Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Winterprogramma naast de piste

Bijgewerkt op 17.01.2022 in Attracties

Pertisau.
, © Tirol Werbung, Jens SchwarzPertisau. © Tirol Werbung, Jens Schwarz

Tirol en skiën gaan hand en hand `s winters. Maar ik ben ook graag ver weg van de skipistes. Er is namelijk nog zoveel meer te beleven in Tirol. Mijn tips:

Winter- en sneeuwschoenwandelingen

Tijdens een wandeling met gids kom je op plekken en zie je panorama’s, waar geen enkele kabelbaan je heen kan brengen en die je misschien wel van jouw zomervakantie in Tirol kent. Ik vind het altijd verkwikkend om door het winterlandschap te wandelen en te genieten van die koude lucht. Mijn favoriet is een wandeling in de Pfundser Tschey, die door zijn lengte van 2 kilometer ook geschikt is voor jongere kinderen. Meer suggesties voor winterwandelingen in Tirol vind je hier:

Wie liever met dieren op pad gaat, kan in veel regio's, zoals het Stubaital of de Wilde Kaiser, met een lama op pad.

Winterwandelen in het Kaisertal.
, © Tirol Werbung, Frank StolleWinterwandelen in het Kaisertal. © Tirol Werbung, Frank Stolle

Wellness

Je mag je ook wel eens lekkere laten verwennen, zoals bijvoorbeeld in de Aqua Dome in Längenfeld of het Aigner Bad in Oost-Tirol. En daarbij hoort ook een bezoek aan de sauna. Dat is gezond en verwarmt je van kop tot teen na een dag in de frisse buitenlucht. En wie van wellness niet genoeg kan krijgen, boekt gewoon een kamer in één van de Tiroolse wellnesshotels.

Schaatsen en curling

Schaatsen is altijd leuk en kunnen vele mensen. Maar wie kan zeggen dat hij of zij pirouettes draaide voor een majestueuze 3000 meter hoge berg? Zelfs ´s avonds wacht het ijs op jou: in plaats van naar de bioscoop kun je in Tirol naar de natuurijsbaan in Ischgl bijvoorbeeld of schaatsen op de ijsbanen bij Landeck. Ik garandeer je, dit is FUN :)

Schaatsen op de Piburger See.
, © Tirol Werbung, Ramon HaindlSchaatsen op de Piburger See. © Tirol Werbung, Ramon Haindl

Rit met de koets en paardrijden

Ritten met de koets zijn prachtig en, afhankelijk van het gezelschap, vaak ook romantisch (met je geliefde), heel erg vermakelijk (met je beste vrienden) of gewoon ontzettend spannend (met de kinderen). Mijn persoonlijke tip: een ritje met de paardenkoets bij de Sennhütte Falzthurn in Pertisau am Achensee (foto onder). Als alternatief kun je een rijles boeken in Paznaun. Wie het graag gewaagd wil, kan ook eens een ritje op de huskyslee in Kühtai proberen.

Met koets en paar langs de Achensee.
, © Tirol Werbung, Jens SchwarzMet koets en paar langs de Achensee. © Tirol Werbung, Jens Schwarz

Uitstapjes

Enkele tips voor uitstapjes: een ritje op de Alpine Coaster in Serfaus-Fiss-Ladis of in het Alpbachtal, een bezoek aan het museum in kasteel Ambras of het Alpinarium in Galtür, een bezoek aan de Alpendierentuin of een dagje in het zwembad (bijv. Stubay in Telfes), ... en wie kent nog niet de de voetgangershangbrug highline179 bij Reutte. Die is zelfs ´s winters geopend.  Heb je ooit de binnenkant van een natuurlijke ijsgrot gezien? Nee? Dan stop bij het natuurijspaleis op de Hintertuxer gletsjer. Nog meer winteruitstapjes vind je hier.

Shopping

Shop eens op de kerstmarkt! Terwijl je geniet van de unieke kerstsfeer op de adventsmarkt met een glaasje glühwein of punch in je hand, kuier je of geniet je van het bijprogramma.

Kerstmarkt in Hall
, © TVB Hall-Wattens, Gerhard BergerKerstmarkt in Hall © TVB Hall-Wattens, Gerhard Berger

Juichen in de sneeuw

Tijdens de Tiroolse winter vinden tal van wereldbekerwedstrijden van het hoogste niveau plaats, bijvoorbeeld de Bergisel-jump in Innsbruck, FIS-races voor dames in St. Anton of Lienz, de legendarische Hahnenkamm-races in Kitzbühel en nog veel meer.

Observeer dieren in het wild

Deze schuwe bosbewoners kun je observeren wanneer ze voedsel krijgen of in het wild tijdens één van de begeleide wandelingen in het nationale park Hohe Tauern. In de Alpenzoo van Innsbruck kun je ook alle Tiroolse wilde dieren „onder één dak“ bewonderen.

Gemzen bij het Rofangebirge.
, © Tirol Werbung, Jannis BraunGemzen bij het Rofangebirge. © Tirol Werbung, Jannis Braun

Rodelen

Een leuke rodeltocht is altijd fun, zowel ´s avonds als overdag. Hier zijn onze tips voor de beste rodelbanen. Informatie over de huidige omstandigheden vind je op winderrodeln.org.

Rodeln in Sölden, Hochgurg.
, © Tirol Werbung, Moore CaseyRodeln in Sölden, Hochgurg. © Tirol Werbung, Moore Casey

Meer informatie over de weekprogramma‘s vind je ook bij de informatiebureaus in je vakantieregio. Die soms echt verrassend. In de Wildschönau en de Tiroler Zugspitzarena kun je bijvoorbeeld onder deskundige begeleiding een iglo bouwen. Of wat dacht je van een ritje met een sneeuwschuiver of -ploeg in het Pitztal?

Zoals je leest, kun je niet alleen skiën in Tirol. Er zijn talloze mogelijkheden om de Tiroolse bergen te ontdekken en ervan te genieten. Hebben we nog iets vergeten?
 

Julia König heeft twee kleine, maar net als alle anderen, drukke jongens en brengt daarom veel van haar vrije tijd buitenshuis door met haar familie. Ze heeft de beste tips voor avontuurlijke speeltuinen en excursiebestemmingen.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.