© Tiroler Zugspitz Arena/U. Wiesmeier
© Tiroler Zugspitz Arena/U. Wiesmeier

Driedaagse Zugspitze ronde

De driedaagse Zugspitze ronde voert van Imst via de Außerfern en langs het Wettersteingebergte naar Seefeld en vervolgens over het Miemingergebergte terug naar Imst. De toer belooft mooie bos- en weidetrajecten, uitdagende klimstukken en heldere meren om af te koelen. De route, met een lengte van 200 kilometer en 5.000 hoogtemeters, is uitermate geschikt voor ambitieuze moutainbikers.

Grote plattegrond openen

Bergketen

Wettersteingebergte

Mieminger gebergte

Lengte

194,5 km

Duur

3 dag(en)

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

1.847 m630 m

Hoogtemeters bergopwaarts5.950 m
Hoogtemeters afdaling5.950 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

Etappe 1: Imst – Reutte
Hoogtemeters bergopwaarts/-afwaarts 1.640/1.790 meter, lengte: 65,7 kilometer, moeilijkheidsgraad: zwaar

Vanuit Imst volgt u de brede bosweg richting Roßbach und Aschland. Na de klim naar de Marienbergjoch op 1.820 meter hoogte volgt een steile afdaling naar de Weißensee. In het dal aangekomen, voert de route langs Lermoos en vervolgens door glooiend landschap via Heiterwand en door het Klauserwald naar Rieden. De etappe eindigt in Reute. 

Etappe 2: Reutte – Seefeld
Hoogtemeters bergopwaarts/-afwaarts 1.550/1.210 meters, lengte: 65 kilometers, moeilijkheidsgraad: zwaar

Van Reute gaat de route verder richting Urisee. De klim over een grindpad voert over de Kuhklause direct naar de over van de Plansee op 1.000 meter hoogte. Vervolgens gaat de route over de Niedernach en langs de Loisach naar het mooie Ehrwald. Hier volgt een steile klim over asfalt en grind naar de Ehrwalder Alm en vervolgens een afdaling door het Gaistal naar de Klamm. Een grindpad leidt verder langs de Wildmoosalm in de richting van Seefeld.

Etappe 3: Seefeld - Imst
Hoogtemeters bergopwaarts/-afwaarts 1.890/2.250 meter, lengte: 63 kilometer, moeilijkheidsgraad: moeilijk

De laatste etappe begint met een singletrail (S0), van Mösern naar Telfs. De route gaat geleidelijk omhoog over het zachte terrein van het Mieminger Plateau en weidenwegen door de Moosweide naar Barwies. Na de Holzleitensattel gaat de weg bergafwaarts naar Nassereith, voordat de laatste uitdagende klim volgt. De afdaling naar het Tegestal gaat over de Schweinsteinjoch en langs het Dirstentrittkreuz. Een leuke trail voert over de Sinnesbrunn naar Obtarrenz en Tarrenz naar Imst.

Opmerking t.b.v. de etappe: de route van Nassereit door het Tegestal naar de Schweinsteinjoch is momenteel gesloten voor moutainbikers. Vanuit Nassereith kunt u alternatief het fietspad Gurgltal nemen naar Imst. 

 

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.