Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
presse-jungbrunn-spa-panorama lichtbadewanne, © Hotel Jungbrunn
Bijgewerkt op 30.10.2023 in Attracties van Christina
4 min. leestijd
“Er schijnen veel dingen te zijn waarvoor een heet bad niet goed is. Maar ik ken er maar heel weinig“ … aldus Sylvia Plath, Amerikaanse schrijfster uit de vorige eeuw.
 Verder lezen
Nürnberger Hütte, Neustift i. St.
Al ben je nog zo positief ingesteld, niemand zit te wachten op regen in de vakantie. Hierbij mijn tips voor een leuke dag bij druilerig weer, zo blijft de vakantiestemming er goed in! Ook outdoor freaks die graag buiten willen vertoeven, vinden hier de beste uitstapjes.
 Verder lezen
"Mensen hebben tijd nodig om tot zichzelf te komen en in zich te keren." (Albert Einstein), © Tirol Werbung / Roman Haindl
Bijgewerkt op 18.09.2023 in Attracties van Christina
5 min. leestijd
Ik lig, warm ingeduffeld in een zachte badjas, op een waterbed. Nog lekker warm van een bezoek aan de sauna. Ik geniet nog na. Ik ruik een aangename geur en probeer te ontdekken wat die geur is. Jasmijnbloesems - ja precies! Mijn blik dwaalt over de bergtoppen die ik door het raam voor me bewonder. Het is bijna helemaal stil. Alleen de zachte tonen van een piano zijn ergens in de verte hoorbaar. Geen alledaagse mijmeringen. Mijn brein is in chill-out-modus en alleen dagdromen zijn welkom.
 Verder lezen
Obholz
Bijgewerkt op 28.08.2023 in Attracties van Eva
3 min. leestijd
Een keertje zelf in de stal helpen of toekijken hoe de boerin heerlijke gerechten tovert, van het uitzicht en de rust genieten terwijl de boer het hooi van het aangrenzende weiland haalt... Dat staat je allemaal tijdens een vakantie op de boerderij te wachten - en natuurlijk nog véél meer ;-) Waarom je dat echt een keertje uit moet proberen? Lees zelf maar:
 Verder lezen
Foto: Naturparkregion Reutte, © Naturparkregion Reutte
Bijgewerkt op 03.07.2023 in Attracties van Michael
4 min. leestijd
21 Redenen waarom je nooit een uitstapje naar Tirol moet plannen. Een reis naar Tirol is totaal niet de moeite waard. Hier valt niets te zien en al helemaal niets te beleven.
 Verder lezen
Achensee, © W9 Studios
Bijgewerkt op 26.06.2023 in Attracties van Lena
5 min. leestijd
Velen experts inzake meren weten dat ze bij Tirol aan het juiste adres zijn voor prachtig berglandschappen in combinatie met prachtige bergpanorama’s, maar geloven niet meteen dat men in Tirol ook mooiste (zwem)meren vindt. Zonder direct naar mijn collega Michael, die geboren is in het prachtige Karinthië – ook wel het mekka van de meren, aan te kijken, wil ik dit misverstand voor eens en altijd uit de weg ruimen. In deze blog vind je de meest bijzondere meren van Tirol. De grootste, warmste en de meest romantische – welk meer is jouw favoriet?
 Verder lezen
seebensee-tirol
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Attracties van Eva
6 min. leestijd
Wat is er fijner dan op een zomerse dag te relaxen aan een bergmeer? Een klein pittoresk meer dat alleen lopend of fietsend te bereiken is. Een bergmeer waar echte waterratten een duik in het koele water nemen en anderen enkel pootjebaden ;) Ik vroeg het aan onze blogredactie en verzamelde 12 persoonlijke favoriete bergmeren.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 24.04.2023 in Attracties van Anna Lang
7 min. leestijd
Gezellig, ongedwongen en ongecompliceerd. In deze restaurants kijkt je niemand achterdochtig aan als je met jouw vingers eet of in sportkleding aan tafel schuift. Hier begin je de dag met een flinke portie kracht of laad je jouw batterijen op met lekker streetfood.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 10.04.2023 in Attracties van Maximilian Gerl
3 min. leestijd
Hout is zo'n voor de hand liggend bouwmateriaal, dat je je de vraag zou kunnen stellen, waarom niet alle huizen uit hout gemaakt worden. Hout groeit voortdurend en is dus feitelijk erg duurzaam. Hout isoleert overigens goed, ruikt lekker en biedt een warm, wollig gevoel. En trouwens, werken en bouwen met hout schijnt de creativiteit te stimuleren. Dat zie je overal, als je door Tirol reist.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 03.04.2023 in Attracties van
11 min. leestijd
Gastvrijheid is een omgeving creëren waar iedereen zich welkom voelt. Precies dat kunnen familiehotels in Tirol opperbest. Ze willen generatie op generatie enkel het beste voor hun gasten. De volgende portretten vertellen over hoe generatie na generatie zulke familiehotels in een eigentijds kleedje worden gestoken – zonder daarbij voortdurend zich ervan te vergewissen: we doen dit voor onze gasten!
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.