Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Mensen

Vent Header
Tirol telt vele gemeentes die helemaal aan het einde van een vallei liggen. Kleine dorpjes, die tussen de hoge bergen liggen verscholen en daardoor nog zeer authentiek zijn. Wie leeft daar? Hoe wordt daar geleefd? We interviewden 7 mensen, die helemaal aan het einde van een vallei wonen (en die niet wilden ruilen met stadsmensen).
 Verder lezen
´s Zomers op de alm.
Bijgewerkt op 07.08.2023 in Mensen van Sebastian Höhn
6 min. leestijd
Vuur, water, vee en hout. Sarah Kofler en Janis Pönisch hebben niet veel nodig als ze samen met hun kinderen in de zomer op de alm twee maanden ontsnappen aan het dagelijks leven van de grote stad. Op een hooggelegen alpenweide in het Nationaal Park Hohe Tauern houden ze 34 koeien en leven bijna net zoals men 150 jaar geleden deed.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 13.03.2023 in Mensen van Andrea Lindner
3 min. leestijd
Herta en Rainer Lieb uit Weerberg ontdekken al 50 jaar lang samen de bergen. Precies zolang zijn ook al getrouwd. Sinds ze beiden gepensioneerd zijn, zijn ze bijna elke dag op pad in de bergen – ´s winters vooral op de toerski‘s.
 Verder lezen
Maak plaats! Het is beter om niet in de weg te lopen van de Klima-sneeuwschuiver – vooral niet als je een sneeuwvlokje bent.
Bijgewerkt op 26.12.2022 in Mensen van Maximilian Gerl
9 min. leestijd
Grootscheeps sneeuw scheppen: zonder speciale sneeuwruimtreinen zou het treinverkeer tijdens de Tiroolse winters op veel trajecten tot stilstand komen. We begeleiden een ruimploeg van de ÖBB in hun strijd tegen tonnen sneeuw op het spoor.
 Verder lezen
Wictor Granström (met bonte bril) en Castanja Kilpatrick (2e van rechts) chillen met hun skivrienden.
Bijgewerkt op 28.11.2022 in Mensen van
14 min. leestijd
 Verder lezen
MONIKA NEUNER Als meisje at ze planten uit de weide; vandaag de dag biedt ze kruidenwandelingen aan in Leutasch.
Bijgewerkt op 12.09.2022 in Mensen van Anna Moll
8 min. leestijd
"Hoe" smaakt eigenlijk een meikever? Geraak ik tot op die grote berg, helemaal alleen? Wat gebeurt er als ik een schrikdraad aanraak? Vooral in de bergen wachten grote en kleine avonturen op onze kinderen en jongeren. Vijf Tirolers vertellen over bijzondere momenten in hun jeugd, die ze nooit meer zullen vergeten.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 14.02.2022 in Mensen van Wolfgang Westermeier
6 min. leestijd
Elk jaar vallen mensen van over ter wereld in zwijm voor de Tiroolse bergen en bijhorende cultuur - en anderen worden ook verliefd op een rasechte Tiroler. We vroegen een internationaal koppel welke rol de bergen hebben gespeeld in hun romantische geschiedenis.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 20.12.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Hoogteziekte, botsingen en botbreuken. Wanneer er hulp nodig is in de bergen rondom Reutte, wordt de reddingshelikopter RK-2 ingezet. Aan boord is de vliegende hulpverlener: vrijwilliger Florian Selb.
 Verder lezen
Reinhard Hetzenauer met zijn imkerhoed – zijn opa maakte uit hem een gepassioneerde imker.
Bijgewerkt op 17.05.2021 in Mensen van
8 min. leestijd
Hoe verschillend is de smaak van honing als de bijen niet in de vallei maar in de hoge bergen hun nectar verzamelen? Reinhard Hetzenauer, voorzitter van de Tiroolse imkers, vertelt over het bijenleven op 1.500 meter boven de zeespiegel en de onvergelijkbare smaak van alpenrozenhoning.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 15.02.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Het sneeuwt deze winter zeer veel in de Tiroolse hoofdstad, en dan hoor je meermaals per dag luide knallen in de stad. De inwoners van Innsbruck weten wat dat betekent: de lawinedienst laat lawines afgaan op de Nordkette.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.