Meer dan 100 almkaasproducenten uit Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland komen bijeen om de beste kazen van Alpen te keuren., © TVB Paznaun-Ischgl
Meer dan 100 almkaasproducenten uit Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland komen bijeen om de beste kazen van Alpen te keuren., © TVB Paznaun-Ischgl

Afgelast

Internationale Almkaasolympiade

Galtür, 26.09.2020

In Galtür worden ieder jaar de beste kaasproducten van de Alpen gekeurd. Dit jaar is de 26e editie aan de beurt. Onder toezicht van bezoekers en een gerenommeerde jury presenteren kaasproducenten uit vier landen hun specialiteiten.

In september staat Galtür weer in het teken van de Almkaas. Meer dan 100 almkaasproducenten uit Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland komen bijeen om de beste kazen van de Alpen te keuren. De vakjury reikt de gouden, zilveren en bronzen ‘Galtürer Sennerharfe’ (Galtürse zuivel-harpen) uit aan de makers van de beste kazen in vier verschillende categorieën. De kazen, die variëren van bergkazen en Oberinntaler almkazen tot half harde en weikazen, worden beoordeeld op kwaliteit, smaak en het gebruik van regionale producten.

Om 11.00 uur wordt de Almkaasolympiade geopend en vanaf 18.00 uur kunnen bezoekers in het sport- en cultuurcenturm van Galtür naar hartenlust de kazen proeven, die hier tevens te koop worden aangeboden.

In Galtür worden ieder jaar de beste kaasproducten van de Alpen gekeurd., © TVB Paznaun-Ischgl
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

De toegangsprijs voor is nog niet bekend. Vorig jaar was het entreegeld tot 18.00 uur €10,-, daarna € 15,-.

Evenementlocatie

Galtür
6563 Galtür

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.