Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Wandelen, gondels en ontbijt: zonsopgang op de berg

Bijgewerkt op 14.05.2018 in Attracties

Eder Robert – photography & cinematography

Vroeg opstaan is niet mijn ding. Maar hier in Tirol mis ik dan de meest verbazingwekkende dingen. Een tocht met de gondel de berg op, terwijl de eerste zonnestralen de dageraad aankondigen. Ontbijt met spek en kaas hoog op een bergweide, terwijl de schaduwen in het dal zich langzaam terugtrekken. Een ochtendwandeling naar de top, terwijl de maan langzaam verdwijnt en de wereld onder mij ontwaakt. Het uitzicht op de top, terwijl ochtenddauw in slow-motion optrekt.

Het is eigenlijk te mooi om in bed te blijven liggen. Wandelingen om het Zillertal in de vroege ochtend te zien:

Zonsopkomst met koffie op de bergweide

Vier uur in de ochtend. Tientallen mensen hebben zich op het dorpsplein in Itter verzameld. Afgezien van het bleke maanlicht, is het nagenoeg duister. Hoofdlampen knipperen, rugzakken staan op de grond. Onder de vele vroege vogels is ook Carmen Sitzmann van het plaatselijke VVV-kantoor. In 2011 kreeg Carmen voor het eerst het idee om een begeleide wandeltochten in Oostenrijk bij zonsopgang te organiseren op de Kraftalm. Op 2 augustus 2015 leidt zij wederom deze ochtendwandeling de berg op. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar 9 augustus 2015. Meeting point: vier uur ’s ochtends op het dorpsplein in Itter.

Bij de Kraftalm staan gastheer Jakob en gastvrouw Christl klaar met koffie, thee, kaas, spek, brood, druiven, radijsjes, jam en zelfgemaakte spreads. (Foto: Romi Misslinger)Bij de Kraftalm staan gastheer Jakob en gastvrouw Christl klaar met koffie, thee, kaas, spek, brood, druiven, radijsjes, jam en zelfgemaakte spreads. (Foto: Romi Misslinger)

Elke vrijdag van 12 juni tot 18 september 2015 zijn er begeleide zonsopgangwandelingen vanaf het VVV-kantoor Oberperfuss vlakbij Innsbruck naar het populaire Rangger Köpfl (1939 meter). Terwijl je geniet van een kopje koffie, heb je prachtig uitzicht op Innsbruck en het Inntal.

Meer tips voor begeleide zonsopgangwandelingen vind je hier: www.visittirol.nl/wandelen-met-zonsopgang

 

Zwevend met de gondel naar het ontbijt

Vroege vogels zweven na vroeg wandelen in het Zillertal in Mayrhofen naar de zon. Daar en in de Tiroler Zugspitz Arena treden de kabelbanen in de zomer op donderdag en zondag om vijf uur ’s ochtends in werking, zodat u op de top bent voordat de eerste zonnestralen doorbreken. De Schönjochbahn bij Fiss begint bij goed weer zijn tocht ’s morgensvroeg voor zonsopgang. Na een begeleide ochtendwandeling naar de top tijdens de zonsopgang, staat een luxe ontbijt te wachten in het panoramische restaurant ‘BergDiamant’. Echte luxe is de rit met de Fisser Genussgondel (Fisser Genotgondel). Hier zweef je comfortabel tweerondjes met de kabelbaan, terwijl je geniet van mousserende wijn, zalm, brood en eieren. Op 12 juli en 9 augustus 2015 vanaf vijf uur ‘s ochtends kun je met de Reuttener Seilbahnen de berg op naar het panoramisch restaurant Hahnenkamm.

(Foto: Robert Eder, www.reuttener-seilbahnen.at)(Foto: Robert Eder, www.reuttener-seilbahnen.at)

Hier vind je nog meer tips voor gondeltochten bij zonsopkomst.

 

De geboren Villacher is sinds mei 2012 mede verantwoordelijk voor de persdienst en de website presse.tirol.at. Door de liefde voor zijn vriendin en de Tiroolse bergen is hij naar Innsbruck verhuisd. In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen en mountainbiken of kiest hij voor toerskiën en freeriding. Hij is af en toe ook te horen in het radioprogramma “Kulturton” op FREIRAD 105,9.

Laatste artikel van Michael
Hängebrücke Highline 179, © Naturparkregion Reutte
Bijgewerkt op 25.04.2024 in Attracties
De 21 saaiste uitstapjes in Tirol
4 min. leestijd
tirol werbung-solden-blanchard-7884
Bijgewerkt op 16.03.2021 in Attracties
Een dag in de sneeuw: snowboarden in Sölden
7 min. leestijd
Wandelen met sneeuwschoenen bij Hochfilzen in het Pillerseetal. (Foto: Tirol Werbung)
Bijgewerkt op 09.11.2020 in Attracties
Witte kerst: 10 plaatsen in de sneeuw
4 min. leestijd
1_Skifahren in Ischgl_Pardatschgrat
Bijgewerkt op 13.06.2016 in Attracties
Een dag in de sneeuw: Skiën in Ischgl.
4 min. leestijd
Alle artikelen van Michael
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.