© Tirol Werbung/Bernd Ritschel
© Tirol Werbung/Bernd Ritschel

Wandelingen naar bergmeren

De bergmeren in Tirol liggen als glanzende pareltjes verstopt tussen de bergen of in de valleibossen. De ene keer blauw, de andere keer groen en soms zelfs zwart glanzend. Wie zo’n mystiek meer wil bereiken, kan maar beter beginnen te wandelen met de betoverende eindbestemming in gedachten.

Met een doel voor ogen gaat iedereen gemotiveerder op pad. Dat geldt in het bijzonder voor een bergwandeling. Het bereiken van een bergtop is veelbelovend, maar wat dacht u van een bergmeer als eindbestemming? Net zo uitdagend! Vooral als er uitzonderlijk idyllische plassen in het vooruitzicht staan, zoals de Obernberger See in de Stubaier Alpen. Of de Salfeinssee bij Sellrain, waar u op een heldere zomerdag kunt genieten van de prachtige weerspiegeling van de Kalkkögel. Op warme zomerdagen biedt zo’n meertje natuurlijk ook een aangename verfrissing voor de vermoeide wandelaar.

Tirol telt talloze schitterende bergmeren die u tijdens mooie wandelroutes kunt bezoeken. Dat varieert van een kort gezinsvriendelijk uitstapje naar de Hintersteiner See in het Wilder Kaiser-gebergte tot een uitdagende klim naar de Zireiner See op 1.799 meter in het Rofan-gebergte. Is één meertje niet genoeg, kies dan voor de ‘drie-meren-rondwandeling’ in het Tannheimer Tal: de drie meren op deze tocht liggen aan elkaar geregen als een parelketting.

Met een doel voor ogen gaat iedereen gemotiveerder op pad. Dat geldt in het bijzonder voor een bergwandeling. Het bereiken van een bergtop is…

toon meertoon minder

Wandelingen met een bergmeer als einddoel

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.