Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Eten & drinken

Stap 5: De Knödels met salade of bouillon serveren.
Bijgewerkt op 08.05.2022 in Eten & drinken van Ines
2 min. leestijd
Kaspressknödel vind je eigenlijk in bijna elke berghut. Deze lekkere Knödel gemaakt uit brood en pittige kaas wordt veelal geserveerd in een hete bouillon en een portie bieslook erbovenop. Met dit recept tover je deze kostelijke-kruidige Tiroolse specialiteit op je eigen tafel. Maar let op, flink luchten is verplicht na het maken van de Kasspressknödel!
 Verder lezen
Een vers geplukte salade met wilde kruiden vind je wel vaker op de menukaart van Tiroolse berghutten.
Bijgewerkt op 21.04.2022 in Eten & drinken van Sandra Langmann
11 min. leestijd
In de steden nippen veganisten maar al te graag aan hun cappuccino met opgeschuimde havermelk en kunnen ze kiezen tussen frambozen-banaan of zoetzure poke bowl. Maar hoe makkelijk is het om door de bergen te trekken, van berghut naar berghut,als je geen dierlijke producten eet?
 Verder lezen
CharlySchwarz_Innsbruck_Oscarkocht_20_klein
Worden de dagen langer en de temperaturen aangenamer, dan hebben we vaak minder zin om urenlang te kokkerellen. Dit snel, lekker recept met regionale ingrediënten smaakt bijzonder verfrissend! Een aanrader voor de lente.
 Verder lezen
Vroeger werd in plaats van stokvis vaak kabeljauw uit de Atlantische Oceaan gekocht. Maar ook snoek en hecht zijn goeie alternatieven.
Bijgewerkt op 21.03.2022 in Eten & drinken van Jürgen Schmücking
10 min. leestijd
Nergens anders leer je mensen zo snel en zo goed kennen als tijdens het koken. We gaan op een culinaire ontdekkingsreis en trekken door het Tiroolse Unterland tot aan het Ausserferner Gamsgebirge en kijken mensen waarvoor „culinair genot“ een groots thema is, over de schouder bij het bereiden van hun regionale specialiteiten. Zodra het in de keuken pruttelt en kookt, leer je veel over het land en zijn mensen.
 Verder lezen
19-10-20 Tirol Werbung – Herbst Rezepte_58_klein
Kun je ook tijdens de wintermaanden met hoofdzakelijk seizoensgebonden producten koken? Natuurlijk! Aardappelen, kun je de hele winter bewaren en je kunt er echt alles mee koken. Bovendien kun je ze ook goed combineren met andere seizoensgebonden levensmiddelen. Probeer het uit!
 Verder lezen
Bijgewerkt op 11.10.2021 in Eten & drinken van Ines
3 min. leestijd
Het beroemde Tiroolse gerecht Kaiserschmarren is geliefd bij velen. Bij veel Tirol-liefhebbers loopt het water al in de mond bij het horen van de naam van het gerecht, laat staan de geur. De meesten denken dat moeilijk is om het gerecht te maken, maar niets is minder waar. Lees snel hoe jij je eigen Kaiserschmarren kunt maken.Veel kookplezier!
 Verder lezen
00-holundersirup
In mei en juni bloeit de vlier. Op de fiets ruik je de zoete vlierbloesems. Of op dat vergeten hoekje aan de speeltuin, of in de fruitgaard van de buren zie je die gebroken witte schermen. Je moet nu wel heel erg snel zijn om heerlijke vloerbloesemsiroop te maken! Wie te laat is, moet gewoon even wachten, want nu duurt het niet meer zolang vooraleer de vlierbessen rijp zijn. Eind augustus is het dan zover: de kleine besjes met hun donkerrode kleur, die zich langzaam violet kleuren, zijn de start voor de oogst van de vlierbessen! Onze recepten hoe je dat beetje zomer in flesjes en glaasjes kunt vullen... 
 Verder lezen
CharlySchwarz_Innsbruck_Oscarkocht_25_klein
Bijgewerkt op 31.05.2021 in Eten & drinken van Klaus
3 min. leestijd
Worden de dagen langer en de temperaturen aangenamer, dan hebben we vaak minder zin om urenlang te kokkerellen. Dit snel, lekker recept met regionale ingrediënten smaakt bijzonder verfrissend! Een aanrader voor de lente.
 Verder lezen
Bäri
Kennen jullie dat gevoel? ’s Morgensvroeg te moe zijn om uit bed te wippen, ’s voormiddags wordt reeds de eerste geeuw onderdrukt en na de lunch wil men het liefst zo snel mogelijk even in bed in? Wij hebben een paar tips hoe je die voorjaarsmoeheid “tschüss” “tschüss” zegt.
 Verder lezen
©Tirol Werbung / Neusser Peter, © Tirol Werbung, Neusser Peter
Ooit al eens langs een etalage gelopen van een patisserie in Tirol en gedacht: wow, die taarten zou ik wel allemaal willen smullen?! Tirol heeft niettemin zoveel lekkere taarten en desserts in petto, dat het soms moeilijk is, het bos door de bomen te zien. Om je een beetje te helpen bij je volgende koffiehuisbezoek, vertellen we jullie graag iets meer over die lekkernijen die je moet geprobeerd hebben in Tirol...
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.