Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Mirte

Zoekt non-stop het actieve, winterse leven op daar waar de sneeuw het beste is, de bergen het mooist en de dorpen het gezelligst: Tirol. En als de heimwee in de zomer toeslaat is de kleine 1000 kilometer naar het mooie Bundesland zo weer afgelegd.

Plaats: Sillian.
, © Hans Herbig
Bijgewerkt op 16.01.2023 in Familie van Mirte
5 min. leestijd
Sommige blauwe pistes doen niet onder voor een snelweg, rode pistes kunnen gevaarlijke kruispunten bevatten en op een zwarte piste zit een ongeluk in een klein hoekje. Op de berg vind je een heus wegennetwerk. En voor ieders veiligheid en plezier gelden in alle berglanden ter wereld tien piste(verkeers)regels. Ken jij ze allemaal?
 Verder lezen
Skigebied Nauders
Bijgewerkt op 15.02.2016 in Sport van Mirte
4 min. leestijd
Er zijn vele slaapplekken beschikbaar in Tirol. Maar als je onderweg bent met de camper kies je misschien liever voor een avontuurlijke, rustige of juist speciale plaats. Ik heb een paar favorieten die absoluut de moeite waard zijn en onderling erg van karakter verschillen.
 Verder lezen
solden 1
Bijgewerkt op 10.02.2016 in Sport van Mirte
6 min. leestijd
Tirol kent vele gezichten, valleien en culturen. Elke ervaring is weer anders. In de loop van de jaren heb ik het Bundesland op allerlei verschillende manieren ontdekt of herbeleefd. Met de tent, camper of auto, in luxe hotels, sfeervolle pensionnetjes of gewoon op de camping, via trein, bus en vliegtuig. Allemaal zowel in de winter als in de zomer. En hoewel mijn ontdekkingsreis nog lang niet afgelopen is, kan ik al wel bepaalde kenmerken aan de verschillende plekken herkennen. Zo is het Stubaital bijvoorbeeld het makkelijkste te bereiken als je zonder auto reist, kom je in het Zillertal de meeste Nederlanders tegen en kun je in het Kaunertal in alle rust genieten. Maar wat zien we nog meer?
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.