Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Sport

Bijgewerkt op 27.02.2023 in Sport van Eva
4 min. leestijd
Ondanks, of misschien wel dankzij de warmere temperaturen, is skiën in het voorjaar een bijzondere belevenis. Hier zijn 12 redenen waarom we dol zijn op lenteskiën in Tirol. Of waarom het nog te vroeg is om je ski's of snowboard in de kelder te ruimen.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 07.11.2022 in Sport van Merlijn Groeber
9 min. leestijd
De meeste mensen zakken af naar Tirol om ´s winters hun favoriete hobby in de sneeuw uit te oefenen. De winter in Tirol heeft echter zoveel meer te bieden. Onze auteur gaat op ontdekking en daagt een dame uit Innsbruck uit voor een duel: vier dagen en vijf sportactiviteiten. Wie wint?
 Verder lezen
Bijgewerkt op 03.10.2022 in Sport van Jörg Koopmann
2 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 26.09.2022 in Sport van
4 min. leestijd
In deze videoserie leer je alles van mountainbike-professional Kurt Exenberger om je MTB-rijtechniek te verbeteren. Hier vind je de belangrijkste tips op een rijtje:
 Verder lezen
Bijgewerkt op 05.09.2022 in Sport van
3 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 28.07.2022 in Sport van
3 min. leestijd
De berg roept! Zodra je de bergtop bereikt, dwaalt je oog over het bergpanorama en vergeet je al snel alle, soms zware, inspanningen die je geleverd hebt. Even op adem komen, een snelle snack – en nu? Afdalen dan maar. Door de afnemende concentratie gebeuren net dan vele ongelukken. Berghutten geven je de kans langer van jouw inspanningen te genieten en er dus te overnachten. Deze hutten bevinden zich op de perfecte locatie - want waar anders slaap je zo dicht onder de sterren?
 Verder lezen
3-2-1 … start! Onze auteur op de "Milky Way"-trail: klinkt lief en eenvoudig, maar drijft beginners tot het uiterste door de vele steile bochten en moeilijke secties.
Bijgewerkt op 08.07.2022 in Sport van
11 min. leestijd
Downhill-mountainbiken lijkt wel een sport voor voornamelijk echte ‘kunners’. Maar wat met de beginners?
 Verder lezen
Bijgewerkt op 17.06.2022 in Sport van Ines
4 min. leestijd
De soorten mensen die je in de Tiroolse bergen tegen het lijf kunt lopen zijn net zo divers als de dieren- en plantenwereld. De ene is op zoek naar privacy, de andere naar een perfect panorama voor een selfie en weer een andere wil zijn grenzen opzoeken tijdens een wandeling over een bergkam. In Tirol vind je op grote hoogte echter ook fijnproevers, die met name de Kaspressknödel en Kaiserschmarren in de bergrestaurants weten te waarderen, en ambitieuze hightech-freaks. Ik weet zeker dat je jezelf in een van deze wandeltypes herkent.
 Verder lezen
Gravel
Bijgewerkt op 01.04.2022 in Sport van
8 min. leestijd
 Verder lezen
De Amberger Hütte in de Stubaier Alpen.
, © Tirol Werbung / Frank Stolle
Bijgewerkt op 14.03.2022 in Sport van Oliver Stolle
8 min. leestijd
Deze berghutten in Tirol zijn ook ´s winter geopend - sommige bereik je na een fikse winterwandeling of zijn het startpunt voor een partijtje rodelen. De beste manier om de hutten te bereiken is op toerski's - en degenen die goed kunnen skiën, genieten ook van de afdaling langs de ongeprepareerde piste.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.