Almabtrieb in Lechtal, © Tirol Werbung/Peter Neusser
Almabtrieb in Lechtal, © Tirol Werbung/Peter Neusser

De mooiste Almabtrieb parades in Tirol

Wanneer de koeien en schapen aan het eind van de zomer van de almen terug worden gebracht naar het dal, wordt dit op een grootse en traditionele wijze gevierd. Hier een overzicht van de mooiste Almabtrieb parades.

Het einde van de zomer en begin van de herfst in Tirol is elk jaar het moment dat de 200.000 koeien en schapen terugkeren van de hoog gelegen bergweide naar het dal (staltijd). Deze drijftocht, Almabtrieb, gaat gepaard met een oude boerentraditie uit de Alpen en wordt op grote schaal gevierd met een kleurrijk festival.

Het  Arlberg en Kaisergebergte, tussen Karwendel en de Lienzer Dolomieten, tellen meer dan 2.100 ‘almen’ waar ruim 110.000 runderen, 70.000 schapen, 5.500 geiten en 2.000 paarden kunnen grazen. De terugkeer van het vee is altijd een spektakel, de bezoekers en de lokale bevolking vieren dit samen. Het vee wordt versierd met kleurrijke bloemen, grote koebellen en andere decoraties. Een bont versierde tooi is een teken dat het seizoen goed is verlopen. Hoe uitbundiger de dieren getooid zijn, des te beter was het seizoen en des te groter is het aansluitende feest. Deze trek van de bergweiden, naar het dorp, is een geweldige prestatie die jaarlijks duizenden enthousiaste toeschouwers trekt. In Tirol vinden jaarlijks meer dan 40 grote en kleinere Almabtrieb evenementen plaats. Hieronder een overzicht van de mooiste parades.

Het einde van de zomer en begin van de herfst in Tirol is elk jaar het moment dat de 200.000 koeien en schapen terugkeren van de hoog gelegen…

toon meertoon minder
Almabtrieb – de Terugkeer van het vee naar het dal

1:49 min

"Kaiserwinkl Almhoamfahr'n": Almabtrieb in Kössen, © TVB Kaiserwinkl
"Kaiserwinkl Almhoamfahr'n": Almabtrieb in Kössen
Almabtrieb in Kufstein, © Kufsteinerland
Almabtrieb in Kufstein
Almabtrieb in Söll aan de Wilde Kaiser, © TVB Wilder Kaiser
Almabtrieb in Söll aan de Wilde Kaiser
Schafschied Tarrenz, © Tirol Werbung/Jörg Koopmann
Schafschied Tarrenz

Ontdek het kleurrijke Tiroler herfstlandschap te voet

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.