Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Een dag in de sneeuw: Skiën in Ischgl.

Bijgewerkt op 13.06.2016 in Attracties, Foto's: W9 Studios

1_Skifahren in Ischgl_Pardatschgrat

In het Tiroolse skigebied Ischgl is het skiseizoen zojuist begonnen. Het afgelopen weekend is er hier in totaal zo'n 30 cm sneeuw gevallen. We waren voor jullie een hele dag op de skipistes in en rond Ischgl op pad.

Voor ons eerste sneeuwbericht van het seizoen 2015/16 waren we een hele dag in Ischgl, waar we behalve de actuele sneeuwhoogte ook het skigebied onder de loep hebben genomen.

08:30 uur//Dalstation Pardatschgratbahn

De rij bij de lift is kort en na enkele minuten zitten we al in de gondel. Eenmaal boven, stappen we midden in de winter uit.

Sinds het winterseizoen 2014/15 bevordert de Pardatschgratbahn wintersporters binnen 10 minuten van het dorpscentrum naar de Pardatschgrat op meer dan 2.600 meter hoogte. Deze baan legt overigens meer hoogtemeters af dan elke andere 3-kabel-baan ter wereld. Wie in de gondel al het gevoel krijgt of hij midden in een science fiction film zit, kan zich alvast op nog meer fantasy in het zelfbedieningsrestaurant bij het bergstation voorbereiden. Hartelijke groeten van Star Trek! Als het bij de Pardatschgratbahn erg druk is, is de Fimbabahn een goed alternatief om het skigebied snel te bereiken.

09:30 uur// Pardatschgrat & Idjoch

Een van de meest favoriete uitzichtspunten in het skigebied is de Pardatschgrat. Het is hier gewoon heerlijk om in een zonnestoel te liggen en van het uitzicht te genieten.

Verse sneeuw en prachtig uitzicht bij onze aankomst op de Pardatschgrat.Verse sneeuw en prachtig uitzicht bij onze aankomst op de Pardatschgrat.

Op de Pardatschgrat ontmoeten we Martin en zijn vrienden uit Nederland. We willen weten hoe ze het uitzicht vinden en waarom ze juist hier hun skiseizoen beginnen.

10:30 uur// Skipiste nummer 6 (van 81)

Vanaf de Pardatschgrat bereiken we via piste nummer 6 het hart van het skigebied, de Idalp. Hier vindt ook elk jaar het grote end-of-season concert plaats met stars als Robbie Williams, Alicia Keys of de Sportfreunde Stiller.

De afdaling naar het Velilltal (piste #7) is qua landschap ongetwijfeld een van de mooiste in heel Tirol: Rechts verheffen zich de meer dan 3.000 meter hoge toppen van de Bürkelkopf, recht voor ons zien we het Madlein-bergmassief. Wie zin heeft in après-ski, volgt gewoon de piste naar beneden tot aan Ischgl.

 

11:30 uur// Idjoch

We krijgen het advies om de Idjoch-Bahn te pakken en eenmaal boven een blik op de Zwitserse bergen te werpen. Immers vormen de bergbanen van de plaatsjes Ischgl in Oostenrijk en Samnaun in Zwitserland al jaren een grensoverschrijdend skigebied.

Vanaf het Idjoch hebben we een prachtig uitzicht naar Samnaun in Zwitsterland.Vanaf het Idjoch hebben we een prachtig uitzicht naar Samnaun in Zwitsterland.

 

Op het Idjoch ontmoeten we Steffi en Olive. Ze komen uit de buurt van Stuttgart en zijn speciaal voor de seizoenstart naar Ischgl gekomen. Ze vertellen ons meer over de condities van de pistes vandaag, slechts één dag na het begin van het skiseizoen.

12:30 uur// Pauzeren bij de Videralp

We gaan voor onze lunchpause naar de Videralp, omdat dit een gezellige en vooral kleine hut is. En ze hebben daar een heerlijk zonneterras.

 


          Gemütliche Einkehr bei der Videralp.
        Gemütliche Einkehr bei der Videralp.


          Gemütliche Einkehr bei der Videralp.
        Gemütliche Einkehr bei der Videralp.


          Gemütliche Einkehr bei der Videralp.
        Gemütliche Einkehr bei der Videralp.

Wat ook heel gezellig is: de nieuwe lounge in de Höllboden. Ideaal voor een lekker kopje koffie tussendoor. Het Pardorama is heel apart vanwege de glasconstructie en het heerlijke uitzicht. In het restaurant met bediening kun je lekker eten.

 

14:30 uur// Piste 22, Palinkopf – Höllboden

Na de lunch zitten we weer boordevol energie en pakken de lift naar de Palinkopf en genieten van de afdaling op piste nummer 22.

 

Wie een echte challenge zoekt moet de 14a met een daling van 70% proberen. Daar beginnen je bovenbenen al te branden als je naar beneden kijkt… Zin in een uitstapje naar Zwitserland? Dan kun je het beste de Duty Free Run via de 80a (Zeblaswiese) naar Samnaun pakken – koffie- en shoppingstop inbegrepen.

 

15:30 uur// Afdaling naar het dal en après-ski

Er is hier enorm veel keus en genoeg aanbod voor elke smaak. Er zijn ook heel mooie restaurants en cafés waar je het wat rustiger aan kunt doen. Zoals bijvoorbeeld het Allegra.

In „Allegra“ praten we even met barchef Mario. De bar is bekend voor zijn heerlijke pastagerechten en steaks. Hij hoort bij het bekende Hotel Yscla, waar een van de jongste met een koksmuts onderscheiden koks van Oostenrijk werkt.

 

16:30 uur, of later… // Goodbye, Ischgl!

Onze conclusie: Tijdens de dagen voor ons bezoek aan het skigebied van Ischgl is er zo’n 30 centimeter sneeuw gevallen, bij temperaturen rond min 10. Dat betekent perfecte poedersneeuw – natuurlijk tot grote vreugde van een ieder die voor de start van het skiseizoen naar Ischgl gekomen is. De gasten die wij ontmoet hebben, waren allemaal erg enthousiast en hadden voor het merendeel zin in party. Wie de (ski-) piste op wil, zal hier gegarandeerd zijn draai kunnen vinden. Maar ook wie rustigere hoeken zoekt om uit te gaan, zal in Ischgl talrijke geschikte plek ontdekken.

 

Nog meer tips en inlichtingen over Ischgl finden jullie hier: Silvretta Arena Ischgl. Hebben jullie ook insider tips over Ischgl? Deel ze dan gewoon meteen hier met de andere BlogTirol lezers en lezeressen.

Fotos: W9 Studios

De geboren Villacher is sinds mei 2012 mede verantwoordelijk voor de persdienst en de website presse.tirol.at. Door de liefde voor zijn vriendin en de Tiroolse bergen is hij naar Innsbruck verhuisd. In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen en mountainbiken of kiest hij voor toerskiën en freeriding. Hij is af en toe ook te horen in het radioprogramma “Kulturton” op FREIRAD 105,9.

Laatste artikel van Michael
Hängebrücke Highline 179, © Naturparkregion Reutte
Bijgewerkt op 03.07.2023 in Attracties
De 21 saaiste uitstapjes in Tirol
4 min. leestijd
tirol werbung-solden-blanchard-7884
Bijgewerkt op 16.03.2021 in Attracties
Een dag in de sneeuw: snowboarden in Sölden
7 min. leestijd
Wandelen met sneeuwschoenen bij Hochfilzen in het Pillerseetal. (Foto: Tirol Werbung)
Bijgewerkt op 09.11.2020 in Attracties
Witte kerst: 10 plaatsen in de sneeuw
4 min. leestijd
Eder Robert – photography & cinematography
Bijgewerkt op 14.05.2018 in Attracties
Wandelen, gondels en ontbijt: zonsopgang op de berg
3 min. leestijd
Alle artikelen van Michael
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.