Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Michael

De geboren Villacher is sinds mei 2012 mede verantwoordelijk voor de persdienst en de website presse.tirol.at. Door de liefde voor zijn vriendin en de Tiroolse bergen is hij naar Innsbruck verhuisd. In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen en mountainbiken of kiest hij voor toerskiën en freeriding. Hij is af en toe ook te horen in het radioprogramma “Kulturton” op FREIRAD 105,9.

tirol werbung-solden-blanchard-7884
Bijgewerkt op 16.03.2021 in Attracties van Michael
7 min. leestijd
Samen met Rudi Wyhlidal gaan wij een dag op pad in zijn nieuwe thuis: Sölden. De fotograaf en voormalig Snowpark designer deelt zijn persoonlijke tips voor een geweldige dag in dit wereldberoemde skigebied.
 Verder lezen
Op weg naar het dal: Gemzen, zoals deze hier in Mieming, trekken ’s winters uit het hooggebergte naar lager gelegen gebieden.
Als de temperatuur buiten onder het vriespunt daalt, trekken wij ons terug in onze warme, behagelijke huizen. De wilde dieren in de bergen hebben die mogelijkheid natuurlijk niet en moeten de winter soms bij temperaturen van ver onder nul doorstaan. De jonge Tiroolse dierenfotograaf Fabio Hain heeft voor ons fotografisch vijf wilde dieren vastgelegd, die speciale overlevingstechnieken voor de winter ontwikkeld hebben.
 Verder lezen
Wandelen met sneeuwschoenen bij Hochfilzen in het Pillerseetal. (Foto: Tirol Werbung)
Bijgewerkt op 09.11.2020 in Attracties van Michael
4 min. leestijd
Tijdens de kerstdagen willen de meeste mensen bij hun familie zijn. En dat het liefst in de sneeuw. Kerstmis in de sneeuw is gewoon veel mooier. Want hoe moet je anders met je kinderen een sneeuwpop maken om ze zoet te houden tot de kerstman eindelijk komt? Maar waar vind je die fel begeerde sneeuw op kerst?
 Verder lezen
TW Herzmomente – Oetztal – Mountainbike-Guide Vreni Meijerink von MTB-Schule „Ride on“ – Auffahrt zur Kleble Alm.
Vreni Meijerink groeide op aan de Nederlandse kust en woont nu te midden van de Ötztaler Alpen. In Nederlands was haar lievelingshobby kunstschaatsen, in Tirol is ze 's winters skilerares en 's zomers mountainbike-guide, die mountainbike-liefhebbers de kneepjes van deze sport bijbrengt. Intussen vertrouwen zelfs Tiroolse ouders hun kinderen aan de vliegende Hollandse toe. Maar eigenlijk zag het levensplan van Vreni er ooit helemaal anders uit....
 Verder lezen
De droom van de 26-jarige Fabian Pimminger uit Opper-Oostenrijk was het bewandelen van de Adelaarsweg, van het Kaisergebergte naar Arlberg. Onlangs is deze droom uitgekomen. Ik vroeg hem naar zijn ervaringen: 320 kilometer in 24 etappes en 23.000 hoogtemeters dwars door Tirol. Fabian vertelt over zijn mooiste en zwaarste momenten, maar ook over goede maaltijden, overnachtingen in berghutten en andere onvergetelijke belevenissen.
 Verder lezen
1_Skifahren in Ischgl_Pardatschgrat
Bijgewerkt op 13.06.2016 in Attracties van Michael
4 min. leestijd
In het Tiroolse skigebied Ischgl is het skiseizoen zojuist begonnen. Het afgelopen weekend is er hier in totaal zo'n 30 cm sneeuw gevallen. We waren voor jullie een hele dag op de skipistes in en rond Ischgl op pad.
 Verder lezen
Foto: Naturparkregion Reutte
Bijgewerkt op 01.04.2016 in Attracties van Michael
4 min. leestijd
21 Redenen waarom je nooit een uitstapje naar Tirol moet plannen. Een reis naar Tirol is totaal niet de moeite waard. Hier valt niets te zien en al helemaal niets te beleven.
 Verder lezen
Beckna Harakiri schmal
De snowboardlegende Thomas "Beckna" Eberharter laat ons een paar van zijn lievelingsplekken in Mayrhofen zien. Bovendien vertelt hij ons waarom zijn geboorteplaats bij de snowboarders en freeskiërs netzo bekend is als Kitzbühel bij de alpiene skiërs. En ook terzijde van het skigebied heeft Thomas nog een paar interessante tips voor ons.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.