Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 bergdorpen voor wintersporters

Bijgewerkt op 01.02.2022 in Attracties, Foto's: Patrick Bonato

Langlaufen op vrijdag, skiën op zaterdag, rodelen op zondag - zo'n veelzijdig sportprogramma kun je in bijna alle Tiroolse bestemmingen genieten. En toch zijn er individuele plekjes die omwille van hun lokale tradities of bijzondere topografie net dat ietsje meer geschikt zijn dan de andere regio. Hier komen onze vijf tips.

1. St. Anton am Arlberg | Skiën

St. Anton noemt zichzelf met trots de "bakermat van het alpineskiën". En dat niet zomaar, want het wintertoerisme bestaat hier al meer dan 100 jaar. Die lange geschiedenis heeft allerlei superlatieven voortgebracht: tegenwoordig is het skigebied niet alleen éénvan de meest spectaculaire, ook de keuken en cultuur zijn van de beste kwaliteit. Het spreekt voor zich dat een evenement als “The White Rush”, waarbij aan het einde van het seizoen honderden sneeuwgekke mensen tegelijkertijd aan een skiwedstrijd deelnemen, alleen hier kan plaatsvinden.

2. Neustift im Stubaital | Rodeln

Het Stubaital staat bekend om zijn afwisselende en sneeuwzekere skigebieden. Maar ook off-piste heeft het veel te bieden: als je liever op een rodelbaan gaat, is er eigenlijk bijna geen betere reisbestemming. Er zijn maar liefst tien pistes die het keurmerk „Tiroolse natuurrodelbaan” hebben gekregen en een totale lengte van 41 kilometer tellen - plus de juiste rodelkaart waarmee je dag en nacht met de lift kunt nemen.

3. Inner- en Außervillgraten in Osttirol | Toerskiën

"Kom bij ons, we hebben niets." Het Villgratental in Oost-Tirol adverteert al tientallen jaren met deze slogan - en is altijd trouw gebleven aan zichzelf. Er is dus geen skilift, hier heeft `wintersport`niets te maken met snelheid: als je naar beneden wilt, moet je eerst omhoog, gebruikmakend van je eigen spierkracht. Toerskiërs zijn dolblij, omdat ze hier ongebrijdeld hun hobby kunnen uitoefenen en genieten daarbij van de ongerepte natuur.

4. Elbigenalp in het Lechtal | Winterwandelen

De lieftallige gemeente is het perfecte startpunt voor een ander soort wintervakantie: in de natuurparkregio Lechtal vind je 34 wandelroutes tijdens de wintermaanden, die trakteren op uitgestrekte panorama’s, rustige open plekken in het bos, ijzige oever- en magische sneeuwlandschappen. Langs de wandelwegen kom je ook gegarandeerd langs één van de 9 berghutten, waar een open haar en een portie hete soep op je wacht.

5. Pertisau am Achensee | Langlaufen

Als je de ideale plek voor een langlaufloipe zou kunnen bouwen, zou het er ongeveer zo uitzien zoals de Achensee-regio er momenteel uitziet. De glooiende heuvels langs de oever van de Aachensee zijn zeer populair bij langlaufers. Eind februari komen beroepssporters en andere sportievelingen massaal afgezakt voor de 3 Vallées-Run, die door het natuurpark Karwendel voert. Wie voordien nog training nodig heeft, kan in januari terecht voor langlaufcamps, waar echte rotten in het vak hun beste tips prijsgeven.
 

Wolfgang Westermeier fietst elke ochtend naar kantoor en probeert tijdens de weekends graag nieuwe dingen uit in Tirol - van ballonvaarten 's winters tot trailrunning.

Laatste artikel van Wolfgang Westermeier
Bijgewerkt op 20.03.2023 in Andere
Door dik en dun
6 min. leestijd
Bijgewerkt op 31.10.2022 in Attracties
5 must-haves van de Tiroolse kerstmarkten
3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14.02.2022 in Mensen
Liefde alom: Kate en Michl
6 min. leestijd
© Alpbachtal Tourismus / Bernhard Berger
Bijgewerkt op 24.01.2022 in Attracties
5 boerderijen voor een sneeuwvakantie
2 min. leestijd
Plaatsen: Piburger See. 
, © Tirol Werbung, Ramon Haindl
Bijgewerkt op 11.01.2022 in Attracties
5 maal ijskoude schoonheid
2 min. leestijd
De geprepareerde wegen geven aan waarheen de route voert.
Bijgewerkt op 03.01.2022 in Andere
Zonder stress
8 min. leestijd
Alle artikelen van Wolfgang Westermeier
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.