Klimmen in Osttirol

Alles over klimmen in een overzicht

Meerdere honderd klimroutes heeft Osttirol te bieden. Veel daarvan liggen in de kalkstenen Lienzer Dolomieten, maar ook in het granietgesteente van de Hohe Tauern. Alleen al de klimtuin Kreithof bij Tristach biedt met 200 routes een zeer grote bandbreedte. Met name voor gezinnen geschikt is de relatief nieuwe klimtuin Rabantkofel bij Nörsach met talloze perfect gezekerde routes. Osttirol heeft ook op het gebied van klettersteige veel te bieden. Ideaal op hete zomerdagen zijn tochten door diepe ravijnen, zoals de Galitzenklamm. Wie meer op zoek is naar vergezichten, kiest bijvoorbeeld voor de Glödis-Klettersteig die naar een hoogte van 3.200 leidt en een vrij uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk biedt, de Großglockner.

Sportklimmen in Osttirol

Dankzij honderden klimroutes is Osttirol een populaire bestemming voor klimliefhebbers. Alleen al de klimtuin Kreithof nabij Tristach biedt met rond 200 routes tussen de moeilijkheidsgraden 3 en 8 op de Franse schaal op stevig kalkgesteente veelzijdige klimmogelijkheden. Een grote keuze biedt ook het gebied bij de Dolomitenhütte, maar dan vooral voor gevorderde klimmers. Bij de Rabantkofel, een gezinsvriendelijke klimtuin, kunnen zowel beginners als geoefende klimmers hun hart ophalen.

Alle routes in één oogopslag

Multipitch routes in Osttirol

Bij de Laserz vinden klimmers de grootste keuze aan multipitch routes. Dit zijn echter zonder uitzondering veeleisende routes en de zuidwand is alleen geschikt voor profs. Populair is de tocht op de platte rots naar de Kleine Gamswiesenspitze (4e graad). Hoog naar boven gaat het ook via de twee routes naar de Kleine & Große Teplitzer Spitze. Zeer lastig zijn de vaak sterk overhangende routes bij de Rote Turm. Niveau: 8 tot 9+.

Alle routes in één oogopslag

Klettersteige in Osttirol

Met name in de Lienzer Dolomieten zijn veel klettersteige te vinden: hier zijn routes door ravijnen te vinden, zoals door de Galitzenklamm langs bruisende watervallen, en de ietwat veeleisendere route door de Pirknerklamm. En er is de Glödis-Klettersteig, die ver naar boven naar de gelijknamige top op een hoogte van 3.206 meter leidt, maar voor licht gevorderde klimmers goed te doen is. En wie op zoek is naar iets speciaals, moet de niet al te moeilijke Madonnen-klettersteig uitproberen die vernoemd is naar een “rotsmadonna".

Alle Klettersteige in één oogopslag

Klimparken in Osttirol

Met het klimpark Schlossberg in Lienz beschikt de regio over één van de grootste klimtuinen van Tirol. De bezoeker wordt hier getrakteerd op 17 parcours en 180 klimstations op een hoogte van tot wel 20 meter, 35 Flying Foxes en een kidspark voor kinderen vanaf 2 jaar. Mooi gelegen is ook het Waldseilpark Galitzenklamm dat meerdere parcours in drie moeilijkheidsgraden op een hoogte tot 12 meter biedt. Het hoogtepunt is ook hier een rit met een Flying Fox.

Alle parken in één oogopslag

Meer vakantie activiteiten in OsttirolAlle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.