Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Eva

Ze is meer levensgenieter dan sportvrouw en is het liefst met haar camera op pad. Eva woont in het Tiroler Oberland, maar gaat ook wel eens op ontdekkingstocht in andere delen van het land. Zij beleeft Tirol in de winter op haar ski’s en in de zomer te voet veraf van alle toeristische paden.

Ort: Innsbruck
Bijgewerkt op 09.11.2020 in Eten & drinken van Eva
3 min. leestijd
Op de Tiroolse kerstmarkten zijn, naast klassiekers, ook veel regionale specialiteiten te proeven. Wij nemen je mee op een culinaire expeditie.
 Verder lezen
Schneeschuhwandern-Tipps-Seefeld
Bijgewerkt op 13.10.2020 in Sport van Eva
2 min. leestijd
Op een zonnige middag heeft Christine afgesproken met Walter van de skischool Sport Aktiv in Seefeld. Samen gaan zij een ontspannen sneeuwschoenwandeling maken over de besneeuwde weilanden.
 Verder lezen
Stap 5: de knoedels opdienen in bouillon
Bijgewerkt op 11.06.2020 in Eten & drinken van Eva
2 min. leestijd
Tiroler spekknoedels behoren tot de klassiekers uit de Tiroler keuken. Van alle knoedels  zijn deze het meest geliefd bij de Tirolers. Daarbij wordt doorgaans koolsla geserveerd. In dit recept maken wij spekknoedels in bouillon, maar je kunt ze ook serveren met enkel zuurkool of koolsla.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 11.06.2020 in Eten & drinken van Ines
3 min. leestijd
Het beroemde Tiroolse gerecht Kaiserschmarren is geliefd bij velen. Bij veel Tirol-liefhebbers loopt het water al in de mond bij het horen van de naam van het gerecht, laat staan de geur. De meesten denken dat moeilijk is om het gerecht te maken, maar niets is minder waar. Lees snel hoe jij je eigen Kaiserschmarren kunt maken.Veel kookplezier!
 Verder lezen
Kasspatzln
Een typisch Tiroler gerecht is Kasspatzln, ook Käsespätzle, met pittige gesmolten kaas en gebakken ui. In deze video zie je hoe je Kasspatzln thuis kunt nakoken. Veel succes & smakelijk
 Verder lezen
Warme kerstsfeer in Achenkirch am Achensee
Bijgewerkt op 14.10.2019 in Andere van Eva
2 min. leestijd
Ik geef eerlijk toe, ik ben een winterkind. In augustus sta ik al te popelen tot de temperaturen weer dalen en kan nauwelijks wachten tot de eerste sneeuw valt. Hoewel elk seizoen in Tirol zijn charme heeft, zet ik in deze blog 10 redenen op een rij waarom de winter in Tirol zo bijzonder is.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 15.01.2019 in Eten & drinken van Eva
2 min. leestijd
 Verder lezen
seebensee-tirol
Bijgewerkt op 15.05.2018 in Attracties van Eva
5 min. leestijd
Was gibt es schöneres als an einem Sommertag bei einem Bergsee zu entspannen? Einem kleinen, der nicht mit dem Auto erreichbar ist. Und wo Schwimmen nur etwas für die ganz Harten ist. Aber den Zeh kann man ja mal ins kalte Wasser stecken ;-) Ich habe mich in unserer Blog-Redaktion umgehört und die 12 persönlichen Lieblings-Bergseen gesammelt:
 Verder lezen
Ort: Scheffau a.W.K.
Bijgewerkt op 04.05.2018 in Attracties van Eva
3 min. leestijd
Een keertje zelf in de stal helpen of toekijken hoe de boerin heerlijke gerechten tovert, van het uitzicht en de rust genieten terwijl de boer het hooi van het aangrenzende weiland haalt... Dat staat je allemaal tijdens een vakantie op de boerderij te wachten - en natuurlijk nog véél meer ;-)Waarom je dat echt een keertje uit moet proberen? Lees zelf maar:
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.