Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Slow-Travel-Hotspots , © Tirol Werbung, Sebastian Schels
Wilde wateren, stille bergen, betoverende plekken en bovenal geen stress. Overal in Tirol vind je Slow-Travel-Hotspots. Sommige verschuilen zich in rustige dalen, andere liggen naast levendige doorreisroutes. Hier 5 regio’s op een rij waar je kunt relaxen, rondtoeren en ontdekken waarom deze plaatsen zo uniek zijn.
 Verder lezen
vegetarische-veganistische-restaurants-hotels-in-tirol, © Olive
De Tiroolse keuken is van oudsher een boerenkeuken en dus zijn de meeste gerechten eerder zwaar. Denk maar aan Kaiserschmarren, Speck- en Kasknödel. Bovendien eten ze er veel vlees en koken graag met melkproducten. Steeds meer restaurants en hotels zetten nu ook op alternatieven. We hebben een paar leuke plekjes voor jullie bezocht én goedgekeurd!
 Verder lezen
In Zell am Ziller wordt al meer dan 500 jaar bier gebrouwd. Sinds kort zijn ook de deuren van de brouwerij in het Zillertal wagenwijd open voor bezoekers. We hebben de rondleiding door het “BrauKunstHaus” voor je uitgeprobeerd. En het bier natuurlijk ook.
 Verder lezen
De beste manier om innsbruck te verkennen is te voet.
, © Stephanie Beyens
Bijgewerkt op 02.08.2021 in Attracties van Gastauteur
9 min. leestijd
Als we op reis vertrekken zet ik normaal mijn wekker een uurtje vroeger, zodat ik nog vlug onze koffers kan inpakken net voor we vertrekken. Ik ben op dat gebied echt een ramp. Deze keer lagen mijn kleren, slaapzak en rugzak al twee weken op voorhand klaar!
 Verder lezen
Op de Reither Kogel in het Alpbachtal.
, © Tirol Werbung, Georg Marshall
Bijgewerkt op 26.07.2021 in Attracties van Alexander
6 min. leestijd
De voetafdruk van een vakantie in de Alpen begint bij de heen- en terugreis. Een surfplank op het dak, mountainbike op het bagagerek, een crashpad in de kofferbak of een klimuitrusting op de achterbank. Is dat nodig? Niet in Tirol.
 Verder lezen
Lechtaler Alpen Steinsee.
, © Tirol Werbung, Charly Schwarz
Bijgewerkt op 19.07.2021 in Attracties van Klaus
4 min. leestijd
Als het kwik boven de 30°C klimt, zoekt bijna iedereen van ons naar een plekje waar het enigszins fris is. Bij zulke hitte zijn de Alpen een perfecte plek om even op adem te komen. Naast heldere bergmeren en wilde kloven, zorgt ook het gletsjerijs of een bezoek aan een bergwerk voor regelrechte afkoeling. Een paar tips voor zij die in Tirol naar afkoeling (komen) zoeken...
 Verder lezen
Inntaler höhenweg , © Stephanie Beyens
Het hoogtepunt van onze reis is namelijk de inntaler höhenweg of Inn Valley high trail. Een zesdaagse lange afstandswandeling doorheen de Tuxer Alpen. Een avontuur waar ik al lang naar uit zat te kijken.
 Verder lezen
De zomer in Tirol is gediversifieerd!
Bijgewerkt op 10.07.2021 in Attracties van Lena
4 min. leestijd
Waaraan denkt u bij zomerfestivals? Juist! Toffe bands en dj’s, een groot campingterrein, zon, bier en veel vrolijke mensen. Maar weinigen denken bij zomerfestivals direct aan Tirol, maar ons ski- en wandelparadijs heeft ook ‘festival technisch’ veel te bieden. Voor de start van het festivalseizoen heb ik nog even goed rondgesnuffeld. Hier mijn persoonlijke top 5 met de gaafste openluchtfestivals van deze zomer.
 Verder lezen
Trailrunning laat geen milieuschadelijke voetafdruk achter.
, © Ramon Haindl
We hebben activiteiten geïdentificeerd die momenteel trending zijn en vrijwel geen CO2-voetdruk achterlaten.
 Verder lezen
Erlanger Hütte.
, © Tirol Werbung, Jens Schwarz
In de berghutten van Tirol kun je niet alleen rustig en afgelegen overnachten. Verrassend vaak kun je er ook heerlijk genieten van bijzondere regionale specialiteiten. 6 hutten (en keukens) die bij ons erg in de smaak vallen.
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.