Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Julia König

Julia König heeft twee kleine, maar net als alle anderen, drukke jongens en brengt daarom veel van haar vrije tijd buitenshuis door met haar familie. Ze heeft de beste tips voor avontuurlijke speeltuinen en excursiebestemmingen.

Bijgewerkt op 17.06.2024 in Eten & drinken van Julia König
8 min. leestijd
Wat vandaag de dag een onvoorstelbaar bereik heeft op social media als charcuterie of girls' diner, wordt in Tirol gevoelsmatig al eeuwenlang gegeten: geconserveerde producten ontmoeten rauwe, verse producten - meer is er niet nodig voor een culinair geluksmoment. En omdat we allemaal weten dat je bent wat je eet, blijft er maar één vraag over: welk type Brettljausn ben jij?
 Verder lezen
Schritt 6:
Als ik soms weer eens niet weet wat ik 's avonds zal koken (en dat gebeurt helaas nogal eens), verheugen mijn zoontjes zich automatisch op hun lievelingsgerecht. Immers: Spinazieknödels gaan er altijd in - de groente is lekker verstopt, ze smaken heerlijk en je kunt ze ook nog eens heel goed invriezen.
 Verder lezen
Reizen door het maanlandschap rond de Schönwieshütte is makkelijk , hoewel het bijna onmogelijk lijkt: een ritje op een sneeuwscooter volstaat., © Tirol Advertising - Lisa Hörterer
Bijgewerkt op 22.01.2024 in Attracties van Julia König
7 min. leestijd
Je vindt ze meestal verstopt in kleine bossen of op zonnige open plekken en ontbreken één ding: de skipiste voor het grote zonneterras. Toch is het de moeite waard om deze afgelegen hutten iets verder weg van de piste op te zoeken, en daarvoor zelfs je ski’s een stukje te dragen! Vooral omdat deze berghutten uitpakken met een zeer aantrekkelijk aanbod. Een paar insidertips heb ik voor jou verzameld.
 Verder lezen
Pertisau.
, © Tirol Werbung, Jens Schwarz
Bijgewerkt op 17.01.2022 in Attracties van Julia König
4 min. leestijd
Tirol en skiën gaan hand en hand `s winters. Maar ik ben ook graag ver weg van de skipistes. Er is namelijk nog zoveel meer te beleven in Tirol. Mijn tips:
 Verder lezen
© Seilbahn Komperdell GmbH - Andreas Kirschner
Bijgewerkt op 01.01.2022 in Sport van Julia König
8 min. leestijd
Er zijn veel redenen om te gaan skiën: mensen met sportieve ambities willen fit blijven, de jonge wilden streven naar "Air Time", en gezinnen kijken uit naar “Quality Time” samen in de frisse lucht. Kenners weten echter dat de meest buitengewone ervaringen en maximaal genieten alleen op de ski kan worden beleefd. We hebben hier een tiental mogelijkheden geselecteerd
 Verder lezen
00-holundersirup
In mei en juni bloeit de vlier. Op de fiets ruik je de zoete vlierbloesems. Of op dat vergeten hoekje aan de speeltuin, of in de fruitgaard van de buren zie je die gebroken witte schermen. Je moet nu wel heel erg snel zijn om heerlijke vloerbloesemsiroop te maken! Wie te laat is, moet gewoon even wachten, want nu duurt het niet meer zolang vooraleer de vlierbessen rijp zijn. Eind augustus is het dan zover: de kleine besjes met hun donkerrode kleur, die zich langzaam violet kleuren, zijn de start voor de oogst van de vlierbessen! Onze recepten hoe je dat beetje zomer in flesjes en glaasjes kunt vullen... 
 Verder lezen
In de tijd tussen Kerstmis en Driekoningen is zo goed als alles mogelijk. Als je maar bepaalde rituelen inbouwt en eraan gelooft.
 Verder lezen
Sinds kort staat er iedere week een krat met verse biologische groenten uit de regio voor onze deur. Het is heerlijk, maar eerlijk gezegd ook best lastig: er zitten zoveel verschillende soorten groenten bij die ik gewoonweg niet ken of waarvan ik niet weet hoe ik ze moet bereiden. Hierdoor voel ik mij op sommige dagen, werkelijk waar, uitgedaagd door de groenten. Wat zal ik bijvoorbeeld maken met deze rode bieten?
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.