Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Bijgewerkt voor 6 dagen in Attracties van
3 min. leestijd
Het bos zit vol geheimen en biedt vertelstof voor allerlei sprookjes en legendes. Maar de dagen dat je bang was voor de grote boze wol, die achter de dichtstbijzijnde boom vandaan zou kunnen springen, zijn allang voorbij.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 10.04.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
3 min. leestijd
In turbulente tijden verliest men zichzelf net iets makkelijker en is het vaak moeilijker voor jezelf te bepalen, wat nu echt belangrijk is. Voor de innerlijke balans zijn de omgeving en externe impulsen uitslaggevend. We hebben vijf tips neergepend die je kunnen helpen jezelf weer terug te vinden.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 21.02.2022 in Attracties van Sandra Langmann
13 min. leestijd
Onze auteur is er tot nu toe redelijk goed in geslaagd de koude te vermijden. Tijdens de kille winterdagen is ze vaker binnenshuis. Maar ze weet ook, dat grote en kleine avonturen zich vooral buitenshuis afspelen. Kun je leren om te gaan met koude?
 Verder lezen
Bijgewerkt op 01.02.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
3 min. leestijd
Langlaufen op vrijdag, skiën op zaterdag, rodelen op zondag - zo'n veelzijdig sportprogramma kun je in bijna alle Tiroolse bestemmingen genieten. En toch zijn er individuele plekjes die omwille van hun lokale tradities of bijzondere topografie net dat ietsje meer geschikt zijn dan de andere regio. Hier komen onze vijf tips.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 24.01.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
2 min. leestijd
Wie tijdens de zomermaanden het druk heeft met land bewerken, heeft tijdens de wintermaanden tijd voor gasten. En laten we eerlijk zijn: kun je je iets gezelligers voorstellen dan een vakantie op een besneeuwde boerderij? Vijf aanraders in Tirol waar traagheid een kunst is tijdens de wintermaanden.
 Verder lezen
Stuwmeer bij de Gschwandtkopf in Seefeld met uitzicht op de Hohe Munde.
, © Julia Scheiring
Bijgewerkt op 18.01.2022 in Attracties van
13 min. leestijd
Langlaufen op het mooiste plekje ter wereld, culinaire hoogtepunten in het POSCHT en een wandeling langs de slapende reus: begin 2022 vroegen we ons blogteam opnieuw naar hun persoonlijke favoriete plekken in Tirol. Welke plekken je absoluut moet bezoeken in 2022 hebben we voor je samengevat in deze blog:
 Verder lezen
Pertisau.
, © Tirol Werbung, Jens Schwarz
Bijgewerkt op 17.01.2022 in Attracties van Julia
4 min. leestijd
Tirol en skiën gaan hand en hand `s winters. Maar ik ben ook graag ver weg van de skipistes. Er is namelijk nog zoveel meer te beleven in Tirol. Mijn tips:
 Verder lezen
Plaatsen: Piburger See. 
, © Tirol Werbung, Ramon Haindl
Bijgewerkt op 11.01.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
2 min. leestijd
De winter beïnvloedt de natuur: de ruige rotsen worden omhuld door sneeuw, de kloven vullen zich met koude lucht en uit watervallen worden wolkenkrabbers uit ijs. Hier vind je 5 natuurwonderen, die er tijdens de winter helemaal anders uitzien.
 Verder lezen
Fotograaf Espen over deze foto: “Als fotograaf ben ik vaak alleen op pad. Misschien is dat de reden waarom ik graag mensen portretteer. Op de dag dat deze foto in Vals werd gemaakt, ontmoette ik niemand. Op zoek naar een goed motief reed ik van dal naar ndal, maar alles leek wel verlaten. Enigszins gefrustreerd stopte ik om een kleine kudde geiten te observeren. Toen ik terugliep naar de auto, keek deze politieagent me plotseling aan. “Eindelijk een mens!”, dacht ik. Al was ie van karton. Het portret dat ik van de politieagent maakte was ook het begin van een reeks goede foto's over de vallei."
Bijgewerkt op 22.12.2021 in Attracties van Wolfgang Westermeier
5 min. leestijd
Of iets bijzonder is, is vaak een kwestie van perspectief. Is iets onveranderd sinds onze kindertijd, dan staan we er zelden nog bij stil, dat iets is zoals het is. Maar gebeurt er, als je een fotograaf op pad stuurt door Tirol, die nog nooit in Tirol geweest is? Slaagt hij erin onze lievelingsplekjes zo te portretteren, dat we ze plots met andere ogen bekijken?
 Verder lezen
presse-jungbrunn-spa-panorama lichtbadewanne, © Hotel Jungbrunn
Bijgewerkt op 04.10.2021 in Attracties van Christina
4 min. leestijd
“Er schijnen veel dingen te zijn waarvoor een heet bad niet goed is. Maar ik ken er maar heel weinig“ … aldus Sylvia Plath, Amerikaanse schrijfster uit de vorige eeuw.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.