Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Mirte

Zoekt non-stop het actieve, winterse leven op daar waar de sneeuw het beste is, de bergen het mooist en de dorpen het gezelligst: Tirol. En als de heimwee in de zomer toeslaat is de kleine 1000 kilometer naar het mooie Bundesland zo weer afgelegd.

Plaats: Sillian.
, © Hans Herbig
Bijgewerkt op 16.01.2023 in Familie van Mirte
5 min. leestijd
Sommige blauwe pistes doen niet onder voor een snelweg, rode pistes kunnen gevaarlijke kruispunten bevatten en op een zwarte piste zit een ongeluk in een klein hoekje. Op de berg vind je een heus wegennetwerk. En voor ieders veiligheid en plezier gelden in alle berglanden ter wereld tien piste(verkeers)regels. Ken jij ze allemaal?
 Verder lezen
Ort: Kaunertal
Bijgewerkt op 17.11.2017 in Sport van Mirte
8 min. leestijd
Ergens ver weg, in de schaduw van alle bekende skidorpen en zomerse vakantiebestemmingen en diep in de bergen verscholen, ligt het Kaunertal. Met een muur van hoge populaire pieken rondom haar heen, zien, horen en spreken we nauwelijks over dit prachtige bijna vergeten dal. En dat is raadselachtig.
 Verder lezen
Kühtai
Bijgewerkt op 05.04.2017 in Sport van Mirte
6 min. leestijd
 Verder lezen
Bijgewerkt op 23.03.2016 in Sport van Mirte
5 min. leestijd
Rond deze tijd van het jaar stijgen en dalen de temperaturen soms zo snel, dat ik niet meer zo goed weet in welk seizoen we ons nou eigenlijk bevinden. Zo viel er vorige week sneeuw in het Stubaital, maar kon ik een dag later in het Zillertal met korte mouwen in de stoeltjeslift gaan zitten. En dat levert me nou al een paar ochtenden het volgende dilemma op: wat trek ik vandaag aan op de piste?
 Verder lezen
Skigebied Nauders
Bijgewerkt op 15.02.2016 in Sport van Mirte
4 min. leestijd
Er zijn vele slaapplekken beschikbaar in Tirol. Maar als je onderweg bent met de camper kies je misschien liever voor een avontuurlijke, rustige of juist speciale plaats. Ik heb een paar favorieten die absoluut de moeite waard zijn en onderling erg van karakter verschillen.
 Verder lezen
solden 1
Bijgewerkt op 10.02.2016 in Sport van Mirte
6 min. leestijd
Tirol kent vele gezichten, valleien en culturen. Elke ervaring is weer anders. In de loop van de jaren heb ik het Bundesland op allerlei verschillende manieren ontdekt of herbeleefd. Met de tent, camper of auto, in luxe hotels, sfeervolle pensionnetjes of gewoon op de camping, via trein, bus en vliegtuig. Allemaal zowel in de winter als in de zomer. En hoewel mijn ontdekkingsreis nog lang niet afgelopen is, kan ik al wel bepaalde kenmerken aan de verschillende plekken herkennen. Zo is het Stubaital bijvoorbeeld het makkelijkste te bereiken als je zonder auto reist, kom je in het Zillertal de meeste Nederlanders tegen en kun je in het Kaunertal in alle rust genieten. Maar wat zien we nog meer?
 Verder lezen
Tannheimertal, Höhenweg Strindenscharte
04.04.2017 in Andere van Mirte
5 min. leestijd
Winter of zomer, de bergen kennen vele geheimen. Zo zijn er tal van bijzondere slaapplekken, wandeltochten, ski-afdalingen, beklimmingen en activiteiten. En er liggen soms gevaren op de loer, het onverwachte omslaan van het weer bijvoorbeeld. Ben je van plan de schoonheid van Tirol te ontdekken? Dan zou ik aanraden met een berggids op pad te gaan. Zelfs als je een ervaren wandelaar bent! Waarom?
 Verder lezen
Beeld: Niels Onderwater Fotografie
Hij begon al op zijn vijfde met skiën. Op de borstelbaan, de Wolfskamer in Huizen. Toen hij eenmaal zijn ski’s in de echte sneeuw, tijdens zijn eerste wintersportvakantie met zijn ouders, ondergebonden had, trok hij ze niet meer uit. Ik belde even met de succesvolle, professionele én Nederlandse race skiër Maarten Meiners.
 Verder lezen
Kaunertal
“Het Kaunertal?! Ligt dat in Tirol? Dat moet ik even Googelen.” zei mijn reisgenootje. Het werd tijd om eens een kijkje te nemen op de kaart en per direct af te reizen naar de jongste gletsjer van Tirol: de Kaunertaler Gletscher.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.