Bertas Kinderland bij het tussenstation van de Sonnenbahn in Fiss, © Tirol Werbung/Hans Herbig
Bertas Kinderland bij het tussenstation van de Sonnenbahn in Fiss, © Tirol Werbung/Hans Herbig

Tips voor een wintersport met kinderen

Scherp geprijsde accommodaties, kinderkortingen en omvangrijke kinderenprogramma’s die veelal gratis zijn, een wintervakantie in Tirol is ook goed voor uw portemonnee.

Een wintersportvakantie met kinderen is zoveel meer dan skiën alleen. Samen ontbijten, skiën en voor de afwisseling sneeuwschoenwandelen door het besneeuwde landschap, schaatsen of rodelen. Met scherp geprijsde accommodaties, kinderkortingen en omvangrijke kinderenprogramma’s die veelal gratis zijn, is een wintervakantie in Tirol ook goed voor uw portemonnee.

Bij een wintersportvakantie zijn drie dingen belangrijk voor de ouders: de veiligheid van de kinderen, het samen ervaren en de mogelijkheid om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. Voor vakantiegangers die in gezinsverband op wintersport gaan onthullen wij een aantal tips voor een geslaagde, afwisselende en voordelige vakantie.


1 · Het beste voor iedereen

De instructeurs van de Tiroler skischolen geven jaarlijks les aan meer dan 700.000 wintersporters. Jong, oud, groot, klein, nieuweling of zeer ervaren: voor alle soorten lessen voor skiërs, snowboarders, langlaufers en mono-skiërs vindt u in Tirol het juiste aanbod. De skileraren zijn gecertificeerd om les te geven en volgen regelmatig trainingen om altijd up-to date zijn over de technieken en ontwikkelingen. Kies daarom voor een les bij een van de ruim 300 skischolen. Bij veel skischolen kunt u ook terecht voor les in het Nederlands.


2 · Oog op de portemonnee

De kosten voor een wintersportvakantie kunt u zo hoog of laag houden als u zelf wenst. Vooral bij een gezinsvakantie is het budget een belangrijke factor. Daarom bieden veel Tiroler skigebieden voordelen voor gezinnen. Zo ontvangen kinderen tot 15 jaar een gratis skipas in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental wanneer zijn in het gezelschap zijn van een volwassene met een geldige liftpas. In Silberregion Karwendel worden in bepaalde periodes zelfs gratis skilessen aan kinderen gegeven. Ook in Sillian en Außervillgraten in Osttirol kunt u flink besparen. Hier skiën jongeren tot 18 jaar namelijk voor het kindertarief. Voor kinderen tot 6 jaar is de skipas zelfs geheel gratis. En ook in het Stubaital en Pitztal worden de kosten in het oog gehouden en skiën kinderen tot 10 jaar gratis indien zijn worden vergezeld door een volwassenen met een geldige liftpas.


3 · Boek buiten het seizoen

En als het even kan…… en de kinderen zijn nog niet leerplichtig, boek dan buiten de schoolvakanties.


4 · Uitdaging voor pubers

Wanneer u op wintersport gaat met kinderen van verschillende leeftijden, is het lastig om iedereen tevreden te stellen. Jonge kinderen vermaken zich meestal prima bij de skischool en de kinderopvang en ouders zijn altijd wel te porren voor het maken van mooie afdalingen. Pubers zitten hier weer tussenin. Om ook hen een leuke vakantie te bieden, loont het veelal om een skigebied te selecteren dat uitdaging biedt in de vorm van een funpark of boarder cross traject. Zo kunnen zo trucs leren en oefenen met leeftijdsgenootjes en nieuwe contacten leggen. Een ‘coole’ vakantie is gegarandeerd!


5 · Kwaliteit

Tirol = kwaliteit. In Tirol geniet u van service op het hoogste niveau. Van bekwaam personeel bij de skiverhuur en de nieuwste huurmaterialen tot gastvrije familiehotels. Ook de liften zijn zeer modern, waardoor u snel op de piste staat en extra veel afdalingen kunt maken. Uiteraard help het liftpersoneel de kleintjes met instappen en zijn de liften uitgerust met kinderbeugels. Kies daarom voor een vakantie in Tirol bijvoorbeeld in het gezinsvriendelijke Serfaus-Fiss-Ladis, want een goed begin is het halve werk.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.