E-Bike fietstechniektraining met Kurt Exenberger van de Bikeacademy, © Kitzbüheler Alpen@Mirja Geh-eye5
E-Bike fietstechniektraining met Kurt Exenberger van de Bikeacademy, © Kitzbüheler Alpen@Mirja Geh-eye5

E-norm veel plezier op de mountainbike: techniektrainingen in Kirchberg

Ook in de Tiroler bergen zijn e-bikes een grote hit. Met elektrische mountainbikes worden uitdagende fietstochten voor steeds meer mensen toegankelijk. Bij de Bike Academy in Kirchberg is het mogelijk om les te krijgen van professionals in het veilig besturen van een e-mountainbike. De tips en tricks van de professionals zorgen voor de ultieme e-bike ervaring.

E-bike, fatbike of een ouderwetse mountainbike, als het gaat om de trends in de wielersport dan weet Kurt Exenberger er alles van af. De oprichter van de Bike Academy in Kirchberg weet waar hij over praat, een leven zonder fiets kan hij zich niet voorstellen. Zo’n zeventien jaar geleden richtte hij de eerste Mountainbike-school van Oostenrijk op. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een van de weinige scholen in het hele land.

Samen met zijn team traint en begeleidt Exenberger beginners en topatleten. ‘Onze techniektrainingen zijn het populairst’, zegt Kurt. ‘Door ons diverse aanbod gedurende een lange periode, van mei tot eind september, hebben wij een voorsprong op de andere scholen. Vooral onze brede kennis over de sport geeft ons extra voordelen’.

Ook bij e-mountainbiken is een goede rijtechniek van cruciaal belang. Wanneer de juiste techniek door professionals wordt aangeleerd, zal iedere e-mountainbiker meer plezier halen uit zijn tochten. Een cursus is belangrijk, omdat: ‘e-bikes een stuk zwaarder zijn. Bij afdalingen zijn ze daarom soms moeilijker om onder controle te houden’, aldus Kurt. Ook eens e-mountainbiken? Boek dan zeker een techniektraining!

Onderweg met de E-bike door Tirol

Terug naar het overzicht

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.