Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Christina

Ze is veel op pad (natuurlijk met haar gezin, wat dachten jullie :) ) en doet graag verslag over leuke evenementen en uitstapjes voor gezinnen.

presse-jungbrunn-spa-panorama lichtbadewanne, © Hotel Jungbrunn
Bijgewerkt op 30.10.2023 in Attracties van Christina
4 min. leestijd
“Er schijnen veel dingen te zijn waarvoor een heet bad niet goed is. Maar ik ken er maar heel weinig“ … aldus Sylvia Plath, Amerikaanse schrijfster uit de vorige eeuw.
 Verder lezen
"Mensen hebben tijd nodig om tot zichzelf te komen en in zich te keren." (Albert Einstein), © Tirol Werbung / Roman Haindl
Bijgewerkt op 18.09.2023 in Attracties van Christina
5 min. leestijd
Ik lig, warm ingeduffeld in een zachte badjas, op een waterbed. Nog lekker warm van een bezoek aan de sauna. Ik geniet nog na. Ik ruik een aangename geur en probeer te ontdekken wat die geur is. Jasmijnbloesems - ja precies! Mijn blik dwaalt over de bergtoppen die ik door het raam voor me bewonder. Het is bijna helemaal stil. Alleen de zachte tonen van een piano zijn ergens in de verte hoorbaar. Geen alledaagse mijmeringen. Mijn brein is in chill-out-modus en alleen dagdromen zijn welkom.
 Verder lezen
Hohen Fürleg, Karwendel
Bijgewerkt op 17.04.2023 in Andere van Christina
2 min. leestijd
Het maakt niet uit of je geboren bent in Tirol en momenteel ergens anders woont, of dat je er ooit een heerlijke vakantie hebt gehad. Het verlangen om terug te keren naar dit kleine land in de bergen kan iedereen overkomen. Soms is het verlangen ineens daar en kom je er niet meer van af. Of het verlangen is altijd al aanwezig, alleen kom je er nu pas achter.
 Verder lezen
We beschrijven in deze blog vijf soorten mannen om verliefd op te worden. Of ook niet, want of je verliefd wordt op een bepaalde persoon, heeft niets te maken met het “type” van man of vrouw die voor je staat, maar eerder met de chemie tussen twee mensen.
 Verder lezen
Twee geliefden verenigd voor de eeuwigheid!  Foto: Tirol Werbung
Bijgewerkt op 01.03.2021 in Cultuur van Christina
5 min. leestijd
Tiroolse sprookjes en sagen zijn vertellingen over mooie avonturen en ongewone ontmoetingen in Tirol en worden van generatie op generatie overgedragen. Of deze verhalen daadwerkelijk precies zo gebeurd zijn? Of er een kern van waarheid in zit? Geen idee. Vage verwijzingen laten vermoeden dat sommige verhalen echt gebeurd zijn.
 Verder lezen
00-zillertalerkrapfen
Bijgewerkt op 11.10.2016 in Eten & drinken van Christina
2 min. leestijd
Toen ik klein was, waren er een paar gerechten die alleen mijn vader maakte. Aangezien hij daar haast nooit tijd voor had, was het dus groot feest als het weer eens zover was. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij mijn vaders Zillertaler Krapfen mijn riem vaak een paar gaatjes losser moest doen. Van deze overheerlijke Krapfen kon ik gewoon niet genoeg krijgen!Ik heb mijn vader onlangs gevraagd of hij mij eens wilde laten zien hoe hij deze Krapfen maakt. En alhoewel hij al in geen jaren meer Zillertaler Krapfen gemaakt had, was hij meteen heel enthousiast.
 Verder lezen
Als klein meisje was mijn papa de man die ongeveer alles kon! Eén van die bijzondere dingen, die hij heel erg goed kon, was Kiachl, een heel traditioneel Tirools gerecht, bakken. Die geur van gebakken Kiachln en dampende zuurkool, de hele familie rondom de keukentafel – dat zijn voor mij bijzondere herinneringen. En toen was ik oud genoeg om zelf te leren hoe je deze lekkernij maakt. Van wie kan ik beter leren dan van de meester zelf? En ik blijf erbij: wie niet met liefde kookt, bereid alleen maar voor. En dat zou nefast zijn voor deze lekkere Kaichls.
 Verder lezen
© Tirol Werbung/Bernhard Aichner
Er zijn fenomenen, gebouwen en rituelen in Tirol, die op het eerste gezicht een beetje merkwaardig schijnen. En toch bestaan ze echt!
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.