Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Wolfgang Westermeier
Bijgewerkt op 14.02.2022 in Mensen van Wolfgang Westermeier
6 min. leestijd
Elk jaar vallen mensen van over ter wereld in zwijm voor de Tiroolse bergen en bijhorende cultuur - en anderen worden ook verliefd op een rasechte Tiroler. We vroegen een internationaal koppel welke rol de bergen hebben gespeeld in hun romantische geschiedenis.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 01.02.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
3 min. leestijd
Langlaufen op vrijdag, skiën op zaterdag, rodelen op zondag - zo'n veelzijdig sportprogramma kun je in bijna alle Tiroolse bestemmingen genieten. En toch zijn er individuele plekjes die omwille van hun lokale tradities of bijzondere topografie net dat ietsje meer geschikt zijn dan de andere regio. Hier komen onze vijf tips.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 24.01.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
2 min. leestijd
Wie tijdens de zomermaanden het druk heeft met land bewerken, heeft tijdens de wintermaanden tijd voor gasten. En laten we eerlijk zijn: kun je je iets gezelligers voorstellen dan een vakantie op een besneeuwde boerderij? Vijf aanraders in Tirol waar traagheid een kunst is tijdens de wintermaanden.
 Verder lezen
Plaatsen: Piburger See. 
, © Tirol Werbung, Ramon Haindl
Bijgewerkt op 11.01.2022 in Attracties van Wolfgang Westermeier
2 min. leestijd
De winter beïnvloedt de natuur: de ruige rotsen worden omhuld door sneeuw, de kloven vullen zich met koude lucht en uit watervallen worden wolkenkrabbers uit ijs. Hier vind je 5 natuurwonderen, die er tijdens de winter helemaal anders uitzien.
 Verder lezen
De geprepareerde wegen geven aan waarheen de route voert.
Bijgewerkt op 03.01.2022 in Andere van Wolfgang Westermeier
8 min. leestijd
Moeten we altijd sportief zijn, als we de bergen in trekken? Onze auteur trok samen met vrienden, een weekend naar Kartitsch – het eerste gecertificeerde winterwandeldorp in Oostenrijk. Het leek voor hem wel alsof hij de eerste keer sneeuw “beleefde” in zijn leven.
 Verder lezen
Fotograaf Espen over deze foto: “Als fotograaf ben ik vaak alleen op pad. Misschien is dat de reden waarom ik graag mensen portretteer. Op de dag dat deze foto in Vals werd gemaakt, ontmoette ik niemand. Op zoek naar een goed motief reed ik van dal naar ndal, maar alles leek wel verlaten. Enigszins gefrustreerd stopte ik om een kleine kudde geiten te observeren. Toen ik terugliep naar de auto, keek deze politieagent me plotseling aan. “Eindelijk een mens!”, dacht ik. Al was ie van karton. Het portret dat ik van de politieagent maakte was ook het begin van een reeks goede foto's over de vallei."
Bijgewerkt op 22.12.2021 in Attracties van Wolfgang Westermeier
5 min. leestijd
Of iets bijzonder is, is vaak een kwestie van perspectief. Is iets onveranderd sinds onze kindertijd, dan staan we er zelden nog bij stil, dat iets is zoals het is. Maar gebeurt er, als je een fotograaf op pad stuurt door Tirol, die nog nooit in Tirol geweest is? Slaagt hij erin onze lievelingsplekjes zo te portretteren, dat we ze plots met andere ogen bekijken?
 Verder lezen
Trailrunning laat geen milieuschadelijke voetafdruk achter.
, © Ramon Haindl
We hebben activiteiten geïdentificeerd die momenteel trending zijn en vrijwel geen CO2-voetdruk achterlaten.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.