Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Bijgewerkt op 24.04.2023 in Attracties van Anna Lang
7 min. leestijd
Gezellig, ongedwongen en ongecompliceerd. In deze restaurants kijkt je niemand achterdochtig aan als je met jouw vingers eet of in sportkleding aan tafel schuift. Hier begin je de dag met een flinke portie kracht of laad je jouw batterijen op met lekker streetfood.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 10.04.2023 in Attracties van Maximilian Gerl
3 min. leestijd
Hout is zo'n voor de hand liggend bouwmateriaal, dat je je de vraag zou kunnen stellen, waarom niet alle huizen uit hout gemaakt worden. Hout groeit voortdurend en is dus feitelijk erg duurzaam. Hout isoleert overigens goed, ruikt lekker en biedt een warm, wollig gevoel. En trouwens, werken en bouwen met hout schijnt de creativiteit te stimuleren. Dat zie je overal, als je door Tirol reist.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 03.04.2023 in Attracties van
11 min. leestijd
Gastvrijheid is een omgeving creëren waar iedereen zich welkom voelt. Precies dat kunnen familiehotels in Tirol opperbest. Ze willen generatie op generatie enkel het beste voor hun gasten. De volgende portretten vertellen over hoe generatie na generatie zulke familiehotels in een eigentijds kleedje worden gestoken – zonder daarbij voortdurend zich ervan te vergewissen: we doen dit voor onze gasten!
 Verder lezen
Tag am See, © Tirol Werbung
Bijgewerkt op 06.03.2023 in Attracties van Gero Günther
6 min. leestijd
Zelfs mensen die voor het eerst schaatsen, kunnen de aantrekkingskracht van natuurijs nauwelijks weerstaan. Schaatsen op bevroren meren roept bij de meeste mensen zorgeloze, speelse gevoelens op – schaatsen op de Piburger See in het Ötztal.
 Verder lezen
Piburger See, © Tirol Werbung / Roman Haindl
Bijgewerkt op 06.02.2023 in Attracties van
2 min. leestijd
Het staat buiten kijf dat je in Tiroolse meren heerlijk kunt zwemmen en duiken. Als die meren dan ´s winters ook bevriezen en ijskoude wonderwerelden ontstaan, dan spreken we over „magie“. Wie zich dan de moeite neemt handschoenen en mutsen aan te trekken, kann onze meren herontdekken: namelijk tijdens een winterwandeling of zelfs op langlaufski's.
 Verder lezen
Sonnenaufgang mit Blick auf das Spitzmandl , © Johanna Herzog
Bijgewerkt op 09.01.2023 in Attracties van Marion
10 min. leestijd
Ontsnap aan de zomerse hitte, dineer in de "culinaire triade" en wandel over bruggen en langs steile trappen: opnieuw bevroegen we eind 2022 ons team van bloggers naar hun persoonlijke favoriete plekken in Tirol. We hebben samengevat, welke plekken in Tirol in 2023 het bezoeken meer dan waard zijn.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 31.10.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
3 min. leestijd
Loopt de novembermaand op zijn laatste benen, dan breekt de tijd om kaarsen aan te steken, aan. Bijzonder sfeervol is een bezoekje dan aan de advent- of kerstmarkten. Daar kun je je urenlang in gezelligheid wentelen en daarbij genieten van lekkernijen en/of een paar verwarmende drankjes. Mooi, om dat gevoel mee naar huis te nemen! Wij lijsten 5 must-haves op – en vertellen je welke onze favoriete kerstmarkten zijn in Tirol.
 Verder lezen
Obholz
Bijgewerkt op 15.08.2022 in Attracties van Eva
3 min. leestijd
Een keertje zelf in de stal helpen of toekijken hoe de boerin heerlijke gerechten tovert, van het uitzicht en de rust genieten terwijl de boer het hooi van het aangrenzende weiland haalt... Dat staat je allemaal tijdens een vakantie op de boerderij te wachten - en natuurlijk nog véél meer ;-) Waarom je dat echt een keertje uit moet proberen? Lees zelf maar:
 Verder lezen
seebensee-tirol
Bijgewerkt op 11.07.2022 in Attracties van Eva
6 min. leestijd
Wat is er fijner dan op een zomerse dag te relaxen aan een bergmeer? Een klein pittoresk meer dat alleen lopend of fietsend te bereiken is. Een bergmeer waar echte waterratten een duik in het koele water nemen en anderen enkel pootjebaden ;) Ik vroeg het aan onze blogredactie en verzamelde 12 persoonlijke favoriete bergmeren.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 21.02.2022 in Attracties van Sandra Langmann
13 min. leestijd
Onze auteur is er tot nu toe redelijk goed in geslaagd de koude te vermijden. Tijdens de kille winterdagen is ze vaker binnenshuis. Maar ze weet ook, dat grote en kleine avonturen zich vooral buitenshuis afspelen. Kun je leren om te gaan met koude?
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.