Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 must-haves van de Tiroolse kerstmarkten

Bijgewerkt op 31.10.2022 in Attracties

Loopt de novembermaand op zijn laatste benen, dan breekt de tijd om kaarsen aan te steken, aan. Bijzonder sfeervol is een bezoekje dan aan de advent- of kerstmarkten. Daar kun je je urenlang in gezelligheid wentelen en daarbij genieten van lekkernijen en/of een paar verwarmende drankjes. Mooi, om dat gevoel mee naar huis te nemen! Wij lijsten 5 must-haves op – en vertellen je welke onze favoriete kerstmarkten zijn in Tirol.

1. Honing- en bijenwasproducten

Ook de bijen houden ook van onze bergen, omdat hier een grotere variatie aan nectar en stuifmeel te vinden is als in het dal, waar vaker wordt gemaaid. Op de meeste Tiroolse kerstmarkten vind je dus tenminste één verkoopstand met producten van deze ijverige werkers en werksters. Bijvoorbeeld op de Seefelder Adventmarkt, waar de jonge imker, Ferdinand Schot, naast honing ook bijenwaskaarsen, honingzeep en -wijn verkoopt.

2. Verse Kiachl

Om Kiachl – de Oostenrijkse donut, zeg maar, te maken, wordt het deeg letterlijk uit elkaar getrokken. In het midden is het deeg daardoor flinterdun. Eet je liever zoete Kiachls dan krijg je ze geserveerd met zoete veenbessen of gewoon suiker. Als hartige variant krijg je ze met bijvoorbeeld zuurkool. Bijzonder lekker zijn de Kiachls op de Haller Adventmarkt bij de stand van Christoph Fischler.

3. Overal Zirbe

In Tirol is bijna alles gemaakt van Zirbe, van Alpenden: woonkamer worden fraai gedecoreerd met houten lambrisering en je vindt ook bed uit Zirbe. Kussens worden gevuld met Zirbenschaafsel en je vindt zowel lampenkappen, snijplankjes als ook luchtreinigers uit Zirbe. Vanwege de positieve rustgevende eigenschappen en de aangename geur vind je ze in Tirol bijna overal. Op de kerstmarkt in St. Johann vind je ​​bij de stand van Familie Zehenter kleine kunstwerken, die uit Zirbe zijn gedraaid.

4. Kerstballen

Tiroolse kerstballen maken van de meest scheve boom, een ​​echt juweel. De mooiste kerstballen koop je in Rattenberg bij de glasblazerij Kisslinger, die al 400 jaar dit ambacht uitoefent. De advent in Rattenberg is zeer uniek: zonder de gebruikelijke kraampjes, maar met vele, sfeervol gedecoreerde winkels, overal kaarslicht en vuren op elke straathoek.

5. Warme Wol!

Iets wat onlosmakelijk verbonden is met kerstmarkten is, koude voeten! Maar ook daarvoor vind je een oplossing in Tirol. Op de kerstmarkten vind je zeker de één of andere markstand die tegen jouw koude voeten „Tschüss“ zegt. Van sokken uit schapenwol tot inlegzooltjes uit vilt of ook traditionele pantoffels uit vilt: geen teen blijft in Tirol koud! Een bijzonder groot en kwalitatief aanbod vind je op de verkoopstand van Villgrater Natur Produkte op de kerstmarkt van Lienz.

Wolfgang Westermeier fietst elke ochtend naar kantoor en probeert tijdens de weekends graag nieuwe dingen uit in Tirol - van ballonvaarten 's winters tot trailrunning.

Laatste artikel van Wolfgang Westermeier
Bijgewerkt op 20.03.2023 in Andere
Door dik en dun
6 min. leestijd
Bijgewerkt op 14.02.2022 in Mensen
Liefde alom: Kate en Michl
6 min. leestijd
Bijgewerkt op 01.02.2022 in Attracties
5 bergdorpen voor wintersporters
3 min. leestijd
© Alpbachtal Tourismus / Bernhard Berger
Bijgewerkt op 24.01.2022 in Attracties
5 boerderijen voor een sneeuwvakantie
2 min. leestijd
Plaatsen: Piburger See. 
, © Tirol Werbung, Ramon Haindl
Bijgewerkt op 11.01.2022 in Attracties
5 maal ijskoude schoonheid
2 min. leestijd
De geprepareerde wegen geven aan waarheen de route voert.
Bijgewerkt op 03.01.2022 in Andere
Zonder stress
8 min. leestijd
Alle artikelen van Wolfgang Westermeier
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.