Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Eten & drinken

© Anna Lang
Bijgewerkt voor 8 dagen in Eten & drinken van Anna Lang
8 min. leestijd
Waar kun je lekker eten in Innsbruck? Hier volgt een selectie van mijn persoonlijke favoriete restaurants in de provinciehoofdstad en omgeving. Ik heb ze natuurlijk allemaal meerdere malen (kritisch) getest en kijk uit naar uw opmerkingen en aanbevelingen. Eet smakelijk!
 Verder lezen
Alles lekker zelf: Vinzent houdt de soep in het oog, die lekker langzaam pruttelt op het ouderwetse vuur. Dat lukt aardig.
Bijgewerkt op 30.01.2023 in Eten & drinken van Oliver Stolle
7 min. leestijd
Het eetgedrag van kleine kinderen baart volwassenen wel eens kopzorgen. Het lijkt wel of kinderen een heel andere kijk op eten hebben als hun ouders. Welke gerechten uit de Tiroolse keuken kinderen lekker vinden, zochten we uit voor jullie. Een tip: samen koken bewerkt wonderen. En is ook leuk!
 Verder lezen
Traditie en moderniteit: op het fabrieksterrein bevinden zich kunstwerken die benadrukken dat het behouden van traditioneel vakmanschap en het betreden van nieuwe wegen geen contradictio in termini is.
Bijgewerkt op 24.10.2022 in Eten & drinken van
6 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 17.10.2022 in Eten & drinken van Ines
3 min. leestijd
Het beroemde Tiroolse gerecht Kaiserschmarren is geliefd bij velen. Bij veel Tirol-liefhebbers loopt het water al in de mond bij het horen van de naam van het gerecht, laat staan de geur. De meesten denken dat moeilijk is om het gerecht te maken, maar niets is minder waar. Lees snel hoe jij je eigen Kaiserschmarren kunt maken.Veel kookplezier!
 Verder lezen
Overheerlijke geuren in restaurant Stiar in Ischgl: onze auteur zoekt de geur van paardenbloemen in zijn varkensvlees.
Bijgewerkt op 10.10.2022 in Eten & drinken van
14 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 29.08.2022 in Eten & drinken van
8 min. leestijd
Van het ene legendarisch restaurant naar het andere: tijdens een rondwandeling rond Innsbruck gaat het niet zo zeer om de wandeling zelf maar eerder om de lekkernijen die je op je weg voorgeschoteld krijgt. En je kunt natuurlijk ook overnachten in de gezellige berghutten.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 08.08.2022 in Eten & drinken van
7 min. leestijd
We hebben vier ervaren chefs gevraagd om hun beste recepten met ons te delen. Tijdens de voorbereiding vertelden ze de verhalen die ze associëren met de ronde wonderen.
 Verder lezen
Stap 5: De Knödels met salade of bouillon serveren.
Bijgewerkt op 08.05.2022 in Eten & drinken van Ines
2 min. leestijd
Kaspressknödel vind je eigenlijk in bijna elke berghut. Deze lekkere Knödel gemaakt uit brood en pittige kaas wordt veelal geserveerd in een hete bouillon en een portie bieslook erbovenop. Met dit recept tover je deze kostelijke-kruidige Tiroolse specialiteit op je eigen tafel. Maar let op, flink luchten is verplicht na het maken van de Kasspressknödel!
 Verder lezen
Een vers geplukte salade met wilde kruiden vind je wel vaker op de menukaart van Tiroolse berghutten.
Bijgewerkt op 21.04.2022 in Eten & drinken van Sandra Langmann
11 min. leestijd
In de steden nippen veganisten maar al te graag aan hun cappuccino met opgeschuimde havermelk en kunnen ze kiezen tussen frambozen-banaan of zoetzure poke bowl. Maar hoe makkelijk is het om door de bergen te trekken, van berghut naar berghut,als je geen dierlijke producten eet?
 Verder lezen
Vroeger werd in plaats van stokvis vaak kabeljauw uit de Atlantische Oceaan gekocht. Maar ook snoek en hecht zijn goeie alternatieven.
Bijgewerkt op 21.03.2022 in Eten & drinken van Jürgen Schmücking
10 min. leestijd
Nergens anders leer je mensen zo snel en zo goed kennen als tijdens het koken. We gaan op een culinaire ontdekkingsreis en trekken door het Tiroolse Unterland tot aan het Ausserferner Gamsgebirge en kijken mensen waarvoor „culinair genot“ een groots thema is, over de schouder bij het bereiden van hun regionale specialiteiten. Zodra het in de keuken pruttelt en kookt, leer je veel over het land en zijn mensen.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.