Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Tiroolse lekkernijen op onze kerstmarkten

Bijgewerkt op 09.11.2020 in Eten & drinken

Ort: Innsbruck
Ort: Innsbruck

Op de Tiroolse kerstmarkten zijn, naast klassiekers, ook veel regionale specialiteiten te proeven. Wij nemen je mee op een culinaire expeditie.

Wanneer ik een bezoek breng aan de kerstmarkt is het kraam met Kiachl mijn absolute „guilty pleasure“ – alleen dan zonder zuurkool, maar mét bosbessen! Heb jij ook een favoriet kraam op de kerstmarkt als het gaat om lekkernijen? Of probeer je ieder jaar wat nieuws? Hier een paar smakelijke tips voor jouw volgende bezoek aan een Tiroolse kerstmarkt!

De klassieker: Tiroler Kiachl

De beste Kiachl is te vinden bij Christoph Fischler op de kerstmarkt in Hall (kraam nr. 1 vooraan het stadhuis). Al meer dan vijftien jaar staat hij op deze gezellige kerstmarkt en biedt naast de zoete variant met bosbessen, ook een hartige Kiachl met zuurkool aan.

Iets bijzonders: Adventwijn en -bier

Naast de heerlijke Rattenberg Adventwijn met vlierbessen bestaat er ook speciaal Rattenbergs Adventbier. Josef Moser uit de ‘Kristalbrouwerij Alpbach’ brouwt speciaal voor de Adventsperiode in Rattenberg, een amberkleurig, van nature troebel bier. Het bier is niet alleen lekker, maar ook leuk om cadeau te geven. Het komt in een aardewerk vat van 0.75l.

Heerlijk hartig: Zillertaler Donuts

Op de kerstmarkt in de oude binnenstad van Innsbruck vind je lekkere Zillertal Donuts gevuld met Tiroler Graukäse (kraam ‘Zillertaler Krapfen’ in de Kiebachgasse). Het kraam wordt gerund door Traditionsgasthaus ‘White Horse’ en de donuts worden bereid naar een origineel recept uit het Zillertal.

Traditioneel: Lienzer Lebzelt

Bij de kraam van bakkerij Joast is tijdens Advent in Lienz de originele ‚Lienzer Lebzelt‘ te proeven. Op deze met veenbessen gevulde kruidkoek naar middeleeuws recept, met bovenop een laag marsepein, prijkt een afbeelding van de aanbidding door de drie koningen. Het motief komt van een houten bakvorm uit 1644 die in Schloss Bruck gevonden is, en exact nagemaakt werd.

Iets nieuws: Seidlalm Burger

Op de kerstmarkt in Kitzbühel wordt een bijzondere variant van de ‚Seidalm Burger‘ bereid. Hier wordt geen gebraden varkensvlees gebruikt, maar gesmoord varkensvlees van het spit.

Zoete lekkernij: Achensee Kerststol

De lekkerste kerststol in Tirol wordt gemaakt door de Adler bakkerij bij de Aachensee. De kerststol is te koop tijdens de bergadvent in Fischergut in Pertisau.

Huisgemaakt: Mauthner worst

Op de kerstmarkt in St. Johann zijn bij bijna alle kramen huisgemaakte specialiteiten te proeven en te koop. Niet te missen zijn de Mauthner worsten. Deze worsten worden wekelijks vers gemaakt met lokale ingrediënten in het ‘Gasthof Mauth’.

Knödelliefde: Pressknödel

Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt in het stadspark van Kufstein moet je de Pressknödel met soep proberen. Bijzonder aan deze lekkernij is dat het wordt aangeboden door de brandweer van Kufstein.

Ze is meer levensgenieter dan sportvrouw en is het liefst met haar camera op pad. Eva woont in het Tiroler Oberland, maar gaat ook wel eens op ontdekkingstocht in andere delen van het land. Zij beleeft Tirol in de winter op haar ski’s en in de zomer te voet veraf van alle toeristische paden.

Laatste artikel van Eva
Bijgewerkt voor 6 dagen in Sport
12 redenen waarom we dol zijn op lenteskiën in Tirol
4 min. leestijd
Obholz
Bijgewerkt op 28.08.2023 in Attracties
12 redenen voor een vakantie op de boerderij in Tirol
3 min. leestijd
seebensee-tirol
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Attracties
Tirols mooiste bergmeren
6 min. leestijd
Stap 5: de knoedels opdienen in bouillon
Bijgewerkt op 11.06.2020 in Eten & drinken
Tiroler spekknoedels: het originele recept
2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15.01.2019 in Eten & drinken
Recept: Tirools boerenbrood bakken
2 min. leestijd
Alle artikelen van Eva
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.