Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Eten & drinken

Schritt 6:
Als ik soms weer eens niet weet wat ik 's avonds zal koken (en dat gebeurt helaas nogal eens), verheugen mijn zoontjes zich automatisch op hun lievelingsgerecht. Immers: Spinazieknödels gaan er altijd in - de groente is lekker verstopt, ze smaken heerlijk en je kunt ze ook nog eens heel goed invriezen.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 02.10.2023 in Eten & drinken van
7 min. leestijd
We hebben vier ervaren chefs gevraagd om hun beste recepten met ons te delen. Tijdens de voorbereiding vertelden ze de verhalen die ze associëren met de ronde wonderen.
 Verder lezen
"Drie van deze drankjes drink je beter niet", zegt de bedenker van Kraut & Rüben – maar hij  is er niettemin toch van overtuigd dat zijn experiment geslaagd is.
Bijgewerkt op 25.09.2023 in Eten & drinken van
10 min. leestijd
In Tirol worden vele unieke distillaten geproduceerd. De Krautinger is wellicht de meest unieke: je houdt ervan of je houdt er niet van, zegt men. De meesten vinden hem niet lekker. Maar misschien kun je er een lekker zomerdrankje met mixen? We daagden enkele barmannen uit en ontdekten zo het één en het ander over de smaak op zich.
 Verder lezen
© Anna Lang
Bijgewerkt op 04.09.2023 in Eten & drinken van Anna Lang
8 min. leestijd
Waar kun je lekker eten in Innsbruck? Hier volgt een selectie van mijn persoonlijke favoriete restaurants in de provinciehoofdstad en omgeving. Ik heb ze natuurlijk allemaal meerdere malen (kritisch) getest en kijk uit naar uw opmerkingen en aanbevelingen. Eet smakelijk!
 Verder lezen
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Eten & drinken van Klaus
12 min. leestijd
Tirol zet meer en meer op bier! Kleine start-ups schieten als paddestoelen uit de grond en ook grote bierbrouwerijen hebben ware lekkernijen in hun eigen ketels. We gingen op grootschalige biertasting in Tirol en hopen jullie te kunnen overtuigen, ook eens het één of andere "nieuwe" bier te proberen! Proost...  
 Verder lezen
Alles lekker zelf: Vinzent houdt de soep in het oog, die lekker langzaam pruttelt op het ouderwetse vuur. Dat lukt aardig.
Bijgewerkt op 30.01.2023 in Eten & drinken van Oliver Stolle
7 min. leestijd
Het eetgedrag van kleine kinderen baart volwassenen wel eens kopzorgen. Het lijkt wel of kinderen een heel andere kijk op eten hebben als hun ouders. Welke gerechten uit de Tiroolse keuken kinderen lekker vinden, zochten we uit voor jullie. Een tip: samen koken bewerkt wonderen. En is ook leuk!
 Verder lezen
Traditie en moderniteit: op het fabrieksterrein bevinden zich kunstwerken die benadrukken dat het behouden van traditioneel vakmanschap en het betreden van nieuwe wegen geen contradictio in termini is.
Bijgewerkt op 24.10.2022 in Eten & drinken van
6 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 17.10.2022 in Eten & drinken van Ines
3 min. leestijd
Het beroemde Tiroolse gerecht Kaiserschmarren is geliefd bij velen. Bij veel Tirol-liefhebbers loopt het water al in de mond bij het horen van de naam van het gerecht, laat staan de geur. De meesten denken dat moeilijk is om het gerecht te maken, maar niets is minder waar. Lees snel hoe jij je eigen Kaiserschmarren kunt maken.Veel kookplezier!
 Verder lezen
Overheerlijke geuren in restaurant Stiar in Ischgl: onze auteur zoekt de geur van paardenbloemen in zijn varkensvlees.
Bijgewerkt op 10.10.2022 in Eten & drinken van
14 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 29.08.2022 in Eten & drinken van
8 min. leestijd
Van het ene legendarisch restaurant naar het andere: tijdens een rondwandeling rond Innsbruck gaat het niet zo zeer om de wandeling zelf maar eerder om de lekkernijen die je op je weg voorgeschoteld krijgt. En je kunt natuurlijk ook overnachten in de gezellige berghutten.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.