Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Eva

Ze is meer levensgenieter dan sportvrouw en is het liefst met haar camera op pad. Eva woont in het Tiroler Oberland, maar gaat ook wel eens op ontdekkingstocht in andere delen van het land. Zij beleeft Tirol in de winter op haar ski’s en in de zomer te voet veraf van alle toeristische paden.

Obholz
Bijgewerkt op 28.08.2023 in Attracties van Eva
3 min. leestijd
Een keertje zelf in de stal helpen of toekijken hoe de boerin heerlijke gerechten tovert, van het uitzicht en de rust genieten terwijl de boer het hooi van het aangrenzende weiland haalt... Dat staat je allemaal tijdens een vakantie op de boerderij te wachten - en natuurlijk nog véél meer ;-) Waarom je dat echt een keertje uit moet proberen? Lees zelf maar:
 Verder lezen
seebensee-tirol
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Attracties van Eva
6 min. leestijd
Wat is er fijner dan op een zomerse dag te relaxen aan een bergmeer? Een klein pittoresk meer dat alleen lopend of fietsend te bereiken is. Een bergmeer waar echte waterratten een duik in het koele water nemen en anderen enkel pootjebaden ;) Ik vroeg het aan onze blogredactie en verzamelde 12 persoonlijke favoriete bergmeren.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 27.02.2023 in Sport van Eva
4 min. leestijd
Ondanks, of misschien wel dankzij de warmere temperaturen, is skiën in het voorjaar een bijzondere belevenis. Hier zijn 12 redenen waarom we dol zijn op lenteskiën in Tirol. Of waarom het nog te vroeg is om je ski's of snowboard in de kelder te ruimen.
 Verder lezen
Ort: Innsbruck
Bijgewerkt op 09.11.2020 in Eten & drinken van Eva
3 min. leestijd
Op de Tiroolse kerstmarkten zijn, naast klassiekers, ook veel regionale specialiteiten te proeven. Wij nemen je mee op een culinaire expeditie.
 Verder lezen
Kasspatzln
Een typisch Tiroler gerecht is Kasspatzln, ook Käsespätzle, met pittige gesmolten kaas en gebakken ui. In deze video zie je hoe je Kasspatzln thuis kunt nakoken. Veel succes & smakelijk
 Verder lezen
Bijgewerkt op 15.01.2019 in Eten & drinken van Eva
2 min. leestijd
 Verder lezen
Oefenspoor voor deze prachtige coulisse in Seefeld
Bijgewerkt op 28.11.2017 in Sport van Eva
2 min. leestijd
Christine stond afgelopen winter in Seefeld in Tirol voor het eerst op langlaufski’s en heeft daar van langlaufleraar Thomas een paar tips en oefeningen gekregen. Aangezien het gevaar om blessures op te lopen vergeleken bij het alpiene skiën nogal gering is, is het langlaufen bij de Tirolers én de gasten intussen een aantrekkelijk alternatief geworden. Bovendien heb je het langlaufen op een makkelijke piste ook met weinig sportief talent relatief snel onder de knie. Kijk maar:
 Verder lezen
Ort: Sellrain
Rodelen is best makkelijk, mits je de techniek onder de knie hebt. En die heeft waard Andreas aan Christine laten zien. Andreas en zijn gezin beheren sinds tientallen jaren de rodelbaan van de Rauthhütte in Leutasch. De hut is overigens ook een populaire bestemming voor een korte skitocht en een lekker hapje eten.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.