© Tirol Werbung / Schels Sebastian

GREAT WALKS


De zes spectaculairste langeafstandswandelingen in Tirol


© Tirol Werbung / Schels Sebastian

Zo vrij als een vogel – dit gevoel krijgen wandelaars niet alleen op de Adelaarsweg, maar ook tijdens andere langeafstandswandelingen in Tirol. De Adelaarsweg vormt samen met vijf andere wandelroutes de ‘Great Walks’. Wat maakt deze wandeltochten zo bijzonder? De mogelijkheid om even te ontsnappen aan het dagelijks leven, op avontuur te gaan en jezelf onder te dompelen in de mooiste alpine berglandschappen. De veelal uitdagende wandelpaden reiken tot grote hoogten en stellen zelfs ervaren bergwandelaars op de proef. De ‘Great Walks’ in Tirol bieden wandelliefhebbers de beste garantie voor onvergetelijke ervaringen in het Tiroler berglandschap.

Wegcondities, landschappen, berghutten, technische vereisten, bijzondere highlights: een vakjury onderzocht vele criteria van meer dan 20 langeafstandswandelingen in Tirol met een lengte van honderden kilometers en tienduizenden meters hoog om de zes ‘Great Walks’ samen te stellen. De ‘Great Walks’ van Tirol zijn het topje van (ijs)berg, de elite van de Tiroler langeafastandwandelpaden en de beste keuze voor gemotiveerde alpinisten. 

Wegcondities, landschappen, berghutten, technische vereisten, bijzondere highlights: een vakjury onderzocht vele criteria van meer dan 20…

toon meertoon minder

"Het contrast tussen wildernis en urbanisatie is fascinerend. Dit is vooral zichtbaar op de Goetheweg boven Innsbruck."

Mike Rutter, berggids, ÖAV & Alpine Auskunft


"Het hoogtepunt langs de Berliner Höhenweg is de markante Berliner Hütte. De 19e eeuwse ceremoniezaal is uniek."

Peter Kapelari, afdelingsmanager van ÖAV: hutten, routes en cartografie


"Op de Zirbenweg loop je door de grootste alpenden populatie van Europa. Het uitzicht over het Inntal is net zo indrukwekkend als de bomen zelf."

Ambros Gasser, directeur van de Alpineschule Innsbruck


"Wild, indrukwekkend en machtig is het landschap op de Lechtaler Höhenweg. Deze karakteristieke eigenschappen zijn bijzonder goed te zien in Bergkessel rondom de Steinsee."

Irene Rapp, hoofdredacteur van de Tiroler Tageszeitung


"Het bijzondere aan de Stubaier Höhenweg is het constante zicht op de gletsjers van drieduizend meter hoge bergtoppen. Tussen de Dresdner en de Bremer Hütte kom je dichtbij het ‘eeuwige ijs’."

Mike Rutter, berggids, ÖAV & Alpine informatie


"Op de Karnischer Höhenweg wandel je de geschiedenis in. Loopgraven en militaire posten worden afgewisseld met een kleurrijke bloemencorso’s en ontelbare bergmeren."

Irene Rapp, redacteur bij de Tiroler Tageszeitung


U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.