Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Familie

Plaats: Sillian.
, © Hans Herbig
Bijgewerkt op 16.01.2023 in Familie van Mirte
5 min. leestijd
Sommige blauwe pistes doen niet onder voor een snelweg, rode pistes kunnen gevaarlijke kruispunten bevatten en op een zwarte piste zit een ongeluk in een klein hoekje. Op de berg vind je een heus wegennetwerk. En voor ieders veiligheid en plezier gelden in alle berglanden ter wereld tien piste(verkeers)regels. Ken jij ze allemaal?
 Verder lezen
Bijgewerkt op 03.01.2023 in Familie van Andrea Lindner
3 min. leestijd
Sarah en haar grootmoeder Loisi Pölzelbauer wonen op de Melkalm bij Kitzbühel op 1.694 meter hoogte: drie generaties wonen hier onder één dak. Terwijl de volwassenen de gasten vermaken op de alm, skiën Sarah en haar broers en zussen via de Streif naar school.
 Verder lezen
Ort: Sillian
, © Hans Herbig
Bijgewerkt op 05.12.2022 in Familie van Klaus
6 min. leestijd
De meeste skigebieden openen hun deuren begin december en tot net voor kerstmis, is het hier heel rustig. Leuk is ook dat naast de pistes zoveel te beleven valt: begin december vind je overal Krampussen en natuurlijk komt ook de Heilige Man uit Spanje in Tirol op bezoek.
 Verder lezen
Familiegeluk tijdens een uitstapje in de bergen?
Bijgewerkt op 25.07.2022 in Familie van Gastauteur
8 min. leestijd
Ja, dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Als je tenminste de volgende 5 lessen ter harte neemt, die onze auteur met zijn kinderen bij de Wilder Kaiser geleerd heeft.
 Verder lezen
De koe geniet duidelijk van de knuffels.
Een paar weken geleden bracht ik samen met collega Nina en haar gezin een vakantie door op een boerderij in het Zillertal. Zelf ben ik al jaren fan van logeren bij de boer: de kleinschaligheid, het contact met de familie en natuurlijk de vele dieren, ik houd ervan.
 Verder lezen
Zomer en sneeuw: na de klim naar het Stempeljoch geniet de wandelgroep een welverdiende pauze.
Bijgewerkt op 05.06.2022 in Familie van
9 min. leestijd
Wandelen wordt beschouwd als een hobby voor volwassenen of senioren. Maar waarom eigenlijk? We vergezelden een tiental jongeren door het Karwendelgebergte - en kijken nu naar de bergen met heel andere ogen.
 Verder lezen
Wildseeloderhaus aan de Wildseelodersee
Bijgewerkt op 11.07.2020 in Familie van Evelyn
3 min. leestijd
Het is weer september en dat betekent op Instagram: wandel-spam! De helderblauwe meren, van ijsjes genietende vrienden en zonnebril-selfies hebben in mijn feed plaats gemaakt voor bonte herfstbladeren, kitscherige bergkruisen, kastanjes & pompoenen in alle maten en gewichten. September is Indian Summer puur!
 Verder lezen
Zomeractiviteiten in Tirol waar je kinderen van zullen smullen.
Wie met kinderen reist, weet dat ze voortdurend bezig moeten worden gehouden. Vooral de iets oudere kinderen kiezen dan snel voor hun tablet of smartphone, ook tijdens de vakantie. Wij trokken deze zomer naar Tirol en ontdekten een aantal fantastische activiteiten voor families. Onze drie jongens hadden dan ook geen kans om zich te vervelen.
 Verder lezen
Dieren spotten aan de voet van de Grossglockner
Bijgewerkt op 25.04.2018 in Familie van Evelyn
6 min. leestijd
Vorige zomer was ik op stap met een ranger door het Nationale Park Hohe Tauern en leerde heel veel over de meest voorkomende dieren en hun habitat, de bergen. Omdat het mij wel interessant leek, die weetjes ook te delen met anderen, heb ik even een overzichtje gemaakt van de dieren die, op verschillende hoogtes, in het Nationale Park wonen… en ik met het blote oog kon spotten!
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.