Langlaufen in Osttirol

Een overzicht van alle loipen

In Osttirol geniet u van een gevarieerd loipennetwerk van ruim 400 km (673 – 2.052 m). Kies uw favoriete loipen die door het Hochpustertal, de Lienzer Talboden met uitzicht op de Dolomieten, Nationaal Park en het Defereggental voeren. Hier vinden beginnende langlaufers, gevorderden en zelfs professional in de Nordische discipline volop uitdaging. In het langlauf- en biatloncentrum in Overtilliach (1.450 m) geniet sportievelingen uit binnen- en buitenland al vanaf begin november van goede sneeuwcondities. Ook de faciliteiten zijn uitstekend. Zo rijden er skibussen tussen de loipen in het Pustertal, Villgratental, Tiroler Gailtal en het Lesachtal en vindt u tal van accommodaties met droog- en waxruimtes, die officieel zijn erkend als langlaufspecialisten. De duidelijke en omvangrijke bewegwijzering maken het aanbod van langlaufers compleet.

Tip: Trans-Dolomiti Nordicski – loipen trekking zonder baggage
In het Hochpustertal staat u een uitdagend loipen programma te wachten. In vijf dagen, met dagtrajecten van 20 tot 30 km, langlauft u van Osttirol door het UNESCO Werelderfgoedgebied van de Dolomieten naar Cortina. En het beste is; aan het eind van iedere dage staat uw bagage al klaar bij de accommodatie.
 

3 Belevenissen voor een langlaufvakantie in Osttirol

  • De Grenzlandloipe behoort de mooiste en meest afwisselende trajecten in de zuidelijke Alpen. De 60 km lange route loopt grotendeel door de dalbodem en verbindt het Osttirol Kartitsch, Obertilliach en Untertilliach met het Karintische Maria Lugguau en St. Lorenzen im Lesachtal. De duur en afstand van de route kunt u zelf bepalen. Hiervoor worden op de Grenzlandloipe diverse omkeerpunten aangegeven. 
  • Op de Höhenloipe am Staller Sattel geniet u in het grensgebied tussen Oostenrijk en Italië van panoramische uitzichten boven de 2.000 m.
  • Iedere woensdag kunt u om 13.00 uur een kijkje achter de schermen van de biatlonsport nemen in het Langlauf- und Biathlonzentrum in Obertilliach. Naast een rondleiding door het stadion kunt u ook oefenen met schieten. Aanmelden vereist via +43 4847 20060, info@biathlon-obertilliach.com.

Osttirol: routes in de regio


 Kaart

Meer vakantie activiteiten in OsttirolAlle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.