Familie skivakantie in Oost-Tirol

Dolomietenpanorama of pistes met stadsverbinding: de twee Oost-Tiroler skigebieden in Sillian en bij Zettersfeld bij Lienz verschillen enorm van elkaar - afgezien van hun gezinsvriendelijkheid.

In Oost-Tirol zijn twee skigebieden bijzonder gezinsvriendelijk. Het pistenetwerk in het skicentrum Sillian in het Hochpustertal is klein maar fijn. Hier kunnen ouders zonder stress met hun kinderen laten wintersporten. De kleintjes zetten hun eerste stappen op de latten in Winterwichtelland midden in het dorpscentrum van Sillian, de oudere broers en zussen gaan naar de "Bobo Children's Club". Sportieve tieners oefenen hun kunstjes in het naastgelegen Yellowsnow-pretpark. Het skigebied Zettersfeld in Lienz, met zijn urban touch, is bijzonder zonovergoten, waarvan de pistes bijna allemaal geschikt zijn voor gezinnen en waar de jonge snowboard- en freeriderscene zich uitleven in het Sunsite Park. Ouders ontmoeten elkaar voor een drankje op de terrassen van de herbergen, en het vrolijke geschreeuw van de jongeren op de hellingen is te horen vanaf de ski-kleuterschool. Nieuw voor de avontuurlijke kids is de 400 meter lange funslope, met golven, bochten, sprongen en tunnels.

Op skivrije dagen is er veel te beleven in Oost-Tirol, bijvoorbeeld tijdens een begeleide sneeuwschoentocht bij volle maan in het Nationalpark Hohe Tauern. De rodelbaan "Osttirodler" die het hele jaar door geopend is en het Dolomitenbad in Lienz zijn ook aanraders voor gezinsuitstapjes. Schaatsliefhebbers kunnen hun schaatsen vastbinden op de Tristachsee en op de schaatsbaan van Lienz.

BESPAREN. Met de SkiHit skipas gelden de kinderprijzen tot 18 jaar het hele seizoen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis onder begeleiding van hun ouders.

KINDERSKISCHOOL. De wintersportschool Hochpustertal in Innervillgraten inspireert kleine skiërs met een geweldig programma en plezier in de sneeuw - en BOBO, de pinguïnmascotte. De moderne skischool Lienzer Dolomiten in Zettersfeld is altijd een pionier op het gebied van kinderopvang geweest en ontwikkelt haar programma voortdurend. De skischool Obertilliach biedt verschillende cursussen voor kinderen en volwassenen op het gebied van Alpine, Nordic en snowboarden.

SKIVERHUUR
Sport Sunny 2000, Sillian
Joachim's skiwinkel, Lienz
Sportwinkel Auer, Obertilliach

BERGRESTAURANTS voor gezinnen
Bergrestaurant Gadein, Sillian-kabelbaan
Alpengasthof Bidner, Lienz Zettersfeld-kabelbaan
Almfamily Hotel, Obertilliach
Conny's Alm, Obertilliach

Familie skigebieden in de regio


 Kaart

Osttirol: Top belevenissen buiten de piste

Toon meer +

Osttirol: Gespecialiseerd in familie accommodaties in de regio

Meer vakantie activiteiten in OsttirolAlle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.