Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Mensen

Bijgewerkt voor 14 dagen in Mensen van Gero Günther
8 min. leestijd
Vele wegen voeren naar Tirol. We hebben acht mensen geïnterviewd die in Tirol een nieuwe thuis gevonden hebben.
 Verder lezen
Horst Fankhauser
Vroeger was niet alles beter, maar veel was wel anders. Vooral in de bergen. Er werd niet zo veel gesproken over duurzaamheid als tegenwoordig, maar er werd wel op die manier geleefd. Soms bewust, soms onbewust of gewoon omdat er niets anders was dan natuurlijke materialen voor kleding, uitrusting en verpakkingen. Wat kunnen we leren van toen? Een zoektocht naar "kleine voetafdrukken" in de bergen met een zeer ervaren berggids.
 Verder lezen
Ort: Neustift i.St.
Eva-Maria Schulze was vanaf jongs af aan al geïnteresseerd in ambachten en dacht eraan schilder te worden, of misschien wel stoffeerster. "Maar iedereen zei tegen me: dat is toch niks voor een meisje." Dus wordt ze banketbakkerin. Jaren later besluit ze dan toch serveerster te worden in het skigebied Stubai. Maar het liep weer anders uit. Vandaag de dag mag ze zichzelf intussen ‘Seilbahnfachfrau', kabelbaanspecialiste, noemen.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 15.02.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Het sneeuwt deze winter zeer veel in de Tiroolse hoofdstad, en dan hoor je meermaals per dag luide knallen in de stad. De inwoners van Innsbruck weten wat dat betekent: de lawinedienst laat lawines afgaan op de Nordkette.
 Verder lezen
Ongewone beroepen – Innsbrucks Snowpark-shaper Bjarni Valdimarsson; Skylinepark Nordkette.
Bijgewerkt op 04.02.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Snowboarden en Innsbruck zijn partners-in-crime, net zoals frietjes met mayonaise. En dat heeft vooral te maken met het uitdagend snowpark op de Innsbruckse Nordkette. Man achter het “Nordkette Skylinepark” is de in Tirol wonende IJslander Bjarni Thor Valdimarsson.
 Verder lezen
Vent Header
Tirol telt vele gemeentes die helemaal aan het einde van een vallei liggen. Kleine dorpjes, die tussen de hoge bergen liggen verscholen en daardoor nog zeer authentiek zijn. Wie leeft daar? Hoe wordt daar geleefd? We interviewden 7 mensen, die helemaal aan het einde van een vallei wonen (en die niet wilden ruilen met stadsmensen).
 Verder lezen
200331-24_wildschönau_kein-schnee+schnee_schreyerdavid
Bijgewerkt op 09.12.2020 in Mensen van Maximilian Gerl
11 min. leestijd
Welke sneeuw krijgen we? Nadert de winter, dan is het alsof Tirol nog maar over één thema kan praten. Op voorgaande vraag een pasklaar antwoord geven, blijkt zeer complex. We gingen op onderzoek.
 Verder lezen
Auszeit auf der Hochalm
Bijgewerkt op 02.09.2019 in Mensen van Sebastian Höhn
6 min. leestijd
Vuur, water, vee en hout. Sarah Kofler en Janis Pönisch hebben niet veel nodig als ze samen met hun kinderen in de zomer op de alm twee maanden ontsnappen aan het dagelijks leven van de grote stad. Op een hooggelegen alpenweide in het Nationaal Park Hohe Tauern houden ze 34 koeien en leven bijna net zoals men 150 jaar geleden deed.
 Verder lezen
TEXT Günter Kast | PHOTOS Robert Fischer
Bijgewerkt op 12.11.2018 in Mensen van Evelyn
7 min. leestijd
We kennen ze toch allemaal: die prachtige panoramakaarten in de skigebieden of op de netjes gevouwen pistenplannetjes, die je overal gratis kunt meenemen. Wat nauwelijks iemand weet, is dat die kaarten met de hand worden getekend. Amper een handvol mensen op deze wereldbol weet hoe deze techniek werkt. Eén van hen is de in Innsbruck wonende tekenaar Heinz Vielkind. Hij tekende intussen al heel Tirol.
 Verder lezen
TW Herzmomente – Oetztal – Mountainbike-Guide Vreni Meijerink von MTB-Schule „Ride on“ – Auffahrt zur Kleble Alm.
Vreni Meijerink groeide op aan de Nederlandse kust en woont nu te midden van de Ötztaler Alpen. In Nederlands was haar lievelingshobby kunstschaatsen, in Tirol is ze 's winters skilerares en 's zomers mountainbike-guide, die mountainbike-liefhebbers de kneepjes van deze sport bijbrengt. Intussen vertrouwen zelfs Tiroolse ouders hun kinderen aan de vliegende Hollandse toe. Maar eigenlijk zag het levensplan van Vreni er ooit helemaal anders uit....
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.