MTB-toer Hohe Salve, © Norbert Eisele-Hein
MTB-toer Hohe Salve, © Norbert Eisele-Hein
MTB-toer Hohe Salve, © Norbert Eisele-Hein
MTB-toer Hohe Salve, © Norbert Eisele-Hein

MTB-rondrit
Hohe Salve

Deze rit voert langs bospaden en over verharde wegen rondom de prachtige panoramaberg Hohe Salve op 1.828 meter hoogte. Van Hopfgarten im Brixental gaat het naar Brixen im Thale en vervolgens door de Kitzbüheler Alpen naar het skigebied bij Salvenberg, dat een prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser biedt. Via Söll en Itter voert de route tenslotte terug naar het startpunt. Er zijn tal van rustmogelijkheden langs de route die uitnodigen voor een drankje. Met bijna 1.120 hoogtemeters en een lengte van 37 kilometer is een goede fysieke conditie vereist.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Parkeerplaats bergbaan Salvena in Hopfgarten im Brixental

Eindpunt

Parkeerplaats bergbaan Salvena in Hopfgarten im Brixental

Bergketen

Lengte

37,5 km

Reistijd

3 uur

Kenmerken

 • Rondritten
 • Rolstoeltoegankelijk
 • E-bike oplaadstation
  • Gratis zwembad Itter
  • Café und Après Ski Bar Rundell, Hopfgarten
  • Lärchenteich Hopfgarten
  • Touristinfo Westendorf
  • Intersport Gschwantler, Brixen im Thale
  • Infobüro Brixen im Thale
  • Sport Edinger, Söll

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.290 m600 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.120 m
Hoogtemeters afdaling1.120 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkplaats bij het dalstation van de Salvenabahn in Hopfgarten im Brixental (betaald parkeren)

Rustmogelijkheden:

 • Lendwirt in Unterwindau
 • Skiwelt-Hütte Hochbrixen
 • Filzalm in Hochbrixen
 • Bioalm Almfried
 • Jausenstation Frankalm
 • Silleralm
 • Bergrestaurant Gründlalm
 • Alpengasthof Hochsöll
 • Alpengasthof Salvenmoos
 • Diverse herbergen in de dorpjes langs de route

Downloads

Routebeschrijving

De toer start bij de parkeerplaats van de Salvena Bergbahn in Hopfgarten en gaat 500 meter over de Brixentaler Straße richting Kitzbühel. Vervolgens slaat u rechtsaf naar de wijk Esbethen. Volg het fietspad door de nederzetting naar de kruising van de route nr. 274. Hier begint de klim op een verharde weg en later door het bos naar de Ruberberg. Ga na 2,8 kilometer linksaf op route 206 richting Schwaigerberg en er volgt een korte afdaling richting Westendorf en Lendwirt naar Unterwindau. Steek de Windauer Ache over in Unterwindau en rijd vervolgens het dal uit. Voor Lendwirt buigt de route rechtsaf af richting Westendorf. Na een korte klim van bijna 100 meter boven de weilanden en velden van Westendorf, blijft u rechtdoor fietsen naar het dorpscentrum. Sla rechtsaf bij het stadskantoor in en rijd via de Dorfstraße naar Bichling, die later overgaat in de Bichling Straße. Voorbij Achenberg gaat de route nu noordoostelijk naar Brixen im Thale. Na de Erlensee gaat de route onder de spoorbaan door naar de dorpsstraat in Brixen. Sla linksaf de Dorfstraße in en sla rechtsaf bij de Bahngraben op lagere Sonnberg en routenummer 265 naar Hochbrixen-Hochsöll. Vervolgens fietst u over een asfaltweg en later over een bosweg over de bovenste Sonnberg en de Jodlgraben het skigebied in.

Als alternatief kunt u ook de gondelbaan naar Hochbrixen nemen.

Vanaf het bergstation van de gondellift wordt de weg weer vlakker en leidt de route langs de Filzalmsee en de Silleralm in westelijke richting naar Hochsöll. Vanaf daar fietst u ongeveer vijf kilometer langs route 350 in noordelijke richting over de Salvenberg, Obhaus en Stampfanger in een paar bochten naar Söll. De route gaat in het dorpscentrum onder de hoofdweg door. Volg nu de groene bewegwijzering van het Wilder Kaiser-fietspad via Pirchmoos en vervolgens langs de Loferer Straße richting Wörgl naar het dalstation van de Salvistabahn in Schwend bei Itter. Sla kort na het bedrijfsgebouw van de Salvista-spoorlijn in Schwendt linksaf richting Itter. Deze weg voert 2,5 kilometer door velden naar het centrum van Itter. Ga vanaf de kerk verder richting Hopfgarten. Na een lichte bocht naar rechts rijdt u rechtdoor een zijstraat in naar het voetbalveld 'Ed' en fietst u vervolgens links over de bikeroute 269 door de velden. Het pad stijgt weer lichtjes en door een korte bossectie naar het dorpje Hacha. Volg nu de asfaltweg naar het startpunt Hopfgarten. Rijd tenslotte de gehele tijd richting de kerk en vervolgens via Schmalzgasse terug naar de parkeerplaats van de Salvena-bergbaan.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hohe Salve (47.44584,12.16067)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.