunt u een wandeling maken in een van de prachtige zijdalen, over de ontelbare alpenweiden of een hoge bergtop beklimmen.
  • Breng zeker een bezoek aan de Krimmler Wasserfällen, de hoogste watervallen van Oostenrijk. Aan de rand van het National Park Hohe Tauern stort het water van de Krimmler Ache in drie etappes zo’n 385 m omlaag.
  • Verken de regio per mountainbike. De 232 km aan mountainbikepaden van elk niveau biedt voor ieder wat wils. De singletrail op de Wiesenalm heeft een lengte van 5,2 km en vereist de nodige stuurvaardigheid.
  • Geniet van een nostalgische treinrit met een stoomlocomotief over de Zillertalbahn.

Winter 

  • De Total Arena is het grootste skigebied in het Zillertal en bestaat uit de skibestemmingen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten en Gerlosplatte. De cijfers spreken voor zich: 139 km aan pistes in alle moeilijkheidsgraden en een totaal oppervlak van 291 hectare aan pisten. De liften en bergbahnen brengen u gemakkelijk en snel naar de bergwereld van het Zillertal. Funparks, snowparks en race pistes ontbreken uiteraard niet.
  • Skigebied Gerlosstein am Hainzenberg richt zich hoofdzakelijk op gezinnen.
  • De gratis skibus brengt u rechtstreeks naar de verschillende skigebieden.
  • Rodelen hoort er in Tirol helemaal bij, zowel overdag als in de avonduren. Op de Hainzenberg ligt de langste rodelbaan van het Zillertal, met een lengte van 7 km. De Arena Coaster is de eerste alpine achtbaan in het Zillertal en biedt modern rodelplezier vlak naast het dalstation van de Zillertal Arena in Zell.
  • Van december tot Pasen kunt u rekenen op vers gespoorde, sneeuwzekere langlaufloipen. Op de Gerlosplatte (1.640 m) bevinden zich niet alleen loipen voor de klassieke en skating variant. Hier ligt ook de hoogte loipe van het nationale park ‘Hohe Tauern’.

Vakantie activiteiten in Zell-Gerlos, Zillertal Arena
Alle activiteiten+
© Zillertal Arena
© Zillertal Arena
© Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Zell-Gerlos, Zillertal Arena


Alle hotels in Zell-Gerlos, Zillertal Arena

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Zell-Gerlos, Zillertal Arena

Aankomst Zell-Gerlos, Zillertal Arena

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Zell am Ziller, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.