Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Sport

Welcher-Typ-bist-du
Bijgewerkt voor 5 dagen in Sport van Ines
4 min. leestijd
De soorten mensen die je in de Tiroolse bergen tegen het lijf kunt lopen zijn net zo divers als de dieren- en plantenwereld. De ene is op zoek naar privacy, de andere naar een perfect panorama voor een selfie en weer een andere wil zijn grenzen opzoeken tijdens een wandeling over een bergkam. In Tirol vind je op grote hoogte echter ook fijnproevers, die met name de Kaspressknödel en Kaiserschmarren in de bergrestaurants weten te waarderen, en ambitieuze hightech-freaks. Ik weet zeker dat je jezelf in een van deze wandeltypes herkent.
 Verder lezen
Schneeschuhwandern-Tipps-Seefeld
Bijgewerkt op 13.10.2020 in Sport van Eva
2 min. leestijd
Op een zonnige middag heeft Christine afgesproken met Walter van de skischool Sport Aktiv in Seefeld. Samen gaan zij een ontspannen sneeuwschoenwandeling maken over de besneeuwde weilanden.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 02.10.2020 in Sport van Esther
3 min. leestijd
De voorbije jaren ben ik steeds meer van langlaufen gaan genieten - ik begon met skating en sinds 2 jaar ben ik fan van de klassieke techniek. Daarbovenop had ik het geluk de voorbije jaren in bijna alle langlaufgebieden in Tirol op pad te zijn.Hier mijn favoriete top 8:
 Verder lezen
Bijgewerkt op 29.01.2019 in Sport van Gastauteur
5 min. leestijd
Interview met snowboardlegende & milieuactivist Jeremy Jones Snowboardpionier, filmmaker én producent van snowboards. De Amerikaan Jeremy Jones is het allemaal. Maar Jones is ook milieuactivist. Met zijn ngo Protect Our Winters - ook actief in Tirol - zet hij zich in tegen de opwarming van de aarde. Een gesprek.
 Verder lezen
Bij Innsbruck op de koffie met Olympisch en Europees kampioen Anna van der Breggen
Bijgewerkt op 29.09.2018 in Sport van Evelyn
6 min. leestijd
De Nederlandse Anna van der Breggen, vice-wereldkampioen bij de tijdrit en Olympisch kampioen op de weg, testte tijdens een hoogtestage in Kühtai de WK-ritten rond Innsbruck. Haar oordeel: het wordt zwaar, maar de wedstrijden in Tirol liggen haar.Interview: Barbara Plattner, Tekst: Simon Leitner, Foto: Klaus Kranebitter, Vertaling: Evelyn Laureyns
 Verder lezen
De droom van de 26-jarige Fabian Pimminger uit Opper-Oostenrijk was het bewandelen van de Adelaarsweg, van het Kaisergebergte naar Arlberg. Onlangs is deze droom uitgekomen. Ik vroeg hem naar zijn ervaringen: 320 kilometer in 24 etappes en 23.000 hoogtemeters dwars door Tirol. Fabian vertelt over zijn mooiste en zwaarste momenten, maar ook over goede maaltijden, overnachtingen in berghutten en andere onvergetelijke belevenissen.
 Verder lezen
Medium-Wanderschuh1
Bijgewerkt op 18.04.2018 in Sport van Anne
4 min. leestijd
 Verder lezen
©Carlos Blanchard, @primeparksessions
Bijgewerkt op 14.02.2018 in Sport van Gastauteur
9 min. leestijd
Neen, in België hebben ze geen bergen die naam waardig. Maar wél een wereldkampioen slopestyle: Seppe Smits (26). De Belgische snowboarder bereidt jaarlijks z’n seizoen voor in Tirol. Wij brachten hem een bezoekje in Stubai, niet voor het zoveelste saaie interview, maar wel om te vóélen wat zo’n topsnowboarder ervaart. Slopestyle-les van de wereldkampioen himself, dus.
 Verder lezen
ski jump-absam-blanchard-3512
Bijgewerkt op 14.02.2018 in Sport van Gastauteur
10 min. leestijd
Neen, België en Nederland sturen geen schansspringer naar de Spelen. Maar als er één discipline tot de verbeelding zal spreken in PyeongChang, dan wel het skispringen. Kan je die sport als volwassene nog aanleren of is het dan al veel te laat? Onze journaliste trok naar Tirol om het uit te zoeken…  en kwam terug met een (officieus) Belgisch record.
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.