Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
"Koeien hebben voorrang" heet het ´s zomers langs de Kaunertaler Landesstraße.
Bijgewerkt op 20.05.2024 in Cultuur van Klaus
8 min. leestijd
Tijdens de Kaunertal Almauftrieb lopen honderden runderen een zomermarathon tot ze de alm op 2.700 meter hoogte bereiken. We namen deel aan dit archaïsche spektakel – in de hand een herdersstaf en een camera.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 29.04.2024 in Cultuur van Esther van der Linde
10 min. leestijd
Ik las ergens dat wij, Trolers, een achterbaks bergvolk zijn, die communiceren door te jodelen. Nou, ik denk niet dat we achterbaks zijn - misschien soms een beetje koppig, oké. Wie ons leert kennen, ontdekt al snel ons warm hart. En ook al klinkt het misschien niet altijd zo, we praten echt wel met elkaar in het Duits, of beter: een soort Duits. :)
 Verder lezen
Een grappige gewoonte waarbij alles draait om het ei. Wie de betere techniek beheerst en de dikkere eierschaal heeft, wint.
, © Johannes Sautner
Wanneer je in Tirol praat over de "palmezel", enorme stokken door het dorp sleept of pretzels bakt, kan dat maar één ding betekenen: het is bijna Pasen. Dit christelijke feest gaat gepaard met een veelheid aan gebruiken. We hebben de belangrijkste voor je verzameld.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 25.12.2023 in Cultuur van
8 min. leestijd
Je vindt ze in kinderboeken, op bruidstaarten en als geluksbrengers: er hangt een zwijm van magie rond het beroep schoorsteenvegers. En het beste komt nog: dit sprookjesachtige beroep bestaat nog steeds! In de besneeuwde hooggelegen valleien van Tirol vind je er talloze, omdat daar nog veel met hout wordt gestookt en het soms bitterkoud is – dagenlang.
 Verder lezen
De Krampuslauf ontstond pas in de 20ste eeuw.
Bijgewerkt op 27.11.2023 in Cultuur van Evelyn
4 min. leestijd
Terwijl in België en Nederland al jarenlang gediscussieerd wordt over of Zwarte Piet nu erfgoed is of niet, wordt in Oostenrijk de goedheiligman begeleid door een afschrikwekkende duivelsfiguur…. Misschien ook iets voor de Lage Landen?
 Verder lezen
Bijgewerkt op 12.06.2023 in Cultuur van Klaus
4 min. leestijd
Bij de zomerzonnewende worden op de bergtoppen van Tirol ieder jaar vuren aangestoken. Een schouwspel, dat de Tirolers evenzeer fascineert als de vakantiegangers. Vooral in de regio rond de Zugspitze leeft de traditie als nooit tevoren. Deze traditie staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 Verder lezen
Plaatsen: Achenkirch.
, © Tirol Werbung, Michael Grössinger
Bijgewerkt op 19.12.2022 in Cultuur van Rosanna
4 min. leestijd
Het bekendste kerstlied aller tijden is „Stille Nacht, Heilige Nacht.“ Het lied is intussen meer dan 200 jaar oud: tijd voor tien weetjes omtrent deze kersthit. Vooral nummer 10 deed me overigens breed glimlachen.
 Verder lezen
Kerst in Tirol, © Tirol Werbung - Martina Wiedenhofer
Bijgewerkt op 15.12.2022 in Cultuur van Klaus
4 min. leestijd
Slapende herders, een hartverwarmende jodler en natuurlijk „Stille Nacht, heilige Nacht“: we verzamelden de mooiste en meest traditionele kerst- en adventsliederen uit de Alpen voor jullie. Kom zing maar mee!
 Verder lezen
De Burgeralm., © Tirol Werbung, Frank Bauer
Bijgewerkt op 24.05.2022 in Cultuur van Irene Prugger
6 min. leestijd
Een gezellige berghut, heerlijk uitzicht en frisse berglucht. Almen zijn onlosmakelijk verbonden met Tirol. Voor velen is het geloei van koeien net zo belangrijk als de bergen zelf tijdens een bergvakantie. Maar wat is nu precies aan alm?
 Verder lezen
Falbesoner Ochsenalm Stubai.
De tocht naar de Falbesoner Ochsenalm duurt slechts anderhalf uur, maar zou evenwel een halve dag mogen duren. Op de alm word je beloond voor je inspanningen met zo veel lekkers dat het lijkt alsof je weer in oma’s koekjestrommel aan het graaien bent: zelfgebakken brood, boter, Graukäse, spek, Striezel, karnemelk, vlierbessensap...
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.