Mountainbiken in Osttirol

Osttirol was lange tijd een geheime tip voor mountainbikers. Maar nu heeft de regio, die zich kenmerkt in het noorden door het Nationaal Park Hohe Tauern met de Großglockner (3.798 meter) en in het zuiden door de Lienzer Dolomieten, zich bij het ensemble gevoegd van de beste MTB-bestemmingen van Tirol.

De 266 toppen van drieduizend meter zijn niet alleen voor wandelaars, maar ook voor fietsers buitengewoon interessant. De 600 kilometer aan mountainbike- en fietsroutes bevatten een single-trail-netwerk dat je meeneemt naar de mooiste gebieden van het Tiroler hooggebergte. En dat niet alleen: het nieuwe bikepark Hochstein boven Lienz biedt de beste faciliteiten voor downhill-fans met de 'Lakata-Trail' flowline. Ook de acrobaten van de tweewielerswereld, de 'trial-bikers', komen aan hun trekken - in het Adventurepark Osttirol, waar uitdagende hindernissen staan te wachten. Degenen die liever klassieke single trails afleggen, doen zich te goed op de Adler Trail en de Gornerwald Trail in Kals.

Tip: Plan een gastronomische toer op de MTB. In Osttirol heeft de Gault Millau 11 restaurants met 'Hauben'/'Koksmutsen' toegekend. Sommigen van hen liggen vlak langs de route.

Osttirol: bezienswaardigheden in de regio


 Kaart

Osttirol: Gekwalificeerde fiets en mountainbike accommodaties in de regio

Meer vakantie activiteiten in OsttirolAlle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.