Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Rosanna
vegetarische-veganistische-restaurants-hotels-in-tirol, © Olive
De Tiroolse keuken is van oudsher een boerenkeuken en dus zijn de meeste gerechten eerder zwaar. Denk maar aan Kaiserschmarren, Speck- en Kasknödel. Bovendien eten ze er veel vlees en koken graag met melkproducten. Steeds meer restaurants en hotels zetten nu ook op alternatieven. We hebben een paar leuke plekjes voor jullie bezocht én goedgekeurd!
 Verder lezen
ledermanufakturgrgatirol
Bijgewerkt op 25.01.2021 in Bedrijven & Fabrikanten van Rosanna
5 min. leestijd
Gregor Mair heeft van zijn ambacht zijn beroep gemaakt: in een kleine werkplaats ontwerpt en maakt hij tijdloze lederen handtassen.
 Verder lezen
Die Autobahn im Wipptal.
Bijgewerkt op 08.04.2020 in Attracties van Rosanna
5 min. leestijd
In de zomer van 2019 ging er de eerste keer een rijverbod in Tirol van kracht, maar ook 's winters zorgt nu een verbod voor minder verkeersoverlast op de Tiroolse wegen. Voor de inwoners van bv. het Wipptal of Kufstein is het een noodzakelijk kwaad om de ellenlange files in hun dorpen te verhinderen. Tegelijkertijd zorgt het verbod natuurlijk voor frustraties en onzekerheid bij de vakantiegangers.
 Verder lezen
Waldbaden Seefeld
Bijgewerkt op 10.09.2019 in Attracties van Rosanna
5 min. leestijd
Is het een boswandeling of therapie? In Tirol kun je samen met een coach een boswandeling maken. Dit blijkt stress te verminderen.
 Verder lezen
guatz-essen-titelbild
Peter Fankhauser, kok in het Zillertal, serveert in zijn vegetarisch restaurant „Guatz Essen“ in Stumm bijna uitsluitend producten uit zijn eigen permacultuurtuin. En dat is in Oostenrijk (nog) heel bijzonder.
 Verder lezen
Plaatsen: Achenkirch
Het bekendste kerstlied aller tijden is „Stille Nacht, Heilige Nacht.“ Het lied is intussen meer dan 200 jaar oud: tijd voor tien weetjes omtrent deze kersthit. Vooral nummer 10 deed me overigens breed glimlachen.
 Verder lezen
Ort: Tux
Hij zorgt voor duidelijke regels op de pistes en het 'misbruik' daarvan ontgaat hem niet: Jürg Tarmann, 60 jaar, is verantwoordelijke van de trainingspistes op de Hintertuxer gletsjer. Het enige skigebied van Oostenrijk dat heel het jaar door geopend is. Doordat het skigebied 365 dagen in het jaar ideale condities kent, is het uitgegroeid tot een van de meeste populaire trainingsgebieden van de internationale skisport. Van mei tot december bereiden hier vele professionals en jonge atleten zich voor op het komende seizoen.
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.