Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Rosanna
Plaatsen: Achenkirch.
, © Tirol Werbung, Michael Grössinger
Bijgewerkt op 19.12.2022 in Cultuur van Rosanna
4 min. leestijd
Het bekendste kerstlied aller tijden is „Stille Nacht, Heilige Nacht.“ Het lied is intussen meer dan 200 jaar oud: tijd voor tien weetjes omtrent deze kersthit. Vooral nummer 10 deed me overigens breed glimlachen.
 Verder lezen
vegetarische-veganistische-restaurants-hotels-in-tirol, © Olive
De Tiroolse keuken is van oudsher een boerenkeuken en dus zijn de meeste gerechten eerder zwaar. Denk maar aan Kaiserschmarren, Speck- en Kasknödel. Bovendien eten ze er veel vlees en koken graag met melkproducten. Steeds meer restaurants en hotels zetten nu ook op alternatieven. We hebben een paar leuke plekjes voor jullie bezocht én goedgekeurd!
 Verder lezen
Gasthof Edelweiß werd van Miriam en Dave omgebouwd tot een hostel met café en restaurant
13 locaties, 13 nieuwe restaurants en 13 bijzondere verhalen: dat is het concept van de nieuwe Netflix-reeks "Restaurants on the Edge" die sinds 28.2.2020 op Netflix te zien is.  Miriam en Dave uit Pettneu am Arlberg: Zij vertellen hoe het voelt, als er ineens een team van Netflix binnenwandelt.
 Verder lezen
Die Autobahn im Wipptal.
Bijgewerkt op 08.04.2020 in Attracties van Rosanna
5 min. leestijd
In de zomer van 2019 ging er de eerste keer een rijverbod in Tirol van kracht, maar ook 's winters zorgt nu een verbod voor minder verkeersoverlast op de Tiroolse wegen. Voor de inwoners van bv. het Wipptal of Kufstein is het een noodzakelijk kwaad om de ellenlange files in hun dorpen te verhinderen. Tegelijkertijd zorgt het verbod natuurlijk voor frustraties en onzekerheid bij de vakantiegangers.
 Verder lezen
Waldbaden Seefeld
Bijgewerkt op 10.09.2019 in Attracties van Rosanna
6 min. leestijd
Is het een boswandeling of therapie? In Tirol kun je samen met een coach een boswandeling maken. Dit blijkt stress te verminderen.
 Verder lezen
guatz-essen-titelbild
Peter Fankhauser, kok in het Zillertal, serveert in zijn vegetarisch restaurant „Guatz Essen“ in Stumm bijna uitsluitend producten uit zijn eigen permacultuurtuin. En dat is in Oostenrijk (nog) heel bijzonder.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.