Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Sport

Bijgewerkt op 13.12.2021 in Sport van Benjamin
4 min. leestijd
"De helikopter", "de tram" of "totale vernietiging" - we weten hoe jij jouw ski's draagt. Wie bij de lift of vanop het terras van één of andere berghut, nippend van een Schiwasser, andere wintersporters in het oog houdt, leert veel over zijn of haar medemensen. We zetten even de 7 meest voorkomende categorieën op een rijtje.
 Verder lezen
Laden with heavy rucksacks, our intrepid adventurers complete the final few metres to the Kaunergrathütte hut.
Bijgewerkt op 20.09.2021 in Sport van
11 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 09.08.2021 in Sport van
4 min. leestijd
In deze videoserie leer je alles van mountainbike-professional Kurt Exenberger om je MTB-rijtechniek te verbeteren. Hier vind je de belangrijkste tips op een rijtje:
 Verder lezen
Welcher-Typ-bist-du
Bijgewerkt op 03.05.2021 in Sport van Ines
4 min. leestijd
De soorten mensen die je in de Tiroolse bergen tegen het lijf kunt lopen zijn net zo divers als de dieren- en plantenwereld. De ene is op zoek naar privacy, de andere naar een perfect panorama voor een selfie en weer een andere wil zijn grenzen opzoeken tijdens een wandeling over een bergkam. In Tirol vind je op grote hoogte echter ook fijnproevers, die met name de Kaspressknödel en Kaiserschmarren in de bergrestaurants weten te waarderen, en ambitieuze hightech-freaks. Ik weet zeker dat je jezelf in een van deze wandeltypes herkent.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 02.10.2020 in Sport van Esther
3 min. leestijd
De voorbije jaren ben ik steeds meer van langlaufen gaan genieten - ik begon met skating en sinds 2 jaar ben ik fan van de klassieke techniek. Daarbovenop had ik het geluk de voorbije jaren in bijna alle langlaufgebieden in Tirol op pad te zijn.Hier mijn favoriete top 8:
 Verder lezen
Bijgewerkt op 29.01.2019 in Sport van Gastauteur
5 min. leestijd
Interview met snowboardlegende & milieuactivist Jeremy Jones Snowboardpionier, filmmaker én producent van snowboards. De Amerikaan Jeremy Jones is het allemaal. Maar Jones is ook milieuactivist. Met zijn ngo Protect Our Winters - ook actief in Tirol - zet hij zich in tegen de opwarming van de aarde. Een gesprek.
 Verder lezen
Bij Innsbruck op de koffie met Olympisch en Europees kampioen Anna van der Breggen
Bijgewerkt op 29.09.2018 in Sport van Evelyn
6 min. leestijd
De Nederlandse Anna van der Breggen, vice-wereldkampioen bij de tijdrit en Olympisch kampioen op de weg, testte tijdens een hoogtestage in Kühtai de WK-ritten rond Innsbruck. Haar oordeel: het wordt zwaar, maar de wedstrijden in Tirol liggen haar.Interview: Barbara Plattner, Tekst: Simon Leitner, Foto: Klaus Kranebitter, Vertaling: Evelyn Laureyns
 Verder lezen
De droom van de 26-jarige Fabian Pimminger uit Opper-Oostenrijk was het bewandelen van de Adelaarsweg, van het Kaisergebergte naar Arlberg. Onlangs is deze droom uitgekomen. Ik vroeg hem naar zijn ervaringen: 320 kilometer in 24 etappes en 23.000 hoogtemeters dwars door Tirol. Fabian vertelt over zijn mooiste en zwaarste momenten, maar ook over goede maaltijden, overnachtingen in berghutten en andere onvergetelijke belevenissen.
 Verder lezen
Medium-Wanderschuh1
Bijgewerkt op 18.04.2018 in Sport van Anne
4 min. leestijd
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.