Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Maximilian Gerl

Maximilian Gerl woont in München – en elk jaar luidt zijn goed voornemen: “Meer tijd in de bergen doorbrengen”. Hij studeerde journalistiek en werkt tegenwoordig als freelance journalist.

Bijgewerkt op 10.04.2023 in Attracties van Maximilian Gerl
3 min. leestijd
Hout is zo'n voor de hand liggend bouwmateriaal, dat je je de vraag zou kunnen stellen, waarom niet alle huizen uit hout gemaakt worden. Hout groeit voortdurend en is dus feitelijk erg duurzaam. Hout isoleert overigens goed, ruikt lekker en biedt een warm, wollig gevoel. En trouwens, werken en bouwen met hout schijnt de creativiteit te stimuleren. Dat zie je overal, als je door Tirol reist.
 Verder lezen
Maak plaats! Het is beter om niet in de weg te lopen van de Klima-sneeuwschuiver – vooral niet als je een sneeuwvlokje bent.
Bijgewerkt op 26.12.2022 in Mensen van Maximilian Gerl
9 min. leestijd
Grootscheeps sneeuw scheppen: zonder speciale sneeuwruimtreinen zou het treinverkeer tijdens de Tiroolse winters op veel trajecten tot stilstand komen. We begeleiden een ruimploeg van de ÖBB in hun strijd tegen tonnen sneeuw op het spoor.
 Verder lezen
200331-24_wildschönau_kein-schnee+schnee_schreyerdavid
Bijgewerkt op 09.12.2020 in Mensen van Maximilian Gerl
11 min. leestijd
Welke sneeuw krijgen we? Nadert de winter, dan is het alsof Tirol nog maar over één thema kan praten. Op voorgaande vraag een pasklaar antwoord geven, blijkt zeer complex. We gingen op onderzoek.
 Verder lezen
Kappl
14.12.2023 in Andere van Maximilian Gerl
8 min. leestijd
Sneeuw kent iedereen. Maar wie weet dat sneeuw kan schreeuwen, eigenlijk zwart is i.p.v. wit en dat een kunstgenre naar het witte goud genoemd is? Sneeuw fascineert. Waar sneeuw valt, verandert het niet alleen het landschap en de omgeving, ook de sneeuw verandert zich steeds weer. Wellicht daarom zijn wij, mensen, al jarenlang in de ban van deze magische witte vlokjes – en steeds weer verrast over zoveel moois.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.