Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Vijf tips voor een koele zomer aan het water

Bijgewerkt op 14.06.2017 in Attracties

Walchsee Boot Sommer_Tirol Werbung_Frank Bauer

Zoek je tijdens de zomermaanden afkoeling? Met deze tips, vijf wateractiviteiten in Tirol, hou je tijdens de zomer zeker je hoofd koel.

1. In evenwicht blijven: SUPen

Van de eerste beginselen tot aan ware yoga op een supboard; Danny en Christine Bulthé van het bedrijf SUP ’n‘ Fun in Ulrich am Pillersee geven les aan iedereen die het Stand-Up-Paddling wil proberen. Andere SUP-mogelijkheden vind je aan de Zwemmeren in Tirol.

Stand up Paddling in de Tiroolse Pillersee. (Foto: SUP’n’FUN)Stand up Paddling in de Tiroolse Pillersee. (Foto: SUP’n’FUN)

2. Het ritme zoeken: Kanoën

Wildwater kanoën kan natuurlijk prima in het verre Canada. Maar zover hoef je het niet te zoeken, het kan ook heel goed bij ons om de hoek, namelijk in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De boten waarmee je de rivier de Lech af kunt peddelen heten passend de ‚Canadees‘. Kijk bijvoorbeeld eens bij de wildwaterschool „Fun Rafting“ in Häselgehr. Nog meer waterplezier in Tirol? Kijk dan hier: Rafting & Kajak in Tirol

Verfrissend; kanoën over de wildwater rivier de Lech. (Foto: Robert Eder)Verfrissend; kanoën over de wildwater rivier de Lech. (Foto: Robert Eder)

3. Over het water glijden: Wakeboarden

Over het water scheren en met een wakeboard nieuwe trucs uitproberen – dat is niet alleen weggelegd voor de die-hard snowboarders, maar leuk voor iedereen. Waarschuwing: zeer verslavend! Waar? In het in 2016 heropende  „Wake Area“ bij de ingang van de Ötz vallei(recreatiepark Area 47). Beginners kunnen oefenen in het naburige Wakeboardgebied „Little Bro Wakeboardgebied“.

(Foto: Area 47, Ariano Blanik)(Foto: Area 47, Ariano Blanik)

4. Naar de bodem gaan: Duiken

Gewichtloos zweven en de onderwaterwereld ontdekken. Dat kan in Tirol o.a. tijdens een duikcursus in de kristalheldere Urisee.  Daar zijn speciaal platforms gemaakt om vanaf te duiken. Ervaren duikers kunnen terecht bij de Plansee, het tweede grootste meer van Tirol. Meer informatie vind je op de website van Reutte: Toerisme Vereniging Reutte. Hier vind je een overzicht van andere duikmogelijkheden in Tirol: Tiroolse duikgebieden.

Dit uit hout gesneden onderwaterfiguur komen duikers tegen in de Urisee. (Foto: TVB Lechtal-Reutte)Dit uit hout gesneden onderwaterfiguur komen duikers tegen in de Urisee. (Foto: TVB Lechtal-Reutte)

5. Gewoon een beetje ronddobberen: varen in een Elektrische boot

„Geen sport“, zou een beroemde Britse minister ooit gezegd hebben. Voor iedereen die zijn mening deelt; huur een elektrische boot en laat je blik over de bergen dwalen. Bijvoorbeeld bij Bootverhuur in Walchsee of bij Boothuis Pertisau aan de Achensee, Tirools grootste meer.

Ontspannend: Met een elektrische boot in de Walchsee dobberen. (Foto: Tirol Werbung, Frank Bauer)Ontspannend: Met een elektrische boot in de Walchsee dobberen. (Foto: Tirol Werbung, Frank Bauer)

De geboren Villacher is sinds mei 2012 mede verantwoordelijk voor de persdienst en de website presse.tirol.at. Door de liefde voor zijn vriendin en de Tiroolse bergen is hij naar Innsbruck verhuisd. In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen en mountainbiken of kiest hij voor toerskiën en freeriding. Hij is af en toe ook te horen in het radioprogramma “Kulturton” op FREIRAD 105,9.

Laatste artikel van Michael
Alle artikelen van Michael
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.