Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Falbesoner Ochsenalm Stubai.
De tocht naar de Falbesoner Ochsenalm duurt slechts anderhalf uur, maar zou evenwel een halve dag mogen duren. Op de alm word je beloond voor je inspanningen met zo veel lekkers dat het lijkt alsof je weer in oma’s koekjestrommel aan het graaien bent: zelfgebakken brood, boter, Graukäse, spek, Striezel, karnemelk, vlierbessensap...
 Verder lezen
JKoop_OJuifenalm-7113
Onderweg naar de Juifenalm hoor je van verre de koeien loeien, de kippen kakelen en de varkens grommen! Op de alpenweide boven Gries in Sellrain heerst een gelukkig boerderijleven, en daarvan maken zowel dieren als mensen deel uit. Geen wonder, want de hooggelegen alm en omringende omgeving zijn een juweeltje En er is ook lekker eten – alles is zelfs huisgemaakt.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 16.06.2021 in Cultuur van Klaus
4 min. leestijd
Bij de zomerzonnewende worden op de bergtoppen van Tirol ieder jaar vuren aangestoken. Een schouwspel, dat de Tirolers evenzeer fascineert als de vakantiegangers. Vooral in de regio rond de Zugspitze leeft de traditie als nooit tevoren. Deze traditie staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 Verder lezen
Aussermelan-Alm
Tijdens een trip naar de Außermelang Alm in de Tuxer Alpen weegt je rugzak vaak zwaarder tijdens de afdaling dan tijdens de beklimming. Bij de zuivelboerderij van het mooie almdorp kun je heerlijke specialiteiten kopen. De Wattentaler Almkäse is zeer populair en doorgaans voor een leuk prijsje te koop. Ook het ‘Tiroler Almschwein’ is een culinaire traktatie.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 08.04.2021 in Cultuur van Esther van der Linde
7 min. leestijd
Ik heb ergens gelezen, dat wij Tirolers een verraderlijk bergvolk zijn, dat al jodelend communiceert. Nu ja, verraderlijk zijn we niet echt, vind ik, misschien soms wat hardnekkig, maar vooral liefdevol en gezellig. En hoewel we misschien voor de ene of de andere onbegrijpelijk met elkaar praten, en dat niet naar Duits klinkt, spreken we toch Duits met elkaar, nu ja, een soort Duits. :)
 Verder lezen
Paul Schweinester
Hoe klinkt eigenlijk je geboortestad? En waar klinkt het het mooist? Deze twee vragen stelden we de in Innsbruck geboren operazanger Paul Schweinester. Hij zong al op vele grote podia, werd genomineerd voor een Grammy en werd geboekt voor de Salzburer Festpiele.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 01.03.2021 in Cultuur van Christina
5 min. leestijd
Tiroolse sprookjes en sagen zijn vertellingen over mooie avonturen en ongewone ontmoetingen in Tirol en worden van generatie op generatie overgedragen. Of deze verhalen daadwerkelijk precies zo gebeurd zijn? Of er een kern van waarheid in zit? Geen idee. Vage verwijzingen laten vermoeden dat sommige verhalen echt gebeurd zijn.
 Verder lezen
Imster Schemenlaufen
Bijgewerkt op 10.02.2021 in Cultuur van Benjamin
4 min. leestijd
Tijdens de Tiroler Fasnacht – in het Nederlands vooral bekend als carnaval - zwerven vreemde wezens door Tirol. Als Corona er niet was geweest, zou het dit jaar weer heel kleurrijk zijn geworden in de Tiroolse straten. Maar dat zal ons niet tegenhouden, jullie iets meer te vertellen over onze tradities tijdens de Tiroolse Fasnacht.
 Verder lezen
Plaats: St.Johann i.T.
In de tijd tussen Kerstmis en Driekoningen is zo goed als alles mogelijk. Als je maar bepaalde rituelen inbouwt en eraan gelooft.
 Verder lezen
Titelbild_Kathrein_Musig
Bijgewerkt op 02.12.2020 in Cultuur van Klaus
4 min. leestijd
Slapende herders, een hartverwarmende jodler en natuurlijk „Stille Nacht, heilige Nacht“: we verzamelden de mooiste en meest traditionele kerst- en adventsliederen uit de Alpen voor jullie. Kom zing maar mee!
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.