Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Sport

Bijgewerkt voor 9 dagen in Sport van Ines
4 min. leestijd
De soorten mensen die je in de Tiroolse bergen tegen het lijf kunt lopen zijn net zo divers als de dieren- en plantenwereld. De ene is op zoek naar privacy, de andere naar een perfect panorama voor een selfie en weer een andere wil zijn grenzen opzoeken tijdens een wandeling over een bergkam. In Tirol vind je op grote hoogte echter ook fijnproevers, die met name de Kaspressknödel en Kaiserschmarren in de bergrestaurants weten te waarderen, en ambitieuze hightech-freaks. Ik weet zeker dat je jezelf in een van deze wandeltypes herkent.
 Verder lezen
De Amberger Hütte in de Stubaier Alpen.
, © Tirol Werbung / Frank Stolle
Bijgewerkt op 14.03.2022 in Sport van Oliver Stolle
8 min. leestijd
Deze berghutten in Tirol zijn ook ´s winter geopend - sommige bereik je na een fikse winterwandeling of zijn het startpunt voor een partijtje rodelen. De beste manier om de hutten te bereiken is op toerski's - en degenen die goed kunnen skiën, genieten ook van de afdaling langs de ongeprepareerde piste.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 28.02.2022 in Sport van Eva
4 min. leestijd
Ondanks, of misschien wel dankzij de warmere temperaturen, is skiën in het voorjaar een bijzondere belevenis. Hier zijn 12 redenen waarom we dol zijn op lenteskiën in Tirol. Of waarom het nog te vroeg is om je ski's of snowboard in de kelder te ruimen.
 Verder lezen
Whiteout: Wanneer de zon achter de wolken verdwijnt, verliest het landschap zijn markante uitzicht.
Bijgewerkt op 08.02.2022 in Sport van Gero Günther
8 min. leestijd
Een sneeuwschoenwandeling - zonder adrenalinestoot en trainingseffect- door de met sneeuw bedekte bergen van Oost-Tirol is onvergetelijk, omdat je plotseling compleet nieuwe dingen en wonderen opmerkt. Het is namelijk het tempo dat bepaalt, wat we opmerken en wat niet.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 13.12.2021 in Sport van Benjamin
4 min. leestijd
"De helikopter", "de tram" of "totale vernietiging" - we weten hoe jij jouw ski's draagt. Wie bij de lift of vanop het terras van één of andere berghut, nippend van een Schiwasser, andere wintersporters in het oog houdt, leert veel over zijn of haar medemensen. We zetten even de 7 meest voorkomende categorieën op een rijtje.
 Verder lezen
Laden with heavy rucksacks, our intrepid adventurers complete the final few metres to the Kaunergrathütte hut.
Bijgewerkt op 20.09.2021 in Sport van
11 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 09.08.2021 in Sport van
4 min. leestijd
In deze videoserie leer je alles van mountainbike-professional Kurt Exenberger om je MTB-rijtechniek te verbeteren. Hier vind je de belangrijkste tips op een rijtje:
 Verder lezen
Angerer Alm presso St. Johann
De Angerer Alm in St. Johann in Tirol is een traditionele berghut en tegelijkertijd ook een gerenommeerd restaurant. Daarvoor zorgen twee vrouwen: Annemarie en haar dochter Katharina Foidl.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 02.10.2020 in Sport van Esther
3 min. leestijd
De voorbije jaren ben ik steeds meer van langlaufen gaan genieten - ik begon met skating en sinds 2 jaar ben ik fan van de klassieke techniek. Daarbovenop had ik het geluk de voorbije jaren in bijna alle langlaufgebieden in Tirol op pad te zijn.Hier mijn favoriete top 8:
 Verder lezen
Bijgewerkt op 29.01.2019 in Sport van Gastauteur
5 min. leestijd
Interview met snowboardlegende & milieuactivist Jeremy Jones Snowboardpionier, filmmaker én producent van snowboards. De Amerikaan Jeremy Jones is het allemaal. Maar Jones is ook milieuactivist. Met zijn ngo Protect Our Winters - ook actief in Tirol - zet hij zich in tegen de opwarming van de aarde. Een gesprek.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.