Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Mensen

Bijgewerkt op 20.12.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Hoogteziekte, botsingen en botbreuken. Wanneer er hulp nodig is in de bergen rondom Reutte, wordt de reddingshelikopter RK-2 ingezet. Aan boord is de vliegende hulpverlener: vrijwilliger Florian Selb.
 Verder lezen
Vent Header
Tirol telt vele gemeentes die helemaal aan het einde van een vallei liggen. Kleine dorpjes, die tussen de hoge bergen liggen verscholen en daardoor nog zeer authentiek zijn. Wie leeft daar? Hoe wordt daar geleefd? We interviewden 7 mensen, die helemaal aan het einde van een vallei wonen (en die niet wilden ruilen met stadsmensen).
 Verder lezen
MONIKA NEUNER Als meisje at ze planten uit de weide; vandaag de dag biedt ze kruidenwandelingen aan in Leutasch.
Bijgewerkt op 28.06.2021 in Mensen van
8 min. leestijd
"Hoe" smaakt eigenlijk een meikever? Geraak ik tot op die grote berg, helemaal alleen? Wat gebeurt er als ik een schrikdraad aanraak? Vooral in de bergen wachten grote en kleine avonturen op onze kinderen en jongeren. Vijf Tirolers vertellen over bijzondere momenten in hun jeugd, die ze nooit meer zullen vergeten.
 Verder lezen
Deze 300 jaar oude boerenhoeve is omgetoverd in een eigentijdse maar vooral ook warme en knusse vakantieplek.
Veel Belgen en Nederlanders fantaseren wel over een leven in het buitenland, maar slechts weinigen jagen hun droom ook werkelijk na. Chris (54) en Ingrid (49) Bosten-Janssen ruilden Nederlands-Limburg in 2017 voor Höfen, een dorpje nabij Reutte in Tirol en zwaaien nu de plak in de knusse BauernLodge.
 Verder lezen
Reinhard Hetzenauer met zijn imkerhoed – zijn opa maakte uit hem een gepassioneerde imker.
Bijgewerkt op 17.05.2021 in Mensen van
8 min. leestijd
Hoe verschillend is de smaak van honing als de bijen niet in de vallei maar in de hoge bergen hun nectar verzamelen? Reinhard Hetzenauer, voorzitter van de Tiroolse imkers, vertelt over het bijenleven op 1.500 meter boven de zeespiegel en de onvergelijkbare smaak van alpenrozenhoning.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 26.04.2021 in Mensen van Gero Günther
8 min. leestijd
Vele wegen voeren naar Tirol. We hebben acht mensen geïnterviewd die in Tirol een nieuwe thuis gevonden hebben.
 Verder lezen
Horst Fankhauser
Vroeger was niet alles beter, maar veel was wel anders. Vooral in de bergen. Er werd niet zo veel gesproken over duurzaamheid als tegenwoordig, maar er werd wel op die manier geleefd. Soms bewust, soms onbewust of gewoon omdat er niets anders was dan natuurlijke materialen voor kleding, uitrusting en verpakkingen. Wat kunnen we leren van toen? Een zoektocht naar "kleine voetafdrukken" in de bergen met een zeer ervaren berggids.
 Verder lezen
Ort: Neustift i.St.
Eva-Maria Schulze was vanaf jongs af aan al geïnteresseerd in ambachten en dacht eraan schilder te worden, of misschien wel stoffeerster. "Maar iedereen zei tegen me: dat is toch niks voor een meisje." Dus wordt ze banketbakkerin. Jaren later besluit ze dan toch serveerster te worden in het skigebied Stubai. Maar het liep weer anders uit. Vandaag de dag mag ze zichzelf intussen ‘Seilbahnfachfrau', kabelbaanspecialiste, noemen.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 15.02.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Het sneeuwt deze winter zeer veel in de Tiroolse hoofdstad, en dan hoor je meermaals per dag luide knallen in de stad. De inwoners van Innsbruck weten wat dat betekent: de lawinedienst laat lawines afgaan op de Nordkette.
 Verder lezen
Ongewone beroepen – Innsbrucks Snowpark-shaper Bjarni Valdimarsson; Skylinepark Nordkette.
Bijgewerkt op 04.02.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Snowboarden en Innsbruck zijn partners-in-crime, net zoals frietjes met mayonaise. En dat heeft vooral te maken met het uitdagend snowpark op de Innsbruckse Nordkette. Man achter het “Nordkette Skylinepark” is de in Tirol wonende IJslander Bjarni Thor Valdimarsson.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.