Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Sport

Bijgewerkt op 06.05.2024 in Sport van Ines
4 min. leestijd
De soorten mensen die je in de Tiroolse bergen tegen het lijf kunt lopen zijn net zo divers als de dieren- en plantenwereld. De ene is op zoek naar privacy, de andere naar een perfect panorama voor een selfie en weer een andere wil zijn grenzen opzoeken tijdens een wandeling over een bergkam. In Tirol vind je op grote hoogte echter ook fijnproevers, die met name de Kaspressknödel en Kaiserschmarren in de bergrestaurants weten te waarderen, en ambitieuze hightech-freaks. Ik weet zeker dat je jezelf in een van deze wandeltypes herkent.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 19.02.2024 in Sport van Eva
4 min. leestijd
Ondanks, of misschien wel dankzij de warmere temperaturen, is skiën in het voorjaar een bijzondere belevenis. Hier zijn 12 redenen waarom we dol zijn op lenteskiën in Tirol. Of waarom het nog te vroeg is om je ski's of snowboard in de kelder te ruimen.
 Verder lezen
Langs de via ferrata in Innsbruck. , © Frank Stolle
Bijgewerkt op 21.08.2023 in Sport van Alexander
7 min. leestijd
Klimmen is niet hetzelfde als klauteren: wie voor het eerst gaat klimmen, moet weten waaraan hij of zij begint. Met onze kleine gids rondom klimmen kom je erachter welk type klimmen bij jou past – en waar je precies welk soort kunt leren.
 Verder lezen
3-2-1 … start! Onze auteur op de "Milky Way"-trail: klinkt lief en eenvoudig, maar drijft beginners tot het uiterste door de vele steile bochten en moeilijke secties.
Bijgewerkt op 10.07.2023 in Sport van
11 min. leestijd
Downhill-mountainbiken lijkt wel een sport voor voornamelijk echte ‘kunners’. Maar wat met de beginners?
 Verder lezen
Bijgewerkt op 05.06.2023 in Sport van Andrea Lindner
12 min. leestijd
Andrea wil trailrunning uitproberen. Als hardloopster wil ze eens iets nieuws proberen. Maar als bergbeklimster is ze sceptisch: kun je nog wel genieten van de bergen als je trailrunt?
 Verder lezen
Gravel
Bijgewerkt op 29.05.2023 in Sport van
8 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 15.05.2023 in Sport van Esther
7 min. leestijd
Wie mij een beetje kent, weet dat ik een gepassioneerd wielrenner ben. En in Tirol heb ik bijna elk pad per fiets verkend. Hieronder vind je mijn favoriete fietstochten door Tirol of niettemin, met hun startpunt in Tirol (bij langere tochten is het niet ongewoon dat je de landsgrenzen kruist), die perfect zijn voor de lente. In het voorjaar heeft het weinig zin om naar ijzige hoogtes te fietsen of te veel hoogtemeters te trotseren. Het speelt natuurlijk mee of een beklimming of afdaling op een zonnige helling is of volledig in de schaduw.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 03.10.2022 in Sport van Jörg Koopmann
2 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 26.09.2022 in Sport van
4 min. leestijd
In deze videoserie leer je alles van mountainbike-professional Kurt Exenberger om je MTB-rijtechniek te verbeteren. Hier vind je de belangrijkste tips op een rijtje:
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.